Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının, TCDD Taşımacılık ile hayata geçirdiği Turistik Diyarbakır Ekspresi, dünyanın önde gelen dergilerinden TIME tarafından, ilgi çekici, yeni ve heyecan verici deneyimler sunan destinasyonların bulunduğu, "2024'te Dünyanın En Harika 100 Yeri" listesinde yer aldı.
#Turistik Diyarbakır EkspresiAmalımescit’teki Antiochia’ya 16 yıl kadar önce ilk açıldığı dönemde gitmiş, kentlerine gönül vermiş Antakyalı Gülüm ailesinin gastronomi tutkunu iki üyesi Süleyman Gülüm ve Jale Balcı ile o günlerde tanışmıştım. Sonra dostluğumuz, arkadaşlığımız hiç bitmedi.
#Antakya MutfağıŞehrin içinde ama bir o kadar da şehirden uzak olup karmaşadan kaçmak isterseniz Zekeriyaköy’ü rotanıza ekleyebilirsiniz. Peki ya Zekeriyaköy’de nasıl vakit geçirilir, hangi mekanlara gidilir? Yanıtları, Zomato kullanıcılarının en yüksek puanları verdiği 10 Zekeriyaköy mekanı listesinde görebilirsiniz…
#ZekeriyaköyHürriyet Ankara’nın ‘Kuşaktan Kuşağa Ankara Hikâyeleri’ serisinde Ankara Kalesi’ndeki ‘Kebapçı Emin Usta’ya konuk olduk. En başından beri hem geleneğine hem de geleceğine bağlı kalan bir kebapçı ‘Emin Usta...’ Koyunpazarı Sokak’taki lokantayı ‘eski Ankaralıyım’ diyen herkesin bildiğini düşünüyorum... İşte üç kuşağın hikâyesi...
#Aziz DevrimciTrenle seyahat etmeyi seviyorum. Gar ambiyansı, tren düdükleri, kondüktör çağrıları, ahşap traversler, makaslar, gıcırtılar, vagonların solucan yürüyüşü ve kar altında lokomotiften yayılan duman kokusu bu yolculuğu unutulmaz kılıyor. Güney Kurtalan Ekspresi maceramız da Ankara’dan başlayıp Siirt’te sona ererek ardında yıllarca hatırlanacak güzel anılar bırakıyor.
#Güney Kurtalan EkspresiEskiden birçok esnaf lokantasının yöresel bağları çok güçlüydü. Memleketlerinden ucuz ama iyi malzeme getirirlerdi. Yıllar geçtikçe sera dışı tarım ve doğal otlamaya dayalı hayvancılık kayboldu. Malzemeler değişti. Eskiden özellikle et ve sebze hatta yoğurtla süt kalitesi çok daha iyiydi…
#EsnafBu haftaki konuğum, seneler önce yardımına ihtiyacımız olduğu dönemlerde her telefonumuzu anında açan, sorularımızı bıkmadan cevaplayan, olmadık saatlerde rahatlıkla arayabildiğimiz, yardımsever, kendini geliştirmeye adamış idealist kötü gün dostum, bir kız çocuğu annesi, Adanalı diyetisyen İlkay Aydın... Hem yeni açacağı ofisini, hem de meşhur Bodrum tabağını konuştuk...
#1En sevilen tatil beldelerinden Bodrum, sahilleri kadar haftanın hemen her günü kurulan semt pazarlarıyla da ünlü. Bölgede sıkı bir alışveriş turu atmak istiyor ama neyi, nereden alacağınızı bilmiyorsanız, The Marmara Bodrum’daki Tuti Restaurant’ın başarılı şefi Hakan Süve’nin önerilerini kaçırmayın. Şefin her zaman uğradığı adresler arasında Milas’ın memecik zeytinyağını yapanlar da var, balığın en tazesini bulabileceğiniz dükkânlar da...
