İdrar yollarında meydana gelen iltihaplara verilen isim idrar yolları enfeksiyonudur. Sıklıkla alt idrar yollarında meydana gelir. Alt idrar yollarında genellikle enfeksiyonlar mesanede ve üretrada görülür. Mesanenin iltihaplanması durumuna ise sistit adı verilmektedir. Kadınlarda çok daha yaygın ortaya çıkmasına rağmen erkeklerin çok dikkat etmesi gerekmektedir. İşte erkeklerde idrar yolu iltihabı ile ilgili tüm detaylar.
#Erkeklerde İdrar Yolu EnfeksiyonuKadınların idrar yolu enfeksiyonu sıklıkla yaşarlar. İdrar yolu enfeksiyonunun sık görülmesinin sebebi kadınların idrar yolunun kısa olması ve gaita ile idrar yolunun birbirine yakın olmasıdır. Genital hijyen bu anlamda çok önem kazanmaktadır. Dışarıdan bakteriye çok açık olan genital bölgede en önemli hijyen iç çamaşırlarının mutlaka temiz tutulması ve eğer günlük ped kullanılıyorsa sıklıkla değiştirilmesi gerekmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kadınlarda İdrar Yolu EnfeksiyonuÇocuklarda üst solunum yolu enfeksiyonlarından sonra çocuklarda idrar yolu enfeksiyonları, en sık görülen enfeksiyon türü olarak biliniyor. Özellikle de küçük yaştaki çocuklar için ciddi bir risk meydana getiren idrar yolu enfeksiyonları, daha gelişmekte olan böbrekler için tehlikeli bazı sonuçlara yol açabiliyor. Çocuklarda idrar yolu enfeksiyonu belirtileri nelerdir ve nasıl anlaşılır sizler için derledik.
Gebelik sırasında çeşitli hastalıklar ortaya çıkabilir. Özellikle de idrar yolu enfeksiyonları çok sık görünmektedir. Hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu neden olur ve belirtileri nelerdir? Gebelikte nasıl geçer ve ne iyi gelir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
İdrar yolu enfeksiyonu, sadece yetişkinlerde değil çocuk ve bebeklerde de karşılaşılan bir durum. Ayrıca çocuklarda yüksek ateşe de neden olabilmektedir. Peki çocuklarda idrar yolu enfeksiyonu neden olur? Çocuklarda idrar yolu enfeksiyonu belirtileri ve tedavisi...
#Çocuklarda İdrar Yolu EnfeksiyonuSon zamanlarda dünya genelinde birçok salgın hastalık ortaya çıkıyor. Hava koşullarının etkisiyle hızla yayılan virüsler, çocuklardan yaşlılara kadar herkese hızla bulaşıyor. Şimdi de acillerdeki adenovirüs vakalarının artışı, halk sağlığı açısından endişe verici bir gelişme olarak öne çıkıyor. Peki adenovirüs vakalarındaki artışı nasıl yorumlamak gerekiyor? Hastalığın belirtileri neler? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkHavuz suyunun neden olduğu vajinal mantar enfeksiyonuna yakalanan birçok kadın, bugünlerde soluğu doktorda alıyor. Peki, vajinada kaşıntı, yanma ve akıntı ile kendini gösteren bu hastalığa karşı nasıl önlem almalıyız? Hadi gelin, bugün yaz tatilinizin bu can sıkıcı hastalık ile bölünmemesi için neler yapmanız gerektiğine bir göz atalım.
#AnkaraUzmanlar genellikle ciddi bir şeyin işareti olmasa da inatçı karın ağrılarını görmezden gelmenin tehlikeli olabileceği konusunda uyarıyor. Çünkü hayati organlar karın bölgesinde yer alıyor ve bu bölgedeki ağrı, apandisit ya da böbrek enfeksiyonundan kaynaklı olabiliyor. Londra'da yaşayan aile hekimi Dr. Hana Patel, Daily Mail'e yaptığı açıklamada, karın ağrısının tam olarak nerede olduğuna bakarak ağrının sebebinin anlaşılabileceğini söyledi. İşte karın ağrılarının yerleri ve işaret ettiği hastalıklar…
#Karın AğrısıKarın ağrıları, kramplardan şişkinliğe, mide rahatsızlıklarından iştah kaybına pek çok semptoma eşlik ediyor. Peki her karın ağrısı aynı mı? Ağrının yerinin size sorununuz hakkında çok önemli ipuçları verdiğini biliyor muydunuz? İşte ilginç detaylar…
#Karın AğrısıLökosit Esteraz tahlili, idrar yollarıyla bağlantılı olarak meydana gelen enfeksiyonların tanısı için yapılmaktadır. Bu test, enfeksiyonun sadece varlığına ilişkin bilgi vermektedir ve rahatsızlığın kaynağını tespit edilememektedir. Peki, idrarda lökosit esteraz nedir? Lökosit Esteraz değerleri kaç olmalıdır? Sizler için lökosit esteraz hakkındaki bilgiler.
#SağlıkGranülosit, insan vücudu için önemli bir savunma sistemidir. Vücudu mikroplara, bakterilere ve yabancı cisimleri karşı koruyarak ilk mücadeleyi başlatırlar. Sağlıkçıların sıklıkla kullandığı bu tıbbi terimin ne olduğunu öğrenip, buna göre terbinizi alabilirsiniz. Granülosit ile ilgili detaylı bilgileri bu yazıda bulabilirsiniz.
#Granülosit NedirBirçok farklı sağlık sorununun göstergesi olabilen epitel değeri, laboratuvar ortamında gerçekleştirilen bir testtir. Sağlıklı bir insanda belirli bir standarda sahip olan bu değerin, olması gerekenden farklı olduğu anlaşıldığında ciddi sorunlarla karşılaşılabilir. İdrarda epitel değeri hakkında bilgileri sizler için derledik.
#İdrarda Epitel NedirErkeklere ve kadınlara özel hormonlar bulunur. E2 kadınlara özel hormonlar arasında yer alır. Ve kadınlar için önemli hormonlardan biridir. Östrojene benzer özellikler taşıyan bu hormon estradiol olarak da bilinir. Bu hormon vücudun çeşitli fonksiyonlarını yakından ilgilendirir. E2 hormonu nedir? E2 hormonu değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? İşte, merak edilenleri sizler için derledik.
#E2 Hormonu NedirBöbrek taşları dünya genelinde yaygın bir problem. Vücuttaki su miktarı azaldığında mineral ve tuzlar kristalleşerek böbrek taşlarına yol açabiliyor. Genelde orta yaşlarda görülen hastalık, artık gençleri ve çocukları hedef almaya başladı. Açıklanan son rapor uzmanları korkuturken, hastalığın ülkemizdeki görülme sıklığındaki artış ise endişe verici… Peki neden böbrek taşı hastalıkları bu kadar arttı? Çocuklarda görülmesinin altında yatan unsurlar neler? Nasıl önlemler almak gerekiyor? İşte tüm bu soruların cevapları…
#SağlıkEnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Vedat Turhan, enfekte kenenin insanları ısırması ile ortaya çıkan bakteriyel bir enfeksiyon hastalığı olan Lyme’a yönelik bilgi verdi. Prof. Dr. Turhan, “Pek çok hastalıkla karıştırıldığı için teşhisi zordur. Türkiye’de muzdarip 7 ila 10 milyon kişi bulunduğu tahmin ediliyor. Dünya üzerinde 350 civarı hastalığı taklit edebilen Lyme hastalığı taşıyan kişileri teşhis etme konusunda zorluyor” dedi.
#Vedat TurhanBuzdolabınızda milyonlarca bakteri bulunduğunu ve bunların pek çok hastalığa sebep olduğunu biliyor muydunuz? Evdeki en temiz noktalardan biri olduğunu düşündüğümüz buzdolabı yaklaşık 1,8 milyon bakteri barındırıyor. Peki bu bakteriler hangileri? İnsan sağlığına etkileri neler? Uzmanlarla konuştuk...
#SağlıkHayatın ilk yıllarında kol kanat gerip, mikroplar ile tanışmasına mümkün olduğunca engel olduğumuz çocuklarımız kreşe gittiklerinde birden sık hastalanmaya başlarlar. Bu durum ebeveynlerde büyük bir endişeye neden olur ve zaman zaman çocuklarını kreşten almayı bile düşündürebilir.
#Kreş Hastalığına DikkatGünlük hayatta tüketilen her şey belirli bir boşaltım sisteminden geçmektedir. Vücuttan atmaya yardımcı olan boşaltım sistemi sıklığı da kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Erkeklerde sık idrara çıkma probleminin altında yata enfeksiyonal bir durum fark edilmektedir. Sık idrara çıkma ve idrar sırasında yanma şikayetleri olan kişilerde idrar yolu enfeksiyonu oluşmaktadır. Vücudun boşaltın sistemi faaliyetlerini yerine getirememe durumu meydana gelmektedir. Erkeklerde sık idrara çıkma ve yanma neden olur? sık idrara çıkma isteği nedenleri ve tedavileri ayrıntıları ile derledik.
#Erkeklerde Sık İdrara Çıkma Ve Yanma Neden Olur