Iyi Beslenme haberleri sayfasında Iyi Beslenme hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 16165 Iyi Beslenme haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Şu anda uyum sağlamak zorunda kaldığımız hareketsiz yaşam aslında kimi zaman hayatımızın başka evrelerinde de bizim seçimimiz dışında (yüksek riskli geçen hamilelik, yaralanma vb. ) başımıza gelmekte. İşte bu yüzden şimdi hareketsiz veya kısıtlı hareketli yaşamda doğru beslenmeyi öğrenmek için en iyi zaman. <br><br>Diyetisyen Hazal Doğan normale dönüş sürecinde sağlıklı bir diyet uygulamanın kurallarını anlattı...
#DiyetYeni yılda da FitChef özenli ve düzenli beslenme alternatifleri sunuyor. Ekle-çıkar yaparak kişiye özel malzemeleri seçip kapıya teslim gönderebileceğiniz gramajı kişiye özel belirlenen menülerle sevdikleriniz için detayları düşündüğünüzü gösterebilirsiniz.
#FitchefBaharla birlikte havaların ısınmaya başlaması nedeniyle metabolizmamız ile hormonlarımızda değişim görülür. Bu değişimin faturası da genellikle; halsizlik, yorgunluk, kas krampları, mutsuzluk ve uyuma isteği oluyor. Dolayısıyla baharı enerjik geçirmek için öncelikle bazı besinleri soframızdan eksik etmemek ve yeterli miktarda tüketmek gerekir. Acıbadem Ataşehir Cerrahi Tıp Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Oya Yüksek, baharı zinde geçirmeniz için düzenli olarak tüketmeniz gereken 10 besini anlattı.
#BaharÇevresel faktörler, genetik özellikler ve ilerleyen yaş göz sağlığında çeşitli sorunları da beraberinde getirir. Her şeyde olduğu gibi besinler, göz sağlığı için de oldukça önem taşır. Doğru beslenmek, gözleri birçok hastalığa karşı koruyarak bazı hastalıkların ilerlemesini yavaşlatıyor. A,C ve E vitaminlerini içeren çinko, selenyum omega 3 ve 6 mineralleri açısından zengin gıdaları tüketmek gerektiğini söyleyen Avrupa Göz Grubu Medikal Direktörü Prof. Dr. Ömer Kamil Doğan, ıspanak, patates ve badem gibi yiyeceklerin sofradan eksik edilmemesini önerdi.
#GözHem yetişkinler hem de çocuklar için dengeli bir kahvaltı hazine değerinde. Yaz aylarında özellikle tatiller ve eğlenceli aktiviteler nedeniyle beslenme rutininin oldukça bozulduğuna dikkat çeken Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez “Sonbahar mevsimine geçtiğimiz bu dönemde doğru ve yeterli sıvı alımının yanı sıra, özellikle doğru ve dengeli besin çeşitleriyle hazırlanmış kahvaltılar konforlu bir yaşam ve çocuk gelişimi için çok önemli.
#Sponsorlu İçerikDaha fazla protein ve lif tüketmek, dengeli beslenmek ve çeşitliliği benimsemek, kilo vermede başarılı olmakla ilişkilendirilen davranış ve yaşam tarzı değişiklikleri arasındadır. Kilo vermek ve sağlığınızı iyileştirmek için yapabileceğiniz en iyi beslenme ve yaşam tarzı değişikliklerini bilmek ister misiniz? Önde gelen obezite araştırmacılarından oluşan bir grup, fark yaratan 6 temel davranışı belirledi.
#DiyetSon dönemde çoğu sohbet, başlığa taşıdığımız bu üç kelime üzerinden dönüyor. Geceleri uykuya dalamıyor, gündüzleri sıcaktan pişiyoruz. Hep yorgunuz. Dünya 21 Temmuz’da kaydedilen en sıcak günü yaşadı, belli ki alışmamız lazım. Uzmanlardan sıcaklarla baş etmenin yollarını öğrendik.
#Melis YılmazÇoğu insan yetişkinlik döneminde ayaklarının büyüdüğünü fark eder ama anlam veremez. "Ayaklarım nasıl bu kadar büyüdü? Ben yıllardır hep aynı numara ayakkabı giyiyorum, neden ayakkabılarım sıkmaya başladı ki?” diye kendi kendimize sorarız. Yaşlandıkça ayak numaramızın değişmesi normal bir durum mu? Peki yıllardır aynı olan ayak numaramız neden büyümeye başlar? Podolog İrem Bektaş ile konuştuk.
