Jules Verne haberleri sayfasında Jules Verne hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 408 Jules Verne haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Jules Gabriel Verne (Fransızca telaffuz: [ʒyl vɛʁn]; d. 8 Şubat 1828 – ö. 24 Mart 1905), Fransız yazar ve gezgin.
Bizde unutulan unutulana... Yitik eserlerin toplamı orduya bedel. Necatigil’in sözlüğündeki çizelgeden kasım ayındaki doğumlara-ölümlere baktım. İşte Celâl Esat Arseven. Onun cilt cilt ‘Sanat Ansiklopedisi’, sanatın bütün dallarını madde madde işleyen, akıllara durgunluk verici bir emek ürünüdür.
#Celâl Esat ArsevenBizim kuşağı da yetiştiren 1960’lar edebiyat ortamı, satışlarla, ünlenişlerle belirlenmiş değildi. Tam tersine, öz edebiyata bağlılık başat erdemdi. Behçet Necatigil-Kâmuran Şipal mektuplaşmalarından oluşan ‘Dar Bir Çember İçinde’ o titiz edebiyat ortamını yansıtıyor.
#Behçet NecatigilTiyatro sanatçısı Özgür Özgülgün, okullarda tek kişilik bir stand-up gösterisine başladı. Gösterinin adı “Özgür Abi ile Tarihe Yolculuk”... Özgülgün, Atatürk'ten Mimar Sinan'a tarihi ve önemli karakterlerin hikayesini anlatıyor.
#Özgür Özgülgünİlk Jules Verne romanının yayımlanmasının üzerinden 150 yıl geçti. Pek çok yayınevi Jules Verne’in romanlarını yayımlamayı sürdürüyor. Ve bu eserler hiç tükenmeyen bir ilgiyle okunmaya devam ediyor. Anlaşılan o ki yeni kuşaklar hayal gücüyle gidilebilecek coğrafyaları merak etmeyi südürdükçe Jules Verne popülerliğini hiç yitirmeyecek.
#Kitap SanatDünyanın Merkezine Yolculuk, Denizler Altında 20 Bin Fersah, Ay’a Yolculuk ve 80 Günde Devrialem isimli romanlarıyla tüm dünyada yıllardır okuyanların zihinlerini açan ve onları yeni maceralar için cesaretlendiren Jules Verne, şüphesiz 19. yüzyılın en önemli yazarlarından biri. Biz onu birkaç kitabıyla bilsek de tüm hayatını yazmaya adamış, birbirinden güzel kitapları arkasında bırakmış bu özgür ruhun hayatı hakkında mutlaka bilmeniz gereken şeyler var.
#Jules VerneYeni Fransa Başkanı, Jules Verne'in yarattığı bütün karakterleri düzenlemeye çalışıp birbirne karıştırırlar. Bu durumu değiştirebilecek olanlar sadece 4 kişiden oluşan yetenekli bir çocuk grubudur. Zamanda geriye gider ve yazarın kitaplarındaki karakterleri teker teker yerlerine koyarlar.
#FragmanSon yıllarda önemi daha çok anlaşılan kolajenin kemik sağlığından kıkırdak yapısının iyileştirilmesine, moral ve motivasyonun sağlanmasından sağlıklı bir görünüm kazanmaya kadar birçok etkisi var. Geçen hafta Konya’da gerçekleşen Wellcare Collagen toplantısında uzmanlar, aile sağlığı için kolajenin önemli olduğunun ama çocuklara kolajen kullandırmanın doğru olmadığının altını çizdi.
#Ömür KurtAfro-Amerikan kökenli yazar Gary Phillips’in ‘Tekinsiz Bölge’si günümüz Los Angeles’ında geçen hızlı, eğlenceli ve kolay kolay rast gelmeyeceğimiz türden karakterlere yer veren bir roman. Michael Connelly’nin deyişiyle “Gary Phillips, acımasız sokaklardaki yaşam ve ölüm hakkında sert ve cesur hikâyeler yazıyor...”
#Gary Phillips‘Transformers’ serisi yeni halkası ‘Canavarların Yükselişi’yle karşımızda. Biri eski asker, diğeri stajyer arkeolog olan yeni kahramanlarımız Optimus Prime önderliğindeki robotlarla dünyayı ele geçirmeye çalışan Unicron ve başhizmetkârı Scourge’a karşı mücadele ediyor. Steven Caple Jr. imzalı film, ışıltısız olay örgüsü ve hamasi diyaloglarıyla ‘serinin en zayıf halkası’ unvanını hak ediyor.
#UĞUR VARDANTürkiye’nin çok satan, bol ödüllü yazarlarından Buket Uzuner’in iklim değişikliği sorunlarını ele aldığı ‘Tabiat Dörtlemesi’nin merakla beklenen sonuncu kitabı ‘Ateş’ yıl başında yayınlandı. Onunla yazar, çevre bilimci, feminist, hayvan ve çevre hakları savunucusu kimliklerinin kökenlerine yolculuk yaptık. Uzuner’i hayatta büyüleyen ilk şey lisedeki biyoloji kitabında gördüğü bir DNA çift sarmal modeli oluyor. “Hayatın sırrının hücrenin içindeki bu molekülde yattığını anlayınca büyülenmiş, DNA’ya âdeta âşık olmuştum. Sonrasında bilim aşkım edebiyatla taçlandı” diyor...
#Buket UzunerTürkiye’nin çok satan, bol ödüllü yazarlarından Buket Uzuner’in iklim değişikliği sorunlarını ele aldığı ‘Tabiat Dörtlemesi’nin merakla beklenen sonuncu kitabı ‘Ateş’ yıl başında yayınlandı. Onunla yazar, çevre bilimci, feminist, hayvan ve çevre hakları savunucusu kimliklerinin kökenlerine yolculuk yaptık. Uzuner’i hayatta büyüleyen ilk şey lisedeki biyoloji kitabında gördüğü bir DNA çift sarmal modeli oluyor. “Hayatın sırrının hücrenin içindeki bu molekülde yattığını anlayınca büyülenmiş, DNA’ya âdeta âşık olmuştum. Sonrasında bilim aşkım edebiyatla taçlandı” diyor...
#Buket UzunerDeneme, fütursuzca sorular sormanın, hayatın her köşesine girip çıkmanın, düşüncenin zincirlerini kırmanın, her fikre, her duyguya dokunmanın en güzel yollarından biri. Mavisel Yener tüm bu özelliklerden süzerek kaleme aldığı denemelerine çocuksuluğu, ahengi, mizahı katıyor.
#Aklımda Tuhaf SorularŞef Ömer Bozyap’la yaz başında Galata Port’ta düzenlenen bir etkinlik sırasında tanışmıştım. Sirkeci’de bir otelin içinde “Ocak” adlı bir restoranı olduğunu anlatmıştı. Yaz telaşı ve seyahatler bitince aynı ekip buluşma sözü vermiştik. Nihayet hafta başında buluşabildik.
#Müge AkgünŞahsi araçlarda 0-3 yaş ‘bebek koltuğu’ ve 4-12 yaş ‘çocuk koltuğu’ zorunlu. Ancak her gün kullandığımız toplu taşıma araçları için böyle bir uygulama yok. Üstelik kucağında bebeğiyle otobüse, dolmuşa veya metroya binen anne babalar, eğer onlara yer verilmezse ayakta seyahat etmek zorunda kalıyor. Ani bir fren veya keskin dönemeçler ayakta durmayı zorlaştırıyor ve hem bebek için hem de anne baba için tehlike arz ediyor. Konu aklıma takıldı, işin uzmanına sordum.
