İstanbul Bienali haberleri sayfasında İstanbul Bienali hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1462 İstanbul Bienali haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İstanbul Bienali, daha önce İstanbul Bienallerine katılan sanatçılarla işbirliği yaparak her hafta iki sanatçı filmini yedi günlüğüne ücretsiz olarak dijital erişime açmaya devam ediyor. Sanatseverler, 30’u aşkın filmin yer aldığı seçkiyi İstanbul Bienali’nin web sitesinden ve İKSV Vimeo hesabı üzerinden izleyebiliyor.
#İstanbul Bienali16’ncı İstanbul Bienali bugün kapılarını açıyor. ‘Yedinci Kıta’ başlığıyla 10 Kasım’a kadar sürecek olan ve küratörlüğünü Nicolas Bourriaud’nun üstlendiği bienaldeki eserler ücretsiz görülebilecek. İşte ihtiyacınız olan tüm bilgiler ve etkinlik programı...
#İstanbul BienaliBienal, ‘Yedinci Kıta’ başlığıyla üç mekânda kapılarını açacak. Hem kurgu hem gerçek olan yedinci kıta, ‘insan çağı’ anlamına gelen ‘antroposen’in en gözle görünür sonuçlarından birisi. Pasifik Okyanusu’nun ortasında, 1.6 milyon kilometrekare genişliğinde, pet şişelerden, kırık oyuncaklardan, balıkçı ağlarından, poşetlerden ve başka milyonlarca atıktan oluşan dev bir çöplük... Yaşamak istemediğimiz, reddedip attığımız şeylerden oluşmuş bir ülke... İstanbul Bienali de, bu kıta düşüncesini ciddiye almak niyetinde. Bienalin küratörü Nicolas Bourriaud anlattı...
#Bienalİstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 16. İstanbul Bienali, 14 Eylül-10 Kasım tarihleri arasında ücretsiz olarak gerçekleşecek. Bu kez odağında, insanlığın sebep olduğu doğal veya kültürel atıklara antropoloji ve arkeolojinin araçlarıyla bakan güncel sanat çalışmaları var. Böylece iki ay boyunca sanat ve ekoloji arasındaki ilişki de tartışmaya açılıyor. 25 ülkeden 56 sanatçı ve sanatçı kolektifinin toplam 220 eserine yer verecek bienale Türkiye’den 8 sanatçı katılıyor. Bu yıl 36 sanatçı etkinlik için sıfırdan yeni eser üretti. Henüz hâlâ kurulmakta olan sergi mekânlarını tek tek gezdik, sizi bekleyen işleri gördük. İşte bienal rehberiniz...
#İstanbul Kültür Sanat VakfıEylülün gelişiyle şehirde yaşam yeniden canlanıyor. Sadece İstanbul’un değil, dünya sanat haritasının önemli duraklarından biri olan İstanbul Bienali, 14 Eylül’de 16. kez kapılarını açacak. Bu yıl ‘Yedinci Kıta’ teması etrafında kurgulanan sergiler izleyiciyle buluşacak.
#Banu Tunaİstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Bienali’nin 30. yılı nedeniyle hazırlanan Limited Editions projesi için Ece Sükan ve Swissôtel The Bosphorus’un ev sahipliğinde 16. İstanbul Bienali küratörü Nicolas Bourriaud’nun da katıldığı özel bir davet gerçekleştirildi.
#Ece Sükan"Birbiriyle kıyasıya bir mücadele içinde olan bu geyiklerin savaşında, bizler Fernand Leger ’in söylediği gibi ‘toprağın rengine bürünmüş savaş’ı görebilecek miyiz? Yoksa ‘kör göz hiçbir şey görmedi’ mi henüz...?"15.İstanbul Bienali komşu etkinliklerinde yer alan sergi, bağımsız mekan #Mebusan25’te.