#Ayak SağlığıYıllardır giydiğiniz ayakkabılarınız artık size dar mı gelmeye başladı? Mesela ayak numaranız 37 iken, 38 ya da 39 numara ayakkabılar daha mı rahat olmaya başladı? Ayaklarınızın bir iki numara büyümesi sizi şaşırtıyor olabilir ama uzmanlar bunun olası olduğunu söylüyor. Peki yıllardır aynı olan ayak numaramız neden büyümeye başlar? Podolog İrem Bektaş ile konuştuk.
#Ayak SağlığıSon yedi yıldır üst üste en iyi beslenme modeli seçilen Akdeniz diyeti, 2024’ün de birincisi. En iyi diyet seçilmesinin ise çok önemli nedenleri var. Hadi gelin bugün diyabet, kanser, Alzheimer ve kalp rahatsızlıklarından korunmada etkili bir beslenme tarzı olan Akdeniz diyetinin ne olduğuna bir göz atalım. Çünkü bu diyet, emin olun kaliteli bir yaşam sürmenizin ve sağlıklı yaş almanızın da sırrını içeriyor.
#Akdeniz DiyetiO, 10 parmağında 10 marifet olanlardan. Tiyatro sahnesi, beyazperde, ekran, yönetmenlik, yazarlık... Birçok alanda üretiyor. Bütün şöhretine rağmen “Popülerlik gelip geçici bir illüzyon. Bugün var, yarın yok” diyor. Buğra Gülsoy’la yaşadığı değişimleri, projelerini, baba olmayı ve ilişkileri konuşuyoruz: “Aşk bir yanılsama. Önemli olan iki tarafın birbirlerini çok iyi tanımış olması ve aralarındaki sevgi bağı.”
#Buğra Gülsoy140 yaşınızı, belki de daha ötesini görmek istiyorsanız şimdiden hazırlıklara başlamanızda fayda var. Teknolojideki hızlı gelişme tıp dünyasını da etkiledi. İşin uzmanları yakın gelecekte yaşlanmanın durdurulabileceğini hatta daha ileri adımların atılabileceğini söylüyor. Belli ki bilim dünyası insanlığa sürprizler hazırlıyor. Peki, ömrümüz neredeyse iki katına çıkarsa nasıl bir dünyada yaşayacağız? Prof. Dr. Derya Unutmaz, Dr. Ayşegül Çoruhlu o günleri görebilmemiz için yapmamız gerekenleri, fütürist Ufuk Tarhan uzun ömrün dünyayı nasıl değiştireceğini anlattı.
#TeknolojiÇocuklarını doyurmak için aç kalan anneler, moloz yığınları arasında doğum yapmak zorunda kalan hamileler, mahremiyetten ve güvenlikten yoksun yaşayan genç kızlar... Dünya 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutlarken, Gazze’de beşinci ayına giren savaşın ağırlığını kadınlar omuzlarında taşıyor.
#GazzeMenopozun, ileri yaşlarda demans gelişimi için önemli bir risk faktörü olabileceğine ilişkin veriler günden güne artıyor. Hem araştırmalar hem de uzmanlar menopozun beyinde bir takım değişikliklere sebep olduğu konusunda hemfikir. Peki menopoz beyni nasıl değiştiriyor? Menopoz gerçekten Alzheimer ve demans riskini artırıyor olabilir mi?
#MenopozMenopozun, ileri yaşlarda demans gelişimi için önemli bir risk faktörü olabileceğine ilişkin veriler günden güne artıyor. Hem araştırmalar hem de uzmanlar menopozun beyinde bir takım değişikliklere sebep olduğu konusunda hemfikir. Peki menopoz beyni nasıl değiştiriyor? Menopoz gerçekten Alzheimer ve demans riskini artırıyor olabilir mi?
#Menopozteve2’de “Bunu da Konuşalım” adlı yepyeni bir program başlıyor. Sunuculuğunu ünlü oyuncu Didem Uzel Sarı ile estetik ve güzellik koçu Aylin Çetinkaya’nın yaptığı program hafta içi her sabah izleyiciyle buluşacak. Sarı ve Çetinkaya sağlıktan modaya, spordan güzelliğe birçok konuyu ele alacakları yeni programları hakkında merak edilenleri anlattı.
