ilginç gelenekler haberleri sayfasında ilginç gelenekler hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 151 ilginç gelenekler haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Dünya üzerinde farklı kültürlere, farklı değerlere sahip bilinmeyen kabilelerin şaşırtıcı özellikleri oldukça ilgi çekiyor. İletişim çağından uzak, kendi başlarına yaşam mücadelesi veren, çöllerde ya da balta girmemiş ormanlarda yaşayan kabileler hepsi. Hepsinin ilginç hayatları dışında çok farklı gelenekleri de var. Bu bilgiler sizi çok şaşırtacak…
#İlginç GeleneklerDünya'nın birçok yerinde birbirinden farklı gelenekler var. Bazıları eğlenceli bazıları korkunç olan bu geleneklere çok şaşıracak hatta okuduklarınıza inanamayacaksınız! İşte dünyanın dört bir yanından en ilginç gelenekler...19.01.2017 09:00
#İlginç GeleneklerDünya üzerinde farklı kültürlere, farklı değerlere sahip bilinmeyen kabilelerin şaşırtıcı özellikleri oldukça ilgi çekiyor. İletişim çağından uzak, kendi başlarına yaşam mücadelesi veren, çöllerde ya da balta girmemiş ormanlarda yaşayan kabileler hepsi. Hepsinin ilginç hayatları dışında çok farklı gelenekleri de var. Bu bilgiler sizi çok şaşırtacak…
#İlginç GeleneklerYaşayışları, dilleri ve kültürleri hakkında çok fazla bilgi bilmediğimiz insanlar: Rabariler, Konyaklar, Huliler ve daha fazlaları… İletişim çağından uzak, kendi başlarına yaşam mücadelesi veren, çöllerde ya da balta girmemiş ormanlarda yaşayan kabileler hepsi. Son yıllarda gezginler ve fotoğrafçılar tarafından kabilelerin hayatları çok ilgi görüyor. Hepsinin ilginç hayatları dışında çok farklı gelenekleri de var. Bu bilgiler sizi çok şaşırtacak…
#Kabilelerin İlginç HayatlarıDünya'nın birçok yerinde birbirinden farklı gelenekler var. Bazıları eğlenceli bazıları korkunç olan bu geleneklere çok şaşıracak hatta okuduklarınıza inanamayacaksınız! İşte dünyanın dört bir yanından en ilginç gelenekler...19.01.2017 09:00
#İlginç GeleneklerEvet, trafikte hırçın bir toplumuz. Kabul, ağaçları kesiyor, göllerimizi-ovalarımıza kötü davranıyoruz. Tamam, belki biraz da dedikoduya, gıybete düşkünlüğümüz var. Peki hiç mi iyi huyumuz yok? Olmaz mı... Size bütün bir kar haftası boyunca Türkiye’nin her yerinden çekilmiş fotoğraflar göstermek istedik. Çünkü bütün bu hırgürün içinde bile, söz konusu hayvanlar olduğunda merhametli kesilen bir tarafımız var. Üstüne battaniye örtülmüş bir sokak köpeği, yavrularıyla beraber kafeye konuk edilmiş bir anne kedi... Hepsi aynı şefkatin eseri. Üstelik tarihimiz boyunca da böyleydi. Hepimizin elinden gelebilecek şeyler var. Bu hafta sokak hayvanlarıyla başladık. İşte alkışlanacak örnekler ve sizin de yapabilecekleriniz...
#HayvanlarO, on parmağında on marifet olanlardan. İyi bir baba, iyi bir eş. Yetenekleri saymakla bitmiyor; oynuyor, yazıyor, yönetiyor... Şimdi yeni şirketiyle işin yapımcılık kısmına da geçiyor. Bir yandan da müzik yapıyor. Geçmişe baktığında “Yaşadığım her anın bir şekilde tadını çıkarmışım” diyor. Ali Atay’la buluşuyoruz. Hayatını, yeni işlerini, yapım şirketini, Hazal Kaya ile evliliğini ve baba olmayı konuşuyoruz: “Çocuklarım hata yapmaktan korkmasın, mutlu olacaklarını düşündükleri şeyin peşinden gitsinler.”
#Ali AtayArnavutluk Başbakanı Edi Rama, Tiran’da Bektaşi tarikatı için egemen bir mikrodevlet kurmayı planladıklarını söyleyerek bir tartışma başlattı. Açıklamasının bir gün öncesi Tiran’daydık. Yıllar süren kapalı ve ‘inançsız’ bir rejimin ardından farklı dinlerin sorunsuzca bir arada yaşamasıyla övünen Arnavutlar turizmle tanışıyor ve başbakanlarının ses getiren icraatlarını seviyor.