#PeynirBahçeşehir Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Dilistan Shipman ile BAU Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Mutfak Direktörü Şef David Shipman, çok farklı ve sektöre örnek olacak bir projeye imza atmış. Galata Kulesi’ne paralel Tutsak Sokak’ta kısa bir süre önce açtıkları İtalyan restoranı Scarlatta’nın servisten mutfağa tüm ekibi, gastronomi mezunu ve kendilerinin yetiştirdiği eski öğrencilerinden oluşuyor.
#Müge AkgünBu hafta İzmir Narlıdere’ye bağlı Sahilevleri’ndeyiz. Sahilevleri, adı gibi İzmir’in sahil havası yaşatan en gözde yerleri arasında. Kent merkezinin yanı başında olmasına rağmen, sahip olduğu imkanlar, birbiri ardına açılan mekanlarla İzmir’in gastronomide yıldızı parlayan bölgelerinin başında geliyor. Burası şehrin ortasında adeta bir cennet, yoğunluğun içinde sessiz-sakin bir vaha, çok farklı mutfak kültürlerinden tatlara ulaşabileceğiniz bir lezzet adası. Mekanımız ise Times Restaurant and More...
#1Farklı lezzetlerde ve şekillerde köfte en lezzetli besin kaynakları içerisinde gelir. Aynı zamanda içeriğindeki birçok farklı yapı ile beraber kilo problemi yaratıp yaratmayacağı merak edilir. Peki, köfte kilo aldırır mı? Izgara köfte, etli ve etsiz çiğ köfte kilo yapar mı tüm detayları ile derledik.
#Sağlıklı YaşamDiyet esnasında tüketilen yiyeceklerin kalori hesabına özen gösterilmesi gerekmektedir. Hamburger de fast food yiyecekler arasında yer almaktadır. Bu durumda tüketilecek hamburgerlerin de kilo aldırıp aldırmayacağı öğrenilmek istenmektedir. Hamburger kilo aldırır mı? Diyette haftada bir kere ıslak ve ev yapımı hamburger yemek kilo yapar mı? Diyet esnasında hamburger tüketip tüketilmeyeceği hakkında tüm detayları derledik.
#Sağlıklı YaşamAfyonkarahisar’ın Dinar ilçesine bağlı Eldere (Karakuyu), kuşların göç ettiği bir su cenneti… Eğer hıncahınç mekânlardan sıkılıyorsanız, turizm merkezlerinin ortasında verilecek en güzel mola noktası Eldere Gölü. Yüzünüzü sazlıklara döndüğünüzde bir Rembrandt tablosunda yerinizi alacaksınız.
#SeyahatBenim için dışarıda yemenin en zevkli taraflarından biri, menüyü inceleyip oluşan beklenti sonrasında değerlendirme sürecinin başlaması... Mabou’nun menüsünde okuduğum yemek adları ağzımı sulandıran türdendi. Istakozlu kuru fasulye beklentimi karşıladı, krem brüle ve Urfa biberli çikolata mus çok başarılıydı.
#MabouEn üst çizgideki müşteri kitlesine hitap eden global bir otel grubunun önem verdiği şeylerin başında mutfağı gelir. Mutfak deyince; fine dining restorandan kahvaltı ve oda servisine kadar her şeyi kapsar. Şefler için de otelde çalışmakla normal bir restoranda çalışmak arasında büyük farklar vardır. Yıllardır yeteneğiyle dikkatimizi çeken ama sabır ve sükûnetle sırasını bekleyen şef Görkem Özkan’ın Four Seasons Hotel grubunun baş şefi olması, mutfak yeteneği kadar, idare kabiliyetini de kanıtlıyor...
#Görkem ÖzkanIzgara yemekleri herkesin tercih ettiği yemek türleridir. Izgarada yapılan yemeklerden birisi de, köftedir. Izgara köfteyi sürekli olarak tüketen kişiler, kalori araştırması yapabiliyor. Izgara köftenin içerisinde bulunan kalori miktarları detaylı olarak internet ortamında araştırılabiliyor. Izgara köfte kaç kalori? 100 gram ızgara köfte besin değerleri ve kalorisi için detayları derledik.
#Kaç Kalori