#RessamGeçtiğimiz hafta açılan ve 12 Kasım’a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek olan 15. İstanbul Bienali’ne hızlıca göz atmak ister misiniz? Sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan bienalin bu seneki teması ‘İyi Bir Komşu’. Sanatçı ikili Elmgreen & Dragset’in küratörlüğünde hazırlanan bienalin mekânları İstanbul Modern, Pera Müzesi, Galata Rum Okulu, Ark Kültür, Küçük Mustafa Paşa Hamamı ve Yoğunluk Atölyesi. Muhabirimiz Cansu Şimşek bienalden bildiriyor…
#BienalSanatçı ikili Elmgreen & Dragset’in küratörlüğünde ‘İyi Bir Komşu’ temasıyla düzenlenen 15. İstanbul Bienali, pekâlâ tarihe, bugüne kadar yapılmış en izleyici dostu, gezmesi basit, idraki hızlı, olumlu light bienal olarak geçebilir... Ağır felsefi metin göndermeleri yok. Alabildiğine izleyici yanında. Alabildiğine izleyicinin kendisi hatta. Sanat eleştirmeni Ayşegül Sönmez, bienalden 11 eser seçti.
#Kitap SanatDUDAKLARINDAN hiç eksik etmediği muzip gülümsemesiyle ‘naber’ diyerek başlardı konuşmasına Arhan. Sesini yükseltirse sanki birileri rahatsız olur endişesini taşırcasına yakından ve fısıldar gibi anlatırdı. Hep projeleri vardı, yaptığı, yapacağı. Düşlerini yaratıcılığıyla harmanlayıp hayata geçirmeyi başarırdı. O yüzden kurucuları arasında olduğu şirkete Dream Design Factory (dDf) adını vermişlerdi.
#Dream Design FactoryTürkiye’nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi İstanbul Modern, tam 20 yıl önce 2004 yılında kuruldu. Müze bugüne kadar Sarkis’ten Burhan Doğançay’a, Anthony Cragg’ten Olafur Eliasson’a değerli isimlerin yapıtlarını sanatseverlerle buluşturdu. İşte o sergilerden bir seçki...
#İstanbul ModernİSTANBUL Kültür Vakfı tarafından 13 Ekim Pazar günü Londra Doğa Tarihi Müzesi’nde genç sanatçıların eser üretimlerini desteklemek için bir gala gecesi düzenlenmiş, 6 eserin açık artırmaya çıktığı gecede müzayedede yaklaşık 174 bin İngiliz sterlini ek destek sağlanmıştı.
#Londra Doğa Tarihi MüzesiPerasma’nın “All Things Become Islands Before My Senses” isimli yeni sergisi, Yunanistan’ın Leros adasında ziyarete açıldı. 17’den fazla uluslararası sanatçının eserleri adanın önemli noktalarında izleyicileri karşılıyor. Sergi, adını Cesare Pavese’nin “Yalnızlık Tutkusu” şiirinden alıyor.
#SergiGünümüzün en dikkat çekici sanatçılarından Olafur Eliasson’un Türkiye’deki ilk sergisi İstanbul Modern’de dün açıldı. Eliasson “1997’de katıldığım 5. Uluslararası İstanbul Bienali sırasında güçlü bir bağ kurduğum İstanbul’a geri döndüğüm için heyecanlıyım” dedi.
#Meltem FıratlıABD’nin “veri paylaşımına zorlamak ve propaganda yapmak” gerekçesiyle yasaklamak istediği TikTok, Türkiye’de geleneksel aile yapısını bozmaktan tutun çocuk istismarı ve kara para aklamaya kadar farklı konularda eleştiri oklarının hedefinde.
#TiktokEserleri Metropolitan Museum of Art, Victoria & Albert Müzesi, Pompidou Center, British Museum, Museum of Fine Arts, Pinakothek der Moderne, Moderna Museet, Guggenheim Müzesi gibi dünyanın önde gelen 70’ten fazla müzenin koleksiyonunda yer alıyor Burhan Doğançay’ın. Müzayedelerde de eserleri en çok ilgi gören sanatçıların başında geliyor.
