Homojenlik pek çok defa kullanılan bir tabir olmaktadır. Homojen bir besin denilince nelerin akla geleceği oldukça önemlidir. Bu nedenle homojenlik ile ilgili pek çok soru bireylerin aklına Homojen nedir? Homojen karışım örnekleri ve ayırma yöntemleri hakkında bilgi nedir? Gibi sorular şeklinde gelmektedir. İşte, merak edilen tüm detayları derledik.
#Homojen Nedir?Tuz konusu son zamanlarda epey tartışmalı bir hale geldi. Bir yanda “rafine tuz kullanın” diyenler, diğer yanda “doğal tuzlar daha sağlıklıdır” diyenler var. Peki tuzumuzu neye göre seçeceğiz? Sağlık durumumuza göre mi yemeğe göre mi? Hangi yemekte hangi tuzun kullanılması daha uygun? Son dönemlerde oldukça popüler olan koşer tuzunun faydaları nelerdir? Deniz tuzu, kaya tuzu, Himalaya tuzunun farkları nelerdir? Diyetlerde hangi tuzu kullanmak gerekir? Tansiyon hastaları için en iyi tuz hangisi? Tüm bu soruların yanıtını konunun uzmanlarından dinledik. İşte 10 sorunda t
#TuzSiz hangi yemeğe hangisini kullanıyorsunuz? Tuzunuzu neye göre seçiyorsunuz? Her yıl yeni bir tuz ismi duydukça sizin de aklınız karışıyor mu? Sofra tuzu, Himalaya tuzu, kaya tuzu, koşer tuzu, limon tuzu, iyotlu iyotsuz tuz… Hangisi daha faydalı? Hangisini hangi yemekte kullanalım? Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hale Ünal Aksu ve Diyetisyen Berna Arslan ile konuştuk.
#TuzHepimizin vücudunda küçük kahverengi noktalar yani benler bulunur. Çoğu zaman bu benler masumdur ve zararsızdır. Ancak bazı durumlarda benler ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabilir. Bu yazıda, benlerin ne olduğunu, türlerini, değişikliklerini ve nelere dikkat etmemiz gerektiğini detaylı bir şekilde ele alacağız.
#Dermatolog Neslihan DolanBir tarafta Türk halk müziğinin usta yorumcusu Zara; diğer tarafta başarılı rap’çi Eypio. Sadece müzikal güçlerini değil, ruhlarını da birleştirdiler ve ortaya ‘İmdadım’ düeti çıktı. Bu onlar için bir ilk ama belli ki son değil. Zara “Bundan sonrasında da varım” diyerek beraber üretimlerinin devamını müjdeliyor.
#Meltem FıratlıUzakdoğu mutfağının popüler lezzetlerinden kimchi (kimçi) geleneksel kore yemeği olarak sofralarda yerini alıyor. Ana malzemesl Çin lahanası olan kimchi, yapımında fermente edilmiş sebzeler bulunuyor. Peki, Kimchi nedir, nasıl yapılır, nerelerde kullanılır? İşte Türk usulü kimchi tarifi...
#Kimchi NedirDar zamanların kurtarıcısı, mutfaklarımızın olmazsa olmazıdır tarhana. Türkiye’nin dört bir yanında, hatta komşumuz Yunanistan’da ve diğer Balkan ülkelerinde, farklı şekillerde yapılır ama nasıl yapılırsa yapılsın aynı zevkle tüketilir. Tarhana iyice kurutularak saklandığı için yaz ayları tarhana yapmak için uygun zamanlardır. Sizin için farklı tarhana türlerinin yapılışından tarhana yapımının püf noktalarına birçok önemli bilgiyi derledik. Bu yaz tarhana yapmaya başlamadan önce bunları mutlaka bilmelisiniz…
#Tarhana Nasıl YapılırÇeşit çeşit şarküteri, peynir, yeşillik, sebze ya da sos... Elimizin altında hangi malzeme varsa iki dilim ekmek arasında pratik bir öğüne dönüştürdüğümüz sandviçler yegâne kurtarıcımız. Dün Dünya Sandviç günüydü, biz de d.ream restoranlarının marka şefi Pınar İshakoğlu’ndan özel tarifler aldık.
#GastronomiEstradiol vücut için önemli bir hormonu olarak bilinmektedir. Yüksekliği veya düşüklüğü insan sağlığına zararlı olabilir. Peki, estradiol nedir? Estradiol değeri ne olmalıdır? Sizler için bu soruların cevaplarını araştırdık ve sonuçlarını derledik.
#Estradiol NedirŞarj sürecinde aracı tanıyan en-ix sistemi dolumun her aşamasında kullanıcıyı bilgilendiriyor. Akcan Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve En Yakıt A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Özcan Akcan şarj sürecinin sonunda temassız tahsilat yapan sistemin filo araçlarına ihtiyaç halinde gün, saat bazında kısıtlamalar da koyabildiğini söyledi.
#Akcan HoldingDoğada bulunan birçok kayaç türü olduğu bilinmektedir. Bunlardan biriside bazalt olarak dikkat çeker. Bazalt, belirli özelliklere sahip olması ve kullanıldığı yere göre ilgi çeken bir kayaç türüdür. Özellikle sıkça araştırılması bazaltı önemli bir konuma getirmektedir. Bazalt nedir? Nerede bulunur ve kullanılır? Bazalt hangi kayaç türüdür detayları ile derledik.
Alaşım, sıklık ile kullanılan terimlerin başında yer almaktadır. Kullanım amacının belirlenmesi ve hangi ihtiyaçtan dolayı yapılması gerektiği ile ilgili bazı bilgiler öğrenilmesi halinde, rahatlıkla bahsetmek mümkün olacaktır. Alaşım nedir? Alaşım nasıl oluşur merak edilen detayları ile derledik.
#Alaşım NedirSaf olmayan maddelere bilim de karışım adı verilmektedir. Bu sebeple çevremizde var olan pek çok şey aslında karışımlardan oluşmaktadır. Genel olarak karışımlar heterojen ve homojen olarak iki şekilde sınıflandırılır. Sıklıkla kullanılan bir gıda olan gazoz homojen mi yoksa heterojen midir ve nedeni nedir tüm detaylarıyla derledik.
#GazozDışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı. Bakan Çavuşoğlu, Rusya ile Ukrayna arasındaki görüşmelere ilişkin "Burada önemli bir mesafe kat edildi. Sonuçta ciddi konuları kim müzakere edecek; Dışişleri Bakanları bir araya gelecek, daha sonra liderler bir araya gelecek. Biz Dışişleri Bakanları'nın bir araya gelmesi için çalışıyoruz. Hem Kuleba hem Lavrov ile mesajlaştık. Kesin bir tarih vermemiz mümkün değil ama 1-2 hafta içinde daha üst düzeyde bir görüşmenin olabileceğini söylemişlerdi" dedi.
#Mevlüt ÇavuşoğluTatlılarda ve bazı özel lezzetlerde sevilerek tüketilen bir aroma olarak kullanılan damla sakızı bir çeşit reçine olarak doğal ortamda bulunmaktadır. Damla sakızı sakız ağaçlarından elde edilen ve küçük bir parçası bile kullanılan tatlı içerisinde lezzet ve hoş koku olmasının sebebi halindedir. Damla sakızı nedir ve damla sakızı nasıl yapılır ve nasıl kullanılır? Damla sakızı faydaları nelerdir ve nerelerde satılır hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
#Damla Sakızı Nedirİnsanlar herhangi bir nesneyi düşünürken veya herhangi bir düşünce sürecini analiz ederken genellikle her bir öğeye odaklanmazlar, aynı zamanda şeyleri daha büyük bir bütünün varlığı olarak görürler. Gestalt teorisi bu tür insan algılarından bahseder. Peki, Gestalt teorisi tam olarak nedir tüm detayları ile derledik.
#Eğitim“Tam zamanı” diyebileceğimiz bazı uygulamalar vardır. Cilt yenileme ve gençleştirme uygulamaları için de kış mevsimi doğru bir zaman. Kışın yaptırabileceğiniz uygulamalardan biri de kimyasal peeling. Bugünkü yazımda kimyasal peeling’ler hakkında a’dan z’ye bilinmesi gerekenleri kaleme aldım.
#Kimyasal PeelingTürkiye’ye ilk geldiğimde tattığım çok özel bir lezzet, beni bir ısırıkla İtalya’ya götürmeyi başarmıştı. İçliköfte, dışındaki çıtır hamur ve içindeki kıymalı harçla bana hemen “İşte arancino gibi bir tat” dedirtti ve her ısırıkta biraz daha yakınlaştık.
#ArancinaKuvertür çikolata ve ham kakaoyla şeker oranı düşük tatlılar yapmak varken dışarıdan paketli ürün almak neden? Üstelik evde bu tarifleri rafine şeker yerine kuru meyve, pekmez veya balla hazırlamak mümkünken... Pankek, kuru üzümlü toplar veya kurabiye... İşte tat tomurcuklarınızı okşayacak, çikolatalı üç tarif!
#ÇikolataYol vermedi diye aracın içindeki hamile kadına saldıran baklavacı kardeşler, sarı ışıkta gaza basmadı diye 6 kişi bir olup terör estiren trafik magandaları! Örnekleri çoğaltmak mümkün zira trafikte neredeyse her gün benzer bir manzara ile bizzat karşılaşıyoruz. Cezası var mı? Yok. Daha doğrusu düne kadar yoktu. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, trafikte tartıştığı sürücüyü bıçakla yaralayan zanlıya 6 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti başkanı “Umarım bu karar buna yeltenecek insanlara ve sana ders olur” dedi. Gerçekten de ders olur mu? Üst sınırdan ceza hakkaniyetli mi? Trafikte kendimizi neden kaybediyoruz? Avukatlara ve psikiyatristlere sordum.
#MagandaBakteriler yararlı ve zararlı bakteriler olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Bazı bakteriler insanların ve diğer canlıların hasta olmasına neden olurken bazıları canlılar için fayda sağlamaktadır. Bakterilerde üreme nasıl olur ve çeşitleri nelerdir detayları ile derledik.
#Bakterilerde ÜremeStrafor ya da teknik ismi ile polistirene (polystyrene) doğada yer almayan petrol türevli organik bileşenlerin de eklenebildiği özel bir maddedir. Bu ürünün doğada yok olma süreci oldukça yüksektir ve aynı zamanda petrol atığı olduğundan dolayı, tükenebilen bir kaynaktır. Strafor nedir, nerede kullanılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Strafor Nedir?Dilimize Fransızcadan geçmiş olan pektin kelimesi, özellikle salgın hastalıkların artması ile birlikte çok merak edilen ve aranan bir madde olarak dikkat çekiyor. Bitki dokularında yer alan ve çeşitli karışımlar şeklinde hazırlanan, çeşitli hastalıklara iyi geldiği bilinen malzemelerin yapımı için kullanılan etken bir maddedir. Pektin nedir, nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Pektin Nedir?Günümüzde çeşitli hastalıkların tedavisinde birbirinden farklı ilaçlar kullanılıyor. Özellikle kremlerin etkisi de çok fazladır. Avil nedir, ne işe yarar? Avil ne için kullanılır, nasıl uygulanır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Avil Nedir?Yaşayan tüm canlılar hücrelerden meydana gelir. Basit canlılar, tek hücreden meydana gelirken, gelişmiş olan canlılar çok hücreli yapıya sahiptir. Hücrenin yapısı içinde sitoplazmanın çok önemli fonksiyonları vardır. Bir hücrenin temel yapıları sitoplazma ve hücre zarıdır. Aynı zamanda çekirdek de yine temel yapılar arasında yer alır. Ama prokaryot canlıların hücrelerinde çekirdek bulunmaz. Sitoplazma nedir, ne işe yarar? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Günlük yaşam içerisinde pek çok kişinin duyduğu kelimeler arasında kolloid gelir. Kimyasal bir yapı üzerinden ele alınsa bile, birçok farklı malzeme veya üründe de ele alındığını söylemek mümkün. Peki, kolloid nedir ve kolloid karışım örnekleri nelerdir? İşte bu yapı konusunda merak edilen bilgiler.
#Kolloid Nedir?