Türk tarihinin bilinen ilk kadın diplomatı Sara Hatun’un günümüze kadar gelen menüsünden tutun da 4 bin yıllık geçmişinde ağırladığı her medeniyetin izlerini taşıyan Elazığ mutfağı, zenginliğiyle ziyaretçilerine bir şölen sunuyor. Eğer siz de rotanızı türküler eşliğinde bu şehre düşürürseniz yöresel lezzetlerini tatmayı ihmal etmeyin.
#Hürriyet- Elazığlı girişimci Aynur Erbiçer, 2 yıl önce KOSGEB'den hibe desteği alarak kurduğu "Ekmek Teknesi" isimli lokantasıyla ticarette başarıyı yakaladı- Erbiçer: "İki çocuğum üniversitede, biri de ilkokul 4. sınıfta okuyor. Eşimden hiçbir destek almadan hem çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılıyorum hem de evime büyük bir destekte bulunduğuma inanıyorum"
Bu hafta Elazığ Milletvekili Sermin Balık, oyuncu-yazar İclal Aydın ve sanatçı Mustafa Keser’le; tarihi Harput Kalesi’nin eteklerinden süzülen, sekiz köşeli kasketi, Çayda Çıra’sı, sonsuzluğa uzanan bağları, yöresel tatları ve gakkolarıyla ünlü Azizler şehri Elazığ’a doğru bir memleket yolculuğuna çıkıyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının, TCDD Taşımacılık ile hayata geçirdiği Turistik Diyarbakır Ekspresi, dünyanın önde gelen dergilerinden TIME tarafından, ilgi çekici, yeni ve heyecan verici deneyimler sunan destinasyonların bulunduğu, "2024'te Dünyanın En Harika 100 Yeri" listesinde yer aldı.
#Turistik Diyarbakır EkspresiKöfte mutfağımızda çok önemli bir yere sahip. Ülkemizde bir kısmı coğrafi işaret tescilli 100’den fazla köfte çeşidi bulunuyor. Üstelik çoğu köftemizin kendine has bir hikayesi de var. Bu hafta uzmanlarımıza ‘Köftelerin izinde yola çıkılacak adresler nereler?’ diye sorduk. Oldukça geniş olan listeden seçmekte zorlansalar da uğruna yola düşmeye değer 10 lezzetli köfteyi önerdiler.
#RotaElazığ, kendine has lezzetleri ve zengin yöresel mutfağı ile kültürel bir doygunluk sunuyor. Elazığ’da günün her saatinde her türlü yemek yenilebilir. Her öğün ayrı ayrı adlandırılıyor. Elazığ'da örneğin, kuşluk ve yatsılık diye de yemek saatleri bulunuyor. Elazığ'ın en meşhur yöresel yemekleri nedir? İşte, tüm detaylar.
#Elazığ YemekleriDünyanın en eski bağlarının bazılarının bizim topraklarımızda olduğunu biliyor muydunuz? Hatta daha da ileri gidip bağcılığın anavatanındayız desek, hiç de yanlış bir şey söylemiş olmayız. Türkçeye önoturizm olarak çevrilen bağbozumu turizminin tam zamanı gelmişken bunun için yola çıkacaklara bir rehber hazırladık…
#HürriyetAlpagut Bağları’nda dolaşırken iyice ballanmış öküzgözü salkımlarından üzüm koparıp atıyorum ağzıma. Öküzgözü ve boğazkere bölgenin en iyileri. Bağları gezip ardından yöresel sofralarına oturduğumuz Elazığ’ın kadim mutfağı damaklarımızı şenlendiriyor.
#ElazığBağbozumu bir şenliktir, yüzyıllardır tekrarlanan bir coşkuya ortak olursunuz. Bağlardaki üzümleri toplarken doğanın, insanın yüzlerce yıllık emeğini hissedersiniz. Hem doğayla buluşmanız hem de orta halli bütçelerle güzel tatiller yapmanız için bağbozumu mevsiminde, cennet ülkemizin bağlarını birlikte keşfedelim.
#BağbozumuTürkiye’nin dört bir yanı tarihin, doğanın, gastronominin birleşiminden oluşan muhteşem üçlünün ev sahibi! Ve gezdikçe, gördükçe nasıl lütuf gibi bir ülkede yaşadığınızı yeniden anlıyorsunuz. Yıllar önce gitmiş ve bir tarih kenti Harput’tan çok etkilenmiştim. Sonbaharda bu kez bağbozumu vakti gittim Harput’a. Harput’u tekrar gezmek, hatırlamak iyi geldi. Ve yolunuz düşerse diye değil yolunuzu düşürün diye size de yazmak istedim.
#HARPUTSayın üstadım damağınıza düşkünlüğünüzü biliyorum. Onun için size bu hafta çok özel lokantadan bahsedeceğim. Keşke buralara dönme imkannız olsa da bu lokantanın yemeklerinin tadına bakabilseniz. Çiya Sofrası, Kadıköy çarşısının içinde, her zamanki yerinde, Türkiye'nin ve bitişik coğrafyaların tatlarını sunmayı sürdürüyor. Ahmet Rasim bey size Çiya ve onu yaratanları tanıtmak istiyorum. Bu "lezzet laboratuvarı" çok yazıldı çizildi. İstanbul'da oturanların çoğunun artık malumu oldu. Hatta şöhreti yerli medyayı aştı, okyanusları geçti, taa Amerika'ya, Japonya'ya ulaştı.
Daha iki yılını bile doldurmamış bir şirketin, 10 milyon dolarlık bir sinema filmini çekmeyi nasıl başardığını anlamak için başladık. Ondan önce, kurulur kurulmaz Türkiye’nin en önemli dizisini, yanında yine başarılı bir diziyle nasıl bünyesine kattığını öğrenmeye çalışarak.