#Gülay Barbaros AltanDünya genelinde de ülkemizde de emzirme konusu hâlâ büyük bir tartışma. Kimisi bunun doğal bir durum olduğunu düşünürken kimisi de ulu orta ve örtü kullanmadan emzirmenin yanlış olduğunu savunuyor. Peki bebeği emzirmek ile biberonla beslemek arasında ne fark var? Neden bazı insanlar bunu doğal karşılarken bazıları mahrem kabul ediyor? En önemlisi emziren anneler bu konuda ne düşünüyor? İşte birbirinden farklı emzirme yorumları ve bu konunun neden hâlâ tartışıldığına dair uzman görüşleri…
#EmzirmeDünya genelinde de ülkemizde de emzirme konusu hâlâ büyük bir tartışma. Kimisi bunun doğal bir durum olduğunu düşünürken kimisi de ulu orta ve örtü kullanmadan emzirmenin yanlış olduğunu savunuyor. Peki bebeği emzirmek ile biberonla beslemek arasında ne fark var? Neden bazı insanlar bunu doğal karşılarken bazıları mahrem kabul ediyor? En önemlisi emziren anneler bu konuda ne düşünüyor? İşte birbirinden farklı emzirme yorumları ve bu konunun neden hâlâ tartışıldığına dair uzman görüşleri…
#Bir Sorudan Fazlasıİkinci yazımıza savunma ve havacılık sektörünün başkanlığını yapan bir işinsanı ile devam ediyoruz. Konuğumuz Sarsılmaz Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Latif Aral Aliş. Bu yazımızda Kara Kuvvetleri Komutanlığı kuruluş tarihi M.Ö. 209’a uzanan bir milletin, ilk Milli Piyade Tüfeğini (MPT) neden 2009’dan sonra tasarladığının cevabını arıyoruz. Okurken kâh kızacaksınız kâh üzüleceksiniz kâh gurur duyacaksınız. Dozu yüksek bir sohbete başlayalım.
#Sarsılmaz ŞirketiNar kırma ritüeli gerdi döndü! Pek çok kişinin yılbaşından hemen önce ya da en uzun gecenin yaşandığı 21 Aralık'ta yaptığı nar kırma ritüeli yıl sonuna yaklaşırken araştırılan konulardan biri oldu. Peki, nar kırma ritüeli nedir, nasıl ve ne zaman yapılır? İşte nar kırma günü ve ritüeli hakkında merak edilenler...
#Nar KırmaTarihi kahramanların destansı hikayeleri "Tarihin Efsaneleri" ile ekrana gelirken, dünyanın dört bir yanından en garip ritüeller "İnançlar ve Yaşamlar" belgeseliyle seyirciyle buluşacak. Yayınlanacak ilk bölümde Halid bin Velid'in hikayesini konu alan belgesel 24 Ekim saat 22.00'de TRT Belgesel ekranlarında olacak. İşte TRT belgesel yayın akışları
#TRTAdaların en güzel zamanı ilkbahar ve sonbahardır, yaz ayları kalabalıktır hareketlidir ama bu kalabalık sizi yorabilir. Ada demek huzur, sakinlik demek, Sakız adası demek mavi deniz, gökyüzü, esinti demek, ve daha fazlası.. Bana gezdiğin adalar içinde en çok hangi adayı sevdin diye soranlara, ‘Hayatımın kalan kısmını Sakız Adası’nda yaşayabilirim’ cevabını veriyorum.
#BursaŞebnem İşigüzel, okuruna -tam da niyetlendiği gibi- nefes aldıran, tarihten yola çıkarak kadınların hem akli hem fiziki gücünü anımsatan, oyunbaz bir roman sunuyor: ‘İstanbullu Amazonlar 1809’. İşigüzel, yeniçerinin bir isyan anında Esma Sultan’ı tahta çıkarmayı önerdiği seslenişini ele alıyor. Ve okurunu, kendi icat ettiği kanıtlarla, ‘Osmanlı’da tahta çıkan ilk kadın olan Esma Sultan’ın ve ‘yoldaşları’ Hatice ile Beyhan sultanların peşinde 171 günlük bir hayale ortak ediyor.
#Şebnem İşigüzelMiss World 2000’de Dünya Güzeli seçilen Priyanka Chopra, Hindistan’ın en çok kazanan ve en popüler yıldızlarından biriyken Bollywood’dan Hollywood’a transfer oldu. Chopra, kısa süre önce yayımlanan “Unfinished” adlı ilk kitabında çocukluğunu, şöhrete ulaşmasını ve hayatındaki dönüm noktalarını anlattı. Barbaros Tapan, son olarak dijital platformda yayınlanan “Beyaz Kaplan” filminde rol alan oyuncuyla görüntülü olarak konuştu.
#Priyanka ChopraMiss World 2000’de Dünya Güzeli seçilen Priyanka Chopra, Hindistan’ın en çok kazanan ve en popüler yıldızlarından biriyken Bollywood’dan Hollywood’a transfer oldu. Chopra, kısa süre önce yayımlanan “Unfinished” adlı ilk kitabında çocukluğunu, şöhrete ulaşmasını ve hayatındaki dönüm noktalarını anlattı. Barbaros Tapan, son olarak dijital platformda yayınlanan “Beyaz Kaplan” filminde rol alan oyuncuyla görüntülü olarak konuştu.
#Barbaros TapanPek çoğumuz için keyif kelimesinin karşılığıdır. Gün onunla başlar, yemekler onunla sonlanır. Cenk Girginol ‘Ahde Vefa’ kitabında farklı pişirme tekniklerinden kültürümüzdeki yerine, sağlık için faydalarından tarihine Türk kahvesini A’dan Z’ye anlatıyor. Kendisinden mis kokulu, bol köpüklü içeceğimizin hikâyesini dinledik.
#Gazetehaberleri25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dikkatleri yapılan araştırmalara çekerken, uzmanlar günümüzde en yaygın görülen insan hakları ihlallerinden birinin kadına şiddet olduğunu belirtiyor. Klinik Psikolog Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu “Kadına şiddeti önleme, uzun soluklu çalışmalar gerektiriyor. Bu çalışmaların temeli şüphesiz toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik politikalar geliştirmeye ve şiddetin cezasız kalmaması için hukuki düzenlemelerin yapılmasına dayanıyor. Çocukların doğru yetiştirilmesinden dilimizi kadını aşağılayan ifadelerden arındırmaya kadar atılması gereken birçok adım var” diyor.
#25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü