Sultan kebabı

Güncelleme Tarihi:

Sultan kebabı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2012 10:14

Sultanların en vazgeçilmez yemeği olan Sultan kebabını denemek istemez misiniz?

Haberin Devamı


Malzemeler;


4 yufka
1 kilo kuşbaşı dana eti
1/2 kg mantar
1 adet irice domates
2 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz, karabiber, pulbiber
Tereyağı
Yumurta sarısı

Hazırlanışı;

Etleri tereyağında suyunu salıp çekene dek kavuralım. Su ilave edip iyice pişirelim.Aynı şekilde mantarları da temizleyip, kuşbaşı doğrayıp başka bir tencerede suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.Etleri ve mantarı birleştirip, zar gibi doğranmış domates,biber, salça ve baharat ilavesi ile soteleyelim.Ilınmasını bekleyelim.İki adet yufkayı üst üste serip, birbirine eşit altı parçaya bölelim.Elde ettiğimiz ikili üçgen parçaları, çorba kaselerine serelim. Yufkaların kenarları kasenin dışına doğru sarksın.Kaselerin İiçine birer kepçe kadar et karışımı koyalım.( etlerin suyunu süzerek )Yufkaların dışa sarkan uçlarını etlerin üzerine kapatarak hafifçe yağlanmış fırın tepsisine ters çevirelim.Her bir kebabın üstüne fırça yardımı ile yumurta sarısı sürelim. Dilerseniz susam veya çörekotu da serpebilirsiniz. Önceden ısıtılmış fırında yufkalar kızarıncaya kadar pişirelim ve sıcak servis yapalım.Afiyet olsun.

Haberin Devamı

Erişteli İzmir köfte tarifi için tıklayınız!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!