#Ömür Kurt1963’ün son günlerinde 9 ABD’li 9 da Rus bilim insanına, 50 yıl sonraki dünyanın nasıl olacağına ilişkin tahminleri soruldu. Hürriyet de “50 yıl sonraki dünya” başlığıyla verdi haberi. 50 yıl 2013’te doldu. Biz de üstüne 8 sene avans eklemiş olduk. Tutan tahminler de var, tutmayanlar da... Ama beklentilerin en boş çıktığı alan uzay seya-hatleri ve tabii ki uzaylılar. İşte 58 yıl önceki tahminler ve sonuçları...
#BilimSeyyahlık için onu bir yere bağlayan her şeyden vazgeçerek Türkiye’yi otostopla iki kez turlayan 27 yaşındaki Furkan Kumkaya, eczanede tuttuğu nöbetlerden kazandıklarıyla geziyor. Yolculuklarında yaşadığı anıları, tanıştığı insanların hayat hikâyelerini ve verdiği küçük kararın nasıl büyüdüğünü yeni çıkan kitabı ‘Yollardan Bana Kalan’da toplayan Kumkaya’yla seyahat serüvenini konuştuk.
#Pınar TahirlerTüm dünyadaki Amazon Prime üyeleri, bu yıl önceki Prime Day’lerden daha fazla alışveriş yaptı. Prime Day boyunca dünya genelinde en çok satan kategoriler aletler, güzellik, gıda, bebek bakım, Amazon cihazlarını da içeren elektronikler, giyim ve ev ürünleri oldu.
#AmazonSelçuk Artut ve Jeremy Woodruff’un 2018’den bu yana Berlin ve İstanbul’da düzenlediği Distopya Festivali, bu yıl ‘Distopya: Ses Sanatı’ adı altında Akbank Sanat’ta izleyiciyle buluşuyor. Sesin soyut halini vurgulayan sergide yer alan 15 çalışmanın 11’i, bu proje için özel olarak üretildi.
#Distopya Ses SanatıCumhurbaşkanı Erdoğan, uzay çalışmalarını başlatacaklarını ve Türkiye'nin kendi milli ve özgün hibrit roketiyle Ay'a iniş gerçekleştireceğini söyledi. Peki aya gitmek insanlık için ne anlama geliyor? Türkiye gerekli altyapıya sahip mi? İşte Türkiye'nin uzay macerasında merak edilenler...
#Aya Giden ÜlkelerBu hafta ekranlar usta isimlerin yeni filmleriyle parlıyor. Justin Timberlake ve Juno Temple’ı üç yıl sonra yeniden buluşturan drama “Palmer”, Denzel Washington, Rami Malek ve Jared Leto’lu polisiye gerilim “The Little Things” ve Carey Mulligan, Ralph Fiennes ile Lily James’in başrollerinde olduğu roman uyarlaması “The Dig”, haftanın en merak uyandıran yapımları. Hafta sonunu tiyatro ile geçirmek isteyenlere Onur Ünsal’ın tek kişilik oyunu “Babamı Kim Öldürdü”yü öneririz. Avanzade Mehmed Süleyman’ın Osmanlı ve İstanbul mutfağından sıradışı tarifleri buluşturan kitabı “Aile Aşçısı”, gastronomi tutkunlarının arşivine girmeyi bekliyor.
#DiziFurkan Kumkaya (27) hayata karşı sınırları olmayan ve özgür ruhla yaşamak için hayatını dönüştürmüş biri. Gazi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimini bitirdi. Çocukluğundan beri eczacı kalfalığı, garsonluk ve anketörlük gibi birçok işte çalıştı. En son KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) sınavında iyi bir puan yaptı. Sonra işe başlamak için evrakları hazırlarken bir anda her şeyden vazgeçti ve gezgin olmaya karar verdi. Otostopla Türkiye turuna çıktı ve 30’dan fazla şehir gezdi. Yolda resim yaparak bütçe oluşturdu, hatta bir kitap bile yazdı. Şimdi ise hedefi daha büyük. Kumkaya ile seyahat macerasını konuştuk…
#Gezgin Söyleşileri