Gamze KOLCU/ANKARA
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2010 00:00
Ankara ve İstanbul’da sekiz şubesiyle hizmet veren Tribeca Cafe, kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında olan simite, ABD, Kanada ve Birleşik Krallık’ta yaygın olarak tüketilen bagel ekmeklerle rakip oldu.
Tribeca’nın sahibi Berna Akyöney Gürlen, Kanada’dan getirdiği 3 tonluk iki makine ile yılda 1 milyona yakın bagel ürettiklerini söyledi.
30 bin dolarlık makineSimit seven bir ülkenin Amerikan simiti ile tanışması gerektiğini düşünerek krizde üretime başladıklarını ifade eden Berna Akyöney Gürlen, şunları söyledi: “Amerikan simitinin Türk simiti kadar ilgi göreceğine olan inancımız üç tonluk bagel makinesini Türkiye’ye getirmemize neden oldu. 30 bin
dolar olan makinelerin yarattığı en büyük problem ülkemize getirilişi oldu. New York’a özgü sabah alışkanlığı olarak bilinen bir bardak kahve ve krem peynirli bagel, günün her saatinde yaygın olarak tüketiliyor. Biz de bu geleneği Türkiye’ye taşımak üzere ilk bagel makinesini ithal ederek, bagel üretimine başladık.”
Bagel corner açılacak
Geçtiğimiz yıllarda New York’ta bir Türk işletmecinin bagela karşı simit savaşı açtığını anlatan Gürlen, şöyle konuştu: “Tribeca olarak biz de Türkiye’de simite karşı bagel savaşı açtık. Ankara ve İstanbul’da bulunan 8 şubemizde bagel tanıtımları yapıyoruz. İlerleyen günlerde bagel çeşitlerinin yer alacağı ‘Bagel Corner’lar açmayı planlıyoruz. Yeni makineler ile üretime hız kazandıracağız.”
İlk kez Polonya’da ortaya çıktığı varsayılan bagelın yapımında maya, un, şeker, tuz ve su kullanılıyor. Şekil bakımından açmaya benzeyen bu ekmekler tat bakımından ise susamsız simiti andırıyor.