Aşk-ı Memnu yıllar içinde tekrar tekrar yayınlandı. Her seferinde de çılgın gibi izlendi. Son seferi de aynı şekilde: Reytinglerce... Dokuz yıl aradan sonra yayınlanan ultra acılı finaline ilgi yine doz aşımıydı. Peki ama bu bitmeyen Aşk-ı Memnu bağımlılığının sebebi nedir?
#YazarMis gibi kızarmış şelame, yanında ağızda dağılan bir parça Çerkes peyniri... Yedikçe “Biraz daha yok mu” dedirten Çerkes tavuğu... Üzerinden biberli tereyağı sosu damlayan haluj... Belki biraz da düğün helvası... Herhalde bilenlerin ağzı sulanmış, bilmeyenler de merak etmiştir. Fotoğrafçı Sine Boran Art, köklerinin dayandığı kültürün yemeklerinin tariflerinden oluşan bir kitap hazırladı. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’ndan çıkan, Vedat Milor’un da sunuş yazısıyla katkıda bulunduğu ‘Çerkes Kızından Tarifler’ raflarda...
#Sine Boran ArtProfesyonel turist rehberi karı-koca Hale Ateş ile Uğur Aşgel, İstanbul’un Cihangir semtinde ocak ayında açtıkları DuBle adlı büfede, meraklılarını Fransız krebi, Brüksel waffle’ı ve İtalyan dondurmasıyla buluşturuyor. 20 yıldır Fransızca-İspanyolca dillerinde rehberlik yapan Hale Ateş Aşgel, geçen yıl Fransa’da Ecole Maitre de Treblec’de krepçilik sertifikası aldı. Ardından Brüksel’e gitti, Vincent Cassel’den waffle yapmayı öğrendi. Bu iki lezzete yakıştığını düşündüğü İtalyan dondurmasını da katarak öğrendiklerini müşterine sunuyor.
SON günlerde, bürokratların yasak aşklarıyla da gündeme gelmeye başlayan Kocaeli, bu kez yerel bir gazetede Dilovası Beldesi’nin MHP’li Belediye Başkanı Musa Kahraman’ın, bir süre önce görevden ayrılan eski sekreterine imam nikahı kıydırıp ev tuttuğu iddialarıyla çalkalanmaya başladı. Musa Kahraman ise, geçtiğimiz günlerde beldede gerçekleşen bir liman ihalesinin ardından, ihaleyi alamayan kişilerin kendisinden bu tür dedikodularla intikam almaya çalıştığını öne sürdü.
İstanbul tarihinde çok yıkıcı depremler hatta tariflere göre tsunami içeren felaketler yaşamıştır. 557’deki deprem İstanbul’u hâk ile yeksan etmişti. İstanbul’u Osmanlı zamanında sarsan depremlerden sonuncusu ise “1894 Depremi”dir. Marmara sahillerinde denizin önce 200 metre çekildiği, ardından şiddetli dalgaların geldiği yazılır. Benzer büyüklükte depremler için İstanbul’da gerekeli tedbirlerin alınmadığı görülüyor.
#İstanbulÜlkemizde en favori içeceklerden biri olan frappe, neredeyse her kahve dükkanında ve kafede bulabileceğiniz soğuk bir lezzet. Onlarca farklı aroma ile hazırlanabilen ve risksiz bir içecek olan frappe hakkında ise birçok kişinin hiçbir bilgisi yok. Tüm dünyada en çok tüketilen kahve bazlı içecekler arasında yer alan içecek ile ilgili merak edilen pek çok konu var. Bu konuların başında ise frappe nedir, nereden geliyor? Frappe hakkında bilmek isteyeceğiniz tüm bilgileri sizler için hazırladım. İşte tatlı ve köpüklü frappe tarifi
#Frappe TarifiGeldi geliyor derken gastronomi dünyasının en saygın rehberlerinden Michelin Guide Türkiye’ye nihayet İstanbul’dan giriş yaptı. Eminim yakında şahsına münhasır şehrimizin turizmine ivme katacak, yıldızlı restoranları, şefleriyle uluslararası arenada yeme-içme severlerin radarına sokacaktır.
#Müge AkgünHepimizin ortak tercihi tavuk, hem öğlen hem akşam yemeklerinde keyifle tükettiğimiz bir lezzet şüphesiz. Tavuğun onlarca türde pişirme versiyonu olduğundan sıkılmadan her öğünde farklı bir çeşidini hazırlayıp sofralarımıza konuk edebiliyoruz. Bu hafta paylaşacağım reçetede tavuğun çıtır versiyonunu deneyimleyeceğiz, hem de Anadolu mutfağının vazgeçilmez lezzeti tarhana ile. Evet, yanlış duymadınız; tarhanalı çıtır tavuk. Altın sarısı çıtır dış kaplamanın altında ağızda dağılan enfes bir tavuk düşünün; ya da düşünmeyin direkt mutfağa geçin.😊
#Çıtır TavukHem şeker, hem tuz hem de yağla barışık bir sebze bu... Mutfağımıza önce turşusu girdi, sonra reçeli... Zamanla dolması, kayganası, böreği, pilavı, mücveri vazgeçilmezlerimiz oldu. Çeşit çeşit yemeğini sofralarımıza taşımamız da gösteriyor ki hepimiz birer patlıcan tutkunuyuz...
#PatlıcanGençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Anneler Günü öncesinde Atatürk Öğrenci Yurdu’ndaki öğrencilere unutamayacakları bir sürpriz yaptı. Türkiye’nin dört bir yanına gidilip, binlerce kilometre kat edilerek alınan tarifler öğrenci yurdunda pişirildi. Öğrenciler, sinevizyonda annelerinin özlem içeren video mesajlarını izlerken göz yaşlarına hakim olamadı.
#Bakan KasapoğluAdana mutfağında, Orta Asya göçüyle bölgeye yerleşen Nogayların getirdiği çok farklı bir içecek vardır: Nogay çayı. Süt, çay, tuz ve karabiberin çorba gibi pişirilmesiyle hazırlanan ve genellikle kahvaltılarda tüketilen bu içecek, hiç bilmeyip ilk kez deneyenleri epey şaşırtıyor.
#AdanaYufka, pirinç ve kuşbaşı etin ilginç bir karışımı olan göbete son günlerde en çok merak edilen tarifler arasında yer alıyor. Geleneksel bir tatar yemeği olan bu enfes lezzetin tarifini, nasıl yapıldığını ve malzemelerini sizler için derledik. İşte, Eskişehir göbete tarifi ve püf noktaları…
#Göbeteİlkokuldayken sonbaharda okulların açıldığı ilk gün öğretmenimin “yaz tatilinde neler yaptınız” sorusu ile başlardı. O zamanlardan beri yaz tatilinde hep anı biriktirmeye çalıştım. Salgın nedeniyle belirsizliklerle dolu zorlu bir eğitim-öğretim yılı geride kaldı.
#Koronavirüs