İzmir köfte, domates sosuyla birlikte bütünleşen ve Ramazan’da iftar menülerinin olmazsa olmazı ana yemeklerindendir. Peki İzmir köfte nasıl yapılır? Türk- Yunan mutfağının enfes karışımı olan bu pratik ancak en çok aranan sulu yemeklerden İzmir köftesinin tarifini püf noktalarıyla haberimizde bulabilirsiniz.
#İzmir Köfteİzmir Köfte yapılışı kolay olan köfteler arasında yer almaktadır. Tarifi içerisinde bayat ekmek de yer alan İzmir Köfte, bolca patates içermektedir. Peki, İzmir Köfte nasıl yapılır? İşte, lezzetli bir akşam ya da öğle yemeği için yapılışı en kolay İzmir Köfte tarifi
#İzmir KöfteMasterChef Manisa kebabı izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Manisa kebabı, özellikle Manisa, İzmir ve Aydın yöresinde yapılan pideli köfte çeşididir. Domates, sivri biber, yoğurt ve domates salçası kullanılarak hazırlanır. İsteğe bağlı olarak kebabın üstüne tereyağı veya sumak eklenir ve altına pide konularak sunulur. Peki, orijinal Manisa kebabı nasıl yapılır, püf noktaları neler? İşte Manisa kebabı tarifi ve malzemeleri..
#Masterchef Manisa KebabıSevgili lezzetsever dostlarım; Bu hafta size “soğan sever misiniz?” sorusuyla geldim. Soğanla mesafeli olan, soğanı seven fakat diri tüketemeyen, hatta kıyma köftesine efsane bir alternatif arayanları tek bir tarifte buluşturmak istiyorum; kırmızı soğan köftesi. Minimal malzemelerle maksimum lezzet sunan soğan köftesi, iddia ediyorum ki size kaç adet yediğinizi unutturacak.
#Kırmızı SoğanKöfte mutfağımızda çok önemli bir yere sahip. Ülkemizde bir kısmı coğrafi işaret tescilli 100’den fazla köfte çeşidi bulunuyor. Üstelik çoğu köftemizin kendine has bir hikayesi de var. Bu hafta uzmanlarımıza ‘Köftelerin izinde yola çıkılacak adresler nereler?’ diye sorduk. Oldukça geniş olan listeden seçmekte zorlansalar da uğruna yola düşmeye değer 10 lezzetli köfteyi önerdiler.
#Rotaİzmir Seferihisar bölgesine ait yöresel bir lezzet olan yuvalaça köfte tarifi MasterChef ile birlikte gündeme geldi. Her tarifte olduğu gibi yuvalaça tarifinde de bazı püf noktaların uygulanması lezzeti için önem taşıyor. Yuvalaça köftelerin dağılmaması için öncelikle una sonra yumurtaya batırmak gerekiyor. Peki, yuvalaça nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte, yuvalaça köfte tarifi ve malzemeleri...
#YuvalaçaTire, bir çok Anadolu kenti gibi, kendine özgü yemekleri olan bir yer. Bunlar içinde en ünlüsü de Tire köftesi. Mangal ateşinde yapılan Tire köftesi evde nasıl yapılır merak ediliyor. MasterChef Tire köftesi tarifi! Tavada Tire köfte nasıl yapılır? Evde Tire köfte yapımı ve malzemeleri
#Tire KöftesiYarın Anneler Günü... Keşke onlardan daha çok şey öğrenebilsek... Benim canım anneannem hepimizden önce uyanır, pişi hamurunu mayalar, çayı demlerdi. Babaannemin sofrasındaki tatlar, dolgun, bol yağlı ve salçalı olurdu. Annemin yaptığı içi hurma ezmeli mamulüyse, benim diyen pastane ustası bile zor yapar...
#Anneler GünüEv halkının ve gastronominin gündemi yılbaşı sofraları. Bir yandan restoranlar, oteller, balo salonları yılbaşı menülerini hazırlarken diğer taraftanartan hayat pahalılığı, fiyatların yüksekliği nedeniyle yılbaşını evde geçirecek çok büyük bir kitle de evdeki yılbaşı sofrasını nasıl donatacağının derdine düştü.
