Tekirdağ’da çıkan HaberTrak gazetesinde yerel sorunlarla ilgili yazan Timuçin Çınar, “Bu markalar hepimizindir” diye bir yazı kaleme almış, Tekirdağ Rakısı’nın kentlerine getirilmesi için çarpıcı bir yazı yazmış...
#TekirdağSizin memlekette eskiden içki kültürü nasıldı, hiç merak ettiniz mi? Sofranızdaki o leziz mi leziz mezeyi ilk kim yapmış, içine ne katmış? 47 araştırmacı, sizin için bu soruların peşine düştü, ‘Rakı Gastronomisi: Türkiye’nin Çilingir Sofrası’ kitabını yazdı. Eski meyhane geleneğimizde peynirin hem en başta hem de en sonda sofraya geldiğini biliyor muydunuz? Peki ya 18. yüzyıl başında Erzurumluların sade kahve, havyar ve tütünden oluşan kahvaltıya şeytan kahvaltısı dediklerini? Daha fazlası kitapta ama öncesinde biraz tadımlık...
#Rakı Gastronomisi: Türkiye'nin Çilingir SofrasıBir dilbilimci, bir gıda mühendisi, bir şarap profesörü ve Türkiye tutkunu bir İtalyan aşçı toplandı, yeme-içme konusunu masaya yatırdı. Çıkan sonuç; dilin yemeğe de ses veriyor olmasıydı. Ve şimdi düzenledikleri kurslarla bu bildiklerini meraklılarıyla paylaşıyorlar.
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Tıksırıncaya kadar içiyorlar” sözüyle katıldığı içki tartışmaları devam ederken, Türkiye’nin ilk ‘Rakı Ansiklopedisi’ çıktı. A’dan Z’ye rakının ele alındığı ansiklopedi, piyasaya çıkan 200 rakının kayıtlara girmesini sağladı.
Ahmet Yıldırım Elazığ'dan Almanya'ya gelen işçi ailenin altı çocuğundan biri. Almanya'da Taunusstein kentinde dünyaya geldi. Dünyada kurulan ilk şarap Yüksek okulu olan ve Şarabın Oxford'u olarak bilinen Geistenheim'da şarap okudu. Daha sonra kendisini geliştirmek üzere Avustralya'ya giderek dünyaca ünlü Penfolds şarap bağları ve işletmesinde çalıştı. Daha sonra İsviçre'de beş yıldızlı süper lüks otelleri yönetikten sonra Fransız şarabını öğrenmek için Fransa'da Henry Bourgois'da çalışmalarda bu
İçinde bulunduğumuz günler mantar toplamak için en uygun günler. Mantarların lezzetinin farkında olan bir grup da geçen haftasonu Belgrad Ormanları’nda bir mantar avı düzenledi. Yemek ve içki kültürü meraklılarını buluşturan iyiyemek.com tarafından düzenlenen bu ava, mantar uzmanı Jilber Barutçiyan rehberlik yaptı. 4 saat süren av sonrasında toplanan ganimet ise şef Didem Şenol’un ellerinde birbirinden özel lezzetlere dönüştü.
Yiyecek-içecek sektöründeki hızlı gelişmenin bir sonucu olarak dünyaca ünlü Elle Bistro dergisi Türkiye’de de yayınlanmaya başladı. Dünyanın en prestijli yemek dergisi Elle Bistro’nun Türkiye’deki ilk sayısının kapak konuğu olan ünlü şef ve işletmeci Mehmet Gürs, “Mikla’da tümüyle yerli lezzetler olacak. Kars gravyerini kesince yağı akıyor. Belli ki inek sağlıklı, şişko bir inek. Mutlu bir inek” diye konuştu.