#Didem Uzel SarıOkullar pazartesi günü açılıyor. Çocuklarımız için gün boyu tok tutan, sağlıklı, enerji veren gıdalarla dolu bir beslenme çantası hazırlamak önceliğimiz. Yazarımız, diyetisyen Berrin Yiğit beyni doğru gıdalarla beslediğimizde gücünü katbekat arttırabileceğimizi söylüyor. Bunun için işe yumurta, peynir, bol yeşillik, avokado, zeytin, ceviz ve tam tahıllı ekmekten başlamak gerekiyor. Çiğ kuruyemişler, kırmızı-mor meyveler ve bitter çikolata da konsantrasyonu arttıran besinler arasında…
#Beslenme ÇantasıDoç. Dr. Gülsen Meral, “Her yiyecek herkese farklı etki yapıyor. Mesela herkese spor öncesi kahve içmenin yağ yaktırdığı söyleniyor. Ancak kişilerin genetik testleri yapıldığında bir bakıyoruz ki kahve içmek bu kişiye iyi gelmiyor. Biyolojik yaşı geriye almak mümkün” dedi.
#Gülsen MeralAraştırmalara göre dünyada her 10 kediden yalnızca 4’ü düzenli sağlık kontrollerinden geçiriliyor. Kedi sahipleri, kedilerini yalnızca hastalandığında veya yaralandığında veteriner kliniğine götürdüklerini belirtirken, Türkiye’deki kedi sahiplerinde de maalesef benzer bir durum söz konusu. Her 3 kedi sahibinden 1’i kedileri hastalık semptomu göstermesine rağmen kedilerini hemen sağlık kontrollerinden geçirmediğini belirtiyor. Oysa hastalıklarını gizleyebilen kediler için düzenli veteriner hekim kontrolleri yaşamsal öneme sahip.
#Sponsorlu İçerikTürk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) eğitimli köpekleri, Bursa'daki Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Köpek Üretim ve Eğitim Tabur Komutanlığı'nda yetiştiriliyor. ‘Bomba arama’, ‘mayın arama’, ‘narkotik madde arama’, ‘devriye’, ‘iz takip’, ‘keşif’, ‘arama’ ve ‘ceset arama’ branşlarında eğitilen köpeklerin hangi eğitimi alacağına ise askeri bir heyet tarafından karar veriliyor. Kahramanmaraş’taki depremlerin ardından bölgede görev alan arama köpekleri, 78 kişinin enkazdan kurtarılmasını sağladı.
#TSKTürk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) eğitimli köpekleri, Bursa'daki Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Köpek Üretim ve Eğitim Tabur Komutanlığı'nda yetiştiriliyor. ‘Bomba arama’, ‘mayın arama’, ‘narkotik madde arama’, ‘devriye’, ‘iz takip’, ‘keşif’, ‘arama’ ve ‘ceset arama’ branşlarında eğitilen köpeklerin hangi eğitimi alacağına ise askeri bir heyet tarafından karar veriliyor. Kahramanmaraş’taki depremlerin ardından bölgede görev alan arama köpekleri, 78 kişinin enkazdan kurtarılmasını sağladı.
#Türk Silahlı KuvvetleriÇoğu eşlerini, evlatlarını, yakınlarını, evlerini kaybetti. Hayatlarının belki en huzurlu ve dingin olması gereken döneminde onca sorunla kalakaldılar... Afet dönemlerinde yaşlılara nasıl davranılması, neler yapılması gerektiğini ve böyle bir deprem sonrası onları bekleyen olası sorunları uzmanlara sorduk.
#Yaşlılara Saygı HaftasıDünyaya yeni gelen biriyle, hayattaki ilk anında göz göze gelmek nasıl bir duygudur? Doğacak çocuğun saç rengini ısmarlamak normal midir? Doğurmayan kadın, eksik kadın mıdır? Hem annelik hem kariyer aynı anda yürür mü? Dünya Bilim ve Sanat Akademisi üyesi, Academic Hospital Yönetim Kurulu Başkanı, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı eski başhekimi Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak ile hem eski albümleri karıştırdık hem de bu sorulara cevap aradık…
#Academic HospitalTarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "İlk geminin yola çıktığı 1 Ağustos'tan 15 Ekim'e kadar Karadeniz limanlarından taşınan tahılın yüzde 63'ü Avrupa ülkelerine sevk edilmiştir. Tahılın yüzde 24'ü Asya, yüzde 13'ü de Afrika ülkelerine ulaştırılmış, Tahıl Koridoru'ndan taşınan 7,5 milyon ton tahılın sadece yüzde 5,6'sı az gelişmiş ülkelere gitmiştir" dedi.
#Vahit KirişciORTOPEDİ ve travmatoloji uzmanı Dr. Burak Önvural, günümüzde birçok hastalıkta olduğu gibi ortopedik problemlerde de hastaların isteğinin bir an önce iyi olmak olduğunu belirterek, “Bunun da çoğu zaman doktorunun vereceği bir ilaç yada bir öneriyle olmasını bekliyorlar. Ancak bu ne yazık ki çoğu zaman mümkün değil” dedi.
#1