Dün karne alan 19 milyon öğrenci için 15 günlük tatil sevinci başladı. Aileler ise çocukların bu sürede ekrana hapsolmasından endişeli. Ama teknoloji zehirlenmesi yaşamadan da dijital dünyayı verimli kullanmak mümkün. Prof. Dr. H. Ferhan Odabaşı, Hürriyet okurları için bu yöntemleri paylaştı...
#Ferhan OdabaşıŞef Fatih Tutak’ın Bomonti’deki lokantası TURK, yemek deneyimini daha katmanlı hale getirmeyi başaran bir menüye sahip. Bence birkaç gün içinde açıklanacak Michelin listesi için de en iddialı adaylarımızdan biri o... Tattıklarım arasındaki kabuğu yenir midye dolması, mangalda içi sulu kalarak pişip üzerinde balığın ciğeriyle servis edilen levrek ve çılbır yorumu da bunun birer ispatı…
#Michelin YıldızıHrant Dink Vakfı, 2009 yılından bu yana her yıl “Türkiye-Ermenistan Gazeteci Diyalog Programı”nı gerçekleştiriyor. Gazeteci Diyalog Programı, iki komşu ülkenin gazetecileri arasında bağları kuvvetlendirmeyi, gelecekte yeni işbirlikleri yaratmayı ve iki ülke arasındaki haber alma ağlarının doğru yollardan kurulmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.
#SeyahatHrant Dink Vakfı, 2009 yılından bu yana her yıl ‘Türkiye-Ermenistan Gazeteci Diyalog Programı’nı gerçekleştiriyor. Gazeteci Diyalog Programı, iki komşu ülkenin gazetecileri arasında bağları kuvvetlendirmeyi, gelecekte yeni işbirlikleri yaratmayı ve iki ülke arasındaki haber alma ağlarının doğru yollardan kurulmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Bu yıl basından kültür, seyahat ve yemek yazarları için özel bir program hazırlanmıştı. Katılımcılar arasında ben de vardım. Yedi gün boyunca bu ülkeyi gezip tanıma fırsatım oldu. İtiraf edeyim ki son zamanlarda beni en fazla etkileyen seyahat de bu oldu.
#Mehmet YaşinODTÜ Gıda Mühendisliği mezunu Ayça Akat (36), özel bir firmada gıda ve içecek bölümü müdürü. “Yemek, hayatımın vazgeçilmez bir parçası. Dolayısıyla gezilerim ağırlıklı olarak yemek odaklı” diyor. Akat, yemek kültürünü çok sevdiği Beyrut’u anlattı.
Damağınızı şenlendirecek lezzet yolculukları... Adrenalin patlaması yaşayacağınız maceralar... Romantik alternatifler... Haydi hareketlenin, yılbaşına ve yeni yılın ilk gününe bütün bir yıl hatırlayacağınız güzel anılar iliştirin. 2014’ün çok lezzetli olmasını diliyorum.