Güncelleme Tarihi:
Erzurum’dan İzmir’e 2 bini aşkın kişiyi aynı kahvaltıda buluşturan etkinlikte, yarım ton Çokokrem, 10 bin dilim ekmeğe sürüldü. Erzurum, Trabzon, Gaziantep, Kayseri, Antalya, İstanbul ve İzmir’deki kahvaltı masalarında geleneksel Türk kahvaltısını oluşturan peynir, zeytin, yumurta, domates, salatalık gibi yiyecekler ve Çokokrem yer aldı. Her bölgenin kahvaltısında yer alan ünlü bir unlu mamul, o bölgenin ustaları tarafından Çokokrem ile buluşturuldu. Ustalar Erzurum’da keteyi, Kayseri’de bazlamayı, İzmir’de boyozu, Gaziantep’te katmeri, Trabzon’da Vakfıkebir ekmeğini, İstanbul’da simiti ve Antalya’da pişiyi Çokokrem ile hazırladı. Türkiye’nin en büyük kahvaltısında yarım ton Çokokrem, 10 bin dilim ekmeğe sürüldü. Kahvaltıda ayrıca 200 kilogram peynir tüketildi.