#BursaÇıtır çıtır, tazecik bir ekmeğin arasında çeşit çeşit malzeme... İster soğuk, ister sıcak; ister peynirli, ister etli... Kahvaltıdan akşam yemeğine, günün hemen her saatinde yenebilen, piknik sepetlerinin vazgeçilmezi sandviçler hayat kurtarıcı... Hem pratik hem doyurucu hem de içinde katman katman tatlar barındırıyor. Farklı çeşitler denemeyi seviyorsanız, jürimizin favori adreslerine bir göz atın.
#SandviçSon dakika haberi... İzmir'de meydana gelen 6.6'lık depremin ardından enkazda arama çalışmaları devam ederken 91'inci saatte mucize yaşandı. Gelen son dakika haberine göre Rıza Bey Apartmanı'nın enkazından 3 yaşındaki Ayda Gezgin sağ çıkarıldı. Ayda'nın enkaz altındaki annesi Fidan Gezgin'den ise acı haber geldi. Çocuğu kurtaran ekipten Nusret Aksoy, "Yaşam üçgeninde bulaşık makinesi vardı. Bulaşık makinesini gördüm, aradaydı. Elini salladı. İlk çığlığını duydum'' dedi. Ayda'nın ekiplere "Babam nerde?" diye sorduğu, ambulansa bindirilirken de 'Anne' diye seslendiği soruldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ayda'nın ambulansın içindeki bir görüntüsünü paylaşarak '' Ayda’nın acıyan bir yeri yok. Köfte ve ayran istiyor'' dedi. Ayda'nın isteği üzerine hastaneye köfte ve ayran getirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da Ayda paylaşımı geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Mucizenin adı Ayda... 91 saat sonra senin o gülen gözlerinle birlikte hepimize yeni umutlar bahşeden Allah’a şükürler olsun. Geçmiş olsun güzel yavrum...'' ifadelerini kullandı.
#İzmir11 ayın sultanı Ramazan, kalabalık ve sevdiklerimizle geçen iftar sofralarıyla güzel! Peki iftar menünüzde bugün neler var? Henüz akşama ne pişireceğini bulamayanlar için iftar menülerini derlemeye devam ediyoruz. İşte ‘Bugün ne pişirsem?’ sorusuna yanıt niteliğinde tarifleriyle iftar menüsü!!!!!
#İfar MenüsüSokak lezzetleri, Anadolu’nun zengin kültür mozaiğinin ve renkli göç tarihinin önemli birer örnekleridir. Yıllardır kalitesini düşürmeden müdavimlerine sokak lezzetleri sunan bu adreslere yolunuz düştükçe nefis yemeklerini tatmak pek keyif verici olabilir. İşte İstanbul ve Çeşme’den İncili Gastronomi Rehberi tavsiyesi sokak lezzetleri…
#Sokak Lezzetleri'Yemeğe benim gibi eşofmanla gideceksin. Çünkü yemek yerken genişliyorum. Eşofman giyersen, pantolon kemerinin sıkıştırmasından kurtulursun. Daha çok yiyebilirsin.' Bu sözler, ünlü iş adamı Ali Sabancı'ya ait. Sabancı, mutfak sevdasını Beef&Fish dergisinin son sayısında Mehmet Yaşin'e anlattı.
#Beef & Fish“Beş çayı” İngiltere menşeili bir kavram. İngiliz asiller saat 15.00 ile 17.00 arasında, sandviç, kek ve tatlı eşliğinde çay içerlerdi. Gündelik hayat akışındaki değişikliklerle bu gelenek, eskisi kadar yaygın olmasa da bir keyif molası olarak hala devam ediyor. Biz de söz konusu çay tüketimi olunca, İngilizler’den geri kalmıyoruz. Gerçi “akşam üstü çayı” servisiyle ünlü tarihi yerlerin çoğu kapandı ama geleneği sürdüren adresler hala var. İşte en iyileri...