Paylaş
BAL SOSLU LAHANA SALATASI (4 KİŞİLİK)
NE LAZIM?
◊ 1/2 küçük lahana
◊ 1 orta boy havuç
Sos için
◊ 2 yemek kaşığı bal
◊ 1 diş sarımsak
◊ 1 Türk kahvesi fincanı ılık su
◊ 3 yemek kaşığı mayonez
◊ 4 yemek kaşığı yoğurt
◊ 1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
◊ 2-3 dal maydanoz (yaprakları kıyılmış)
◊ 1/2 çay kaşığı karabiber
◊ 1 çay kaşığı tuz
NASIL YAPARIM?
◊ Lahanaların damarlarını kesip ayırdıktan sonra yapraklarını ince ince doğrayın. Üzerine havucu rendeleyin. Tuz serpiştirip elinizle hepsini ovalayarak yumuşatın ve derin bir kaba aktarın.
◊ Sos için sarımsak, ılık su ve balı mutfak robotuna koyun. Mayonez, yoğurt ve zeytinyağını ekleyin. Tuz ve karabiberi serpip iyice çekin.
◊ Hazırladığınız ayran kıvamındaki sosu havuçlu lahanayla karıştırın.
◊ Sebzelerin sosu çekmesi için 10-15 dakika bekleyip ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servise sunun.
TAHİNLİ TURP SALATASI (4 KİŞİLİK)
NE LAZIM?
◊ 5-6 orta boy siyah turp (veya kırmızı turp)
◊ 2 çay kaşığı tuz
Sos için
◊ 1 su bardağı tahin
◊ 1/2 su bardağı limon suyu
◊ 4-5 diş sarımsak
◊ 1 demet maydanoz
◊ 1 Türk kahvesi fincanı ılık su
◊ 1 çay kaşığı toz şeker
◊ 1 çay kaşığı kimyon
◊ 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
◊ 1 çay kaşığı tuz
NASIL YAPARIM?
◊ Turpların kabuğunu soyup rendeleyin. Üzerine tuz atıp bastırarak ovuşturduktan sonra acı suyunu iyice sıkın.
◊ Sosu hazırlamak için tahin, ılık su ve limon suyunu derin bir kapta çırparak karıştırın. Tuzla dövülmüş sarımsakları, toz şeker, kimyon, pul biberi ilave edip çatal yardımıyla çırparak kıvamlı bir sos hazırlayın.
◊ Turpları sosla harmanladıktan sonra servis tabağına alın. Üzerini ince kıyılmış maydanoz ve kırmızı pul biberle süsledikten sonra servise sunun. Bu salatayı ızgara köfte ve içliköfte yanında tercih edebilirsiniz.
Paylaş