#Burhan DoğançayLONDRA’DA Thames Nehri’nin kenarındaki eski bir elektrik santralinin dönüştürülmesiyle kurulan Tate Modern dünyanın en çok ziyaretçi çeken çağdaş sanat müzelerinin başında geliyor. 2000 yılında açılan müze ziyaretçi yoğunluğu nedeniyle genişlemek zorunda kalmış, yeni yapılar ilave edilmişti.
#İstanbulKüratör belirleme sürecinde danışma kurulunun istifası ve danışma kurulunda yer alan Iwona Blazwick'nin köratör olarak atanması sonrası bir dizi sorunla boğuşan 18. İstanbul Bienali'nin 2025 yılına ertelendiği duyuruldu. İstanbul Kültür Sanat Vakfı'ndan (İKSV) yapılan açıklamada, "İstanbul Bienali yeni bir hazırlık süreciyle 2025’te düzenlenecek" denildi.
#18. İstanbul BienaliDaha sonbaharın serinliğini hissetmeden haberleri duymaya başlamıştık. Yepyeni sergiler, konserler, festivaller, oyunlar, filmler ve kitaplar yoldaydı. Eylül ayının gelmesiyle birlikte kültür ve sanat dünyası da sezonu açtı, birbirinden güzel etkinliklerin, yayınların tarihi belli oldu. İçlerinden kaçırmamamız gerekenleri derledik.
#EylülVenedik ve İstanbul Bienali gibi prestijli etkinliklere davet edilen Çek sanatçı Eva Kotatkova, ‘Bir Balıkmışım Bacakları Olan’ adlı kişisel sergisiyle Arter’de. Eserlerinde kurumların bireyler üzerinde oluşturduğu baskıyı inceleyen Kotatkova’nın bu sergisinde yaşlı bir bedende başlayıp bu bedenin çocukluğuna indiğiniz hissiyatı hâkim. Sergide birçok esere dokunabilir, hatta içine girebilirsiniz.
# Eva KotatkovaSanatçı Cengiz Çekil’in 1976’da iki ay boyunca defterine damgaladığı “Bugün de yaşıyorum” notu, binlerce yaşamın enkaz altında kaldığı şu günlerde, hayatta kalmanın ne denli zor ve kıymetli olduğuna da işaret ediyor bir yandan. Arter’de açılan Cengiz Çekil retrospektifinin başlığını oluşturan bu söz, küratör Eda Berkmen’e göre ‘hem bir direniş hem de yaşamın değerinin altını çizen bir şükür cümlesi’.
#Cengiz ÇekilBeyazperdede John Wick’in sisteme karşı verdiği mücadele devam edecek. Zuhal Olcay ve Haluk Bilginer 20 yıl sonra yeniden aynı sahneyi paylaşacak. Konser salonlarına yıldız yağmuru beklenirken MFÖ ve Nazan Öncel gibi usta isimler yeni albümleriyle geliyor. Belli oldu, bu yıl yine ödüllü restoranların peşine düşeceğiz. Sonra da ruhumuzu doyurmak için müze, galeri gezeceğiz. 2023’te kültür-sanatla dopdolu günler bizi bekliyor.
#Kültür-SanatSanat dünyası hareketli bir yılı geride bırakıyor. 2022’nin sergilerini Hürriyet Kitap Sanat ekibi ve sanat yazarlarından oluşan 11 kişilik jüri değerlendirdi. Sıralamaya göre yaptığımız puanlama sonucunda, SALT’ta açılan ‘Sahnede 90’lar’ sergisi ilk sıraya yerleşti.
#2022 En İyi SergilerŞehirde yaşamanın en büyük artılarından biri kültür ve sanat etkinliklerini yakından takip edebilmek. İyi yemeğin peşinde şehrin sokaklarını turlayanların sayısı da giderek çoğalıyor. Hazır Michelin Rehberi’ne giren 53 restoranımız varken biz de bu iki tutkuyu birleştirdik. Şehrin en iyi restoranlarında güzel bir yemek deneyiminin ardından gidebileceğiniz sanat galerilerinin, müzelerin, tarihi yerlerin izini sürdük.
#Michelin Rehberi