Pink Floyd’u baştan tanıma zamanı

Unutulmaz şarkıları ve sahne şovlarıyla müzik tarihine adını yazdıran efsanevi grup Pink Floyd’un yolculuğu “Pink Floyd - Kilidi Açamazsan Kır Kapıyı” başlığıyla kitap oldu.

Haberin Devamı

Fatma Berber ve Sümeyra Teltik tarafından kaleme alınan kitapta Pink Floyd’un müzik yolculuğu 10 bölümde anlatılmış. Bölümlerin başında ve sonunda grubun şarkı sözleri ve grup üyelerinin cümlelerine yer verilmiş.

Sümeyra Teltik’e kitabın hikayesini sordum o da heyecanla şöyle anlattı:

“İkimiz hayatımızın pek çok evresinde mücadele verdik. Hâlâ da veriyoruz. Pink Floyd’da pek çok duygumuzu ifade etmemize yardımcı olan cümleler var. Hatta çoğu şarkı sözlere dahi ihtiyaç bırakmıyor.

O notaların gücü mücadeleye devam etmemizi sağlıyor. Filmlerde yere düşen kahramanlar ayağa kalkarken fon müziği girer ya, tam da öyle.

Her duygumuz için bir parça bulabiliyoruz. Pişmanlık, kırgınlık, isyan, tehdit, özlem, bazen yalvarma, dostane bir uyarı... Bu kitap sayesinde umarız onları yeni tanıyan birilerinin hayatında da fon müziği olurlar.

Haberin Devamı

Fotoğraftakiler; bıyıklı pilot gözlükleriyle müthiş havalı Nick Mason.

Onun hemen arkasındaki gözlerini adeta gökyüzüne dikmiş olan toprağı bol olsun Syd Barrett. Çömelmiş olan hâlâ aynı yakışıklılığı ile David Gilmour. Adamım David’in arkasında yüzünü bambaşka yere dönmüş olan Roger Waters ve püsküllü ceketiyle klavyeci Rick Wright.

O da 2008’de vefat etti.”

Empati kraliçesinden yeni roman

30’dan fazla dilde milyonlarca okuru olan, her romanında yeni bir tartışmayı ateşleyen, Türkiye’de de geniş okur kitlesi olan Jodi Picoult’tan güzel haber geldi...
Yazarın, “19 Dakika” adlı romanı bu ay kitapçılarda olacak. Yazar, bir kez daha günün nabzını tutuyor, hayatının baharında bir lise öğrencisinin nasıl olup da 19 dakikalık cehennemin başrolü olduğunu sorguluyor.
Picoult’nun tüm romanları gibi bu roman da sürprizlerle, katmanlarla, yakıcı sorularla dolu. Stephen King’in dediği gibi, “Picoult kestirilmesi zor bir ihtişamla yazıyor.”

Sevin Okyay neler yapıyor?

“Çeviri yapıyorum, Birgün’e, Milliyet Sanat’a, Milliyet Kitap’a yazıyorum.
Bu ay ilk defa Kirpi’ye de yazdım. İthaki, Ayrıksı Kitap, Sel’den kitaplarımın baskıları çıktı.
Önümüzdeki aydan itibaren FilmLoverss’a spor yazacağım.
Bu arada, daha önce NTV Yayınları’nda grafik roman olarak yayınlanan ‘Macbeth’ ve ‘Romeo ve Juliet’i İthaki için yeniden çeviriyorum.
Grafik romanlarda metin bir miktar kısaltılmış oluyor. ‘Macbeth’ bitti, sıra ebedi ve genç âşıklarda... Bir de radyo programları var.”

Haberin Devamı

Kadınlar markalaşıyor

İletişim Uzmanı Ece Arar, uzun yıllar gazetecilik yaptıktan sonra reklam ve halkla ilişkiler ajanslarında çalıştı.
İngiltere’de Leeds Üniversitesi’nde iletişim çalışmaları üzerine yüksek lisans yaptı. 5 yıl önce Bursa’da kendi PR ajansını açtı ve şimdi de kadınlar için “Kadınlar Markalaşıyor” isimli bir kitap yazdı.
Hedef kitlesi girişimci olmak isteyen ve girişimci olan, bir iş kurmak isteyen kadınlar...
Ece’nin yayınlanmış üç kitabı daha var: “Ece’nin Hamilelik Günlüğü”, “Bebeğimin İlk Yılı” ve “Çocuk Sahibi Olmak İçin 40 Bahane”.

KİM NE OKUYOR?

◊ Şarkıcı Mustafa Topaloğlu, Jules Verne’nin “Denizler Altında Yirmi Bin Fersah” adlı kitabını okuyor.
◊ Yazar Nurhak Kaya, Carl Gustav Jung’un “Anılar, Düşler, Düşünceler” adlı kitabını okuyor.
◊ Gazeteci Demet Sarova, Yan Lianke’nin “Günler, Aylar, Yıllar” adlı kitabını okuyor.
◊ Film-San Vakfı müdürü Kıvanç Terzioğlu, Ayşegül Furuncu’nun “Aşkın Son Nefesi” kitabını okuyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları