Hamur işi ve türleri dünyanın neresine giderseniz gidin sofraların vazgeçilmezidir. CNN Travel da bazı kültürlerde “ekmek” olarak nitelendirilen “Dünyanın en iyi 50 hamur işi” lezzetini seçti. Listede Türkiye’den simit, Ermenistan’dan lavaş var. Yunanistan’da yaşayan ve haberi gören gazeteci arkadaşım aradı ve dedi ki: “Hayırdır! Baklavadan sonra simidimize de mi göz diktiniz!” Onu kapadım bu kez de Adana’dan ciğerci Mehmet abimiz aradı: “E bizim lavaşa Ermenistan lezzedi demişler, bir şey yaz da demesinler.” Osmanlı’nın hayli geniş bir coğrafyada yüzyıllarca hüküm sürmesi ve akabinde yaşanan savaşlar, göçler, değişen sınırlar “Bu yemek kime ait” tartışmalarını da beraberinde getiriyor sıklıkla. Bu tartışmalara şimdi simit ve lavaş da eklendi. Simit Yunanistan, lavaş da Ermenistan’ın mı yoksa ikisi de Türklerin mi?
#CNN TravelJapon Youtuber @YoshiEnomoto_, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından paylaştığı simit fotoğrafına, “Bu dünyada sıcak simitten daha güzel bir şey var mı? Hiç sanmıyorum” notunu düştü. Fotoğrafı Ankara simidine ait olmadığından buraya taşımıyorum, fakat benim gözümde mevzu Ankaralı...
#Nur Hande BAŞPINARGünümüzde artık hemen herkes sosyal medya kullanıyor. Yaygın olarak kullanılan sosyal medyalardan birisi de şüphesiz ki Instagram. İnsanlar gittikleri ve gezdikleri yerleri paylaşmayı çok seviyor. Şu sıralar koronavirüs nedeniyle evlerimizdeyiz ama bu süreç elbet bitecek. Ben de salgın sonrası İstanbul'da gezeceğiniz ve gezdiğinizde harika fotoğraflar çekeceğiniz bir seçki hazırladım. Ne de olsa bu günleri atlattıktan sonra açık havanın tadını hep birlikte bol bol çıkaracağız.
#İstanbulGünümüzde artık hemen herkes sosyal medya kullanıyor. Yaygın olarak kullanılan sosyal medyalardan birisi de şüphesiz ki Instagram. İnsanlar gittikleri ve gezdikleri yerleri paylaşmayı çok seviyor. Şu sıralar koronavirüs nedeniyle evlerimizdeyiz ama bu süreç elbet bitecek. Ben de salgın sonrası İstanbul'da gezeceğiniz ve gezdiğinizde harika fotoğraflar çekeceğiniz bir seçki hazırladım. Ne de olsa bu günleri atlattıktan sonra açık havanın tadını hep birlikte bol bol çıkaracağız.
#IstanbulBu yıl 13’üncüsü İtalya Venedik’te gerçekleştirilen Perakende Liderler Konferansı’nın onur konuğu Fendi markasının kurucularından Anna Fendi oldu. 85 yaşındaki ünlü modacı Fendi, Türk markalarına da övgüler yağdırdı. Fendi, “Türkiye’den çıkan marka olarak THY’yi biliyorum. THY ile uçtum, çok beğendim. En iyi markalarınızdan biri de simit” dedi.
#Anna Fendi1800’lerin başında Kastorya’dan gelip Balat’ta ‘kuru poğaça, kandil simidi, paskalya çöreği’ gibi pastane ürünleri pişirip satmaya başlayan Andon Stoyanof ’un fırını, 5’inci kuşakla atağa kalktı. Nathalie Stoyanof Suda’nın yönetimdeki Beyaz Fırın’ın 7 mağazasında 430 kişi çalışıyor.
#Gazetehaberleri‘Chobani’ (Çoban) markasıyla ABD’nin yoğurt kralı olan ve Forbes Dergisi’nin ‘Yoğurdun Steve Jobs’ı’ dediği Hamdi Ulukaya, Philadelphia merkezli ‘La Colombe’ (Beyaz Güvercin) kahve zincirlerini satın aldı. 21 yıl önce kurulan ve yılda 2 bin ton kahve satışı yapan şirket, Ulukaya’nın ortaklığından sonra menüsüne Türk kahvesi de ekleyecek.
#StarbucksEmre Aydın ve Model’le “sabah kahvaltısı” nasıl olur dersiniz? İnanın bana çok eğlenceli, neşeli ve bir o kadar da karışık oluyor! Doğrusunu isterseniz, rock müziğin Türkiye’deki yeni kuşak “neferleriyle” muhabbete oturduğumuzda gözüm korkmadı değil. Beş tane birbirinden “renkli” genç vardı karşımda. Bir ara içimden “Teker teker gelin ulan!” demek geldi ama laf lafı açtıkça hepimiz rahatladık. Aynı sektörde olup, zirveye ulaştıktan sonra egolarını duruşlarının bir parçası haline getirmeyen, birbirlerine sonuna kadar destek olan bu “çeteyle” hayatı, mücadelelerini, dostluklarını ve gelecek planlarını konuştuk. “Kalabalık” muhabbetimize siz de katılın derim! Bu gidişle haftaya futbol takımıyla röportaj yaparsam da şaşırmayın!
Beşiktaş'ta başlayacak Ramazan öncesi serinlemek için denize giren bir kişi boğulma tehlikesi geçirdi. Boğulmak üzere olan genci sahilde denize giren vatandaşlar kurtardı.Olayı gören ve Akbaş'ı kurtaran vatandaşlar, "Burada yüzüyorduk bir anda kalabalığın oraya baktığını gördük. İki kişilerdi biri kendini akıntıdan kurtarmıştı diğeri suyun üstünden kayboluyordu. Çok su yutmuş olabilir. Buradan deniz simiti götürdük ve üzerine çektik, daha sonra tekneyle kıyıya çıkardık. Sağlık ekipleri geldi müdahale etti. Şahıs çok kustu" diye konuştu. Zeki GÜNAL-İstanbul-DHA
#HtvhaberBaba tarafından Adanalı, anne tarafından da Alman olunca ortaya Ayşe Arman gibi damak zevki geniş biri çıkıyor. Arman şnitzele de Adana kebaba da bayılıyor, sokak dürümünü tablacıdan yemeyi seviyor. Yine de şık bir sofra olmazsa olmazı çünkü mutfakların yatak odası kadar önemli olduğuna inanıyor