Geri Seyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Polisiye meraklıları hafta sonu Langley’de

ABD’nin kuzey doğusunda, Washington Eyaleti’nin küçük sahil kasabalarından Langley’de bu hafta sonu polisiye meraklıları bir araya gelip, esrarengiz bir cinayet öyküsünü aydınlatmaya çalışacak. Kasaba halkının da rol aldığı çifte cinayet senaryosunu çözene ödülü pazar akşamı kasabanın okulunda düzenlenen törenle verilecek.
Langley, yazın önemli bir turizm merkezi. ABD’nin en zengin 100 kasabası arasında. Merkezinde, sanat galerileri, resim, heykel atölyeleri, el işi ürünler satan mağazalar ağırlıkta. Kasaba halkı uzun kış akşamlarının sessizliğinden sıkılıp, 1984’te bir oyun icat etti. Bu oyun daha sonra “Langley’de Gizemli Hafta sonu” etkinliğine dönüştü. Her yıl şubatın son hafta sonunda, dünyanın dört bir yanından polisiye meraklıları karmaşık bir cinayet öyküsünü çözmek üzere kasabada toplanıyor. Her yıl, gizemli bir çifte cinayet senaryosu yazılıyor. Kasaba halkından birçok kişi bu kurguda rol alıyor. Yarışmaya katılmak için kabasanın turizm merkezine başvurup 5 dolar ödemek yeterli. Bunun karşılığında özel hazırlanmış, o günün tarihini taşıyan bir gazete veriliyor. Gazetenin haberlerinde cinayetle ilgili bulgular, şüphelilerin isimleri, fotoğrafları yer alıyor. Ayrıca cinayetle ilgili ipuçlarının bulunabileceği mekanları içeren bir harita veriliyor. Katılımcılar, olayda adları geçen kişileri yaşadıkları mekanlarda ziyaret edip istedikleri kadar yüzyüze görüşebiliyor. Pazar akşamı kasaba okulunun salonunda sonuçlar açıklanıp ödüller veriliyor. (www.langleymystery.com)

2CV’liler mimozalar açarken Altın Yol turuna çıkıyor

Citroen fabrikası 2CV’nin üretimini durduralı neredeyse 20 yıl oldu, fakat “deux chevaux” efsanesi devam ediyor. Fransız otomotiv endüstrisinin bugüne kadar ürettiği en popüler otomobil 1948’de, Almanlar’ın savaş yıllarında geliştirdiği “halk otomobili” Volkswagen 82E’ye alternatif olarak piyasaya sürülmüştü. İsmini iki beygir gücündeki motorundan alan, diğer otomobillere oranla çok ucuza satılan araç tıpkı Volkswagen’in kaplumbağası gibi ‘68 kuşağının sevgilisi oldu. 2CV koleksiyonerleri, kullanıcıları, hayranları her yıl şubatta mimozalar açtığında, ünlü “Altın Yol” rotasında hafta sonu turlarına çıkıyor. Bu yılın son mimoza turu 26-27 Şubat’ta. (www.azur2cv.org)

Yeni Zelanda’ya kampanyalı uçuşlar

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ulusal havayolu şirketi Etihad, Air New Zealand’la ortak uçuş anlaşması
imzaladı. Etihad, şubat sonunda satışa çıkacak biletlerle, mart sonundan itibaren Yeni Zelanda’nın kuzey ve güney adalarındaki; aralarında Auckland, Wellington ve Christchurch gibi önemli merkezlerin de yer aldığı çok sayıda şehre uçuş olanağı sağlayacak. Anlaşma kapsamında ayrıca, Etihad Guest ve Air New Zealand Airpoints mil programı üyeleri, her iki havayolu şirketiyle yaptıkları uçuşlardan karşılıklı puan kazanabilecek ve puanları harcayabilecek. (www.etihad.com)

Şirince’de tarihi Rum konağında gürültüden uzak

İzmir Selçuk’ta Şirince köyündeki Diva Pansiyon, Rumlardan kalan restore edilmiş tarihi bir ev. Ev yapımı marmelatları, şarapları, zeytin bahçeleriylü ünlü. 6 odası var. Denize 20, havaalanına 64 km uzaklıkta. Kış mevsimi de hizmet veriyor. Çift kişi oda kahvaltı konaklamanın fiyatı 140 TL. Doğayla iç içe, gürültüden uzak bir tatil yapmak isteyenlere hitap ediyor. (Tel: 0232 898 32 74)

Elazığ Yemek Festivali’ne katılın

Rixos Grand Ankara’nın düzenlediği Elazığ Yemek Festivali 23-26 Şubat’ta yapılacak. Otelin ödüllü şefi Süleyman Aşçıoğlu ve ekibinin sunumuyla hazırlanan Elazığ yemekleri Brasserie Restaurant’da servis edilecek. Yemekler arasında kurutlu çorba, sırım, kofik patlıcan dolma, Elazığ usulü güveç, Harput köfte, tutmaç, umaç, aşı anamaşı, kara kavurma gibi bölgeye özgü lezzetli seçenekler var. Elazığ’a giderek, mutfak kültürünü yerinde araştıran Şef Süleyman Aşçıoğlu’nun Elazığ’dan getirdiği yöreye özgü mutfak araç ve gereçleri de festival süresince otelde sergilenecek. Yemek çeşidi 150’e varan Elazığ’da, üç öğün dışında “kuşluk yemeği” ve özellikle “yatsılık” denilen pestil, ceviz, orcik, meyve gibi yiyeceklerin bulunduğu sofralar da açılıyor. Bir günlük katılım içecekler hariç kişi başı 55 TL. (Tel: 0312 410 55 00)

Mayaların kültürünü keşfedin

More Travel, 10-24 Nisan’da Maya Takvimi ve astrolojisi uzmanı Fatih Keçelioğlu eşliğinde Meksika ve Guatemala’nın arkeolojik ve tarihsel geçmişini tanıtacak bir tur düzenliyor. Teotihuacan, Tenochtitlan, Cancun, Chichen Itza, Cuzama, Palenque, Tikal, Antigua, Pascual Abaj, Zunil gezilecek yerler arasında. Turun fiyatı 3 bin 800 Euro. Tek kişilik odalarda konaklama farkı 450 Euro. (www.moretravel.com.tr)

Polonezköy’de doğayla başbaşa

Polka Country Hotel, İstanbul’da Polonezköy’de. Ağırlıklı olarak kestane ağacı kullanılarak inşa edilmiş olan otelin her biri özel banyolu 15 odası var. Otel, şehrin gürültüsünden kaçmak ve doğayla başbaşa olmak isteyenler için piknik, yürüyüş ve bisiklet turları imkanı sağlