Başkent’te Elazığ günleri başladı

Güncelleme Tarihi:

Başkent’te Elazığ günleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2011 00:00

Elazığ Valiliği, Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı ile Elazığ Kültür Derneği tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Elazığ Tanıtım Günleri” etkinliği, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in katılımıyla gerçekleşen açılışla başladı.

Haberin Devamı

9 Ekim’e kadar devam edecek olan “Elazığ Tanıtım Günleri”ne Başkent’te yaşayan Elazığlılar yoğun ilgi gösterdi.
Kültür ve tarih şehri
TBMM Başkanı Çiçek, tanıtım fuarının Elazığlılar için anlamlı bir gün olduğunu ifade ederek, “Bence doğru bir iş. Çünkü zengin bir kültürümüz var. Zengin kültür içerisinde Elazığ’ın da ayrı yeri var. Elazığ kültür şehri, tarih şehri. Bu kültürün yaşatılması noktasında Ankara’da yapılan İstanbul’da da yapılıyor. Bu türlü etkinlikler, hakikaten kültürümüzün yaşanması, yaşatılması, geleceğe aktarılması açısından son derece önemli, anlamlı oluyor. Onun için bugün ve birkaç gün Elazığ’ı, Ankaralılar yakından tanıma imkanı bulacaklar” dedi.
Keşkek ve içli köfte
Fırat Üniversitesi Halk Oyunları ekibinin de gösteri sunduğu açılışın ardından, fuarda Elazığ yöresine ait ürünlerin tanıtımının yapıldığı stantlar gezildi. Elazığ yöresine ait hemen hemen bütün ürünlerin tanıtımının yapıldığı fuara, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar, özellikle, Harput mutfağından yemekler ile pestil, dut, ceviz gibi doğal ürünlerin yer aldığı stantlar önünde kuyruk oluşturdu. Peynirli ekmek pişirilen fırının da kurulduğu fuar alanında, Elazığ’ın meşhur yemeği “keşkek”, “içli köfte” de en çok ilgi gören ürünler arasında yer aldı.
İlk kez tanıtılıyor
Etkinliğin düzenlemesinde öncülük eden Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar, Elazığ’ın ilk kez kent dışında tanıtıldığını söyledi. Türkiye genelinde Elazığ’ın yeteri kadar tanınmadığını belirtti.
en Çağlar, “Tanıtım günleri için özellikle bu ayı seçtik. Çünkü bu mevsine Elazığ&a özü mahsuller toplanmış oluyor. Bugün ‘öküz gözü’ adı verilen Elazığ üzümünü tüm dünya tanıyor ancak Türkiye’de yatari kadar mülesef bilinemiyor. Böylesine değerli ürünlerimize sahip çıkmayı amaçlıyoruz” dedi.  Başkant Ankara’da 25 binin üzerinde Elazığlı’nın yaşadığını kaydeden Çağlar, bu yıl ilk kez düzendikleri etkinliği geleneksel hale getirmeye hedeflediklerini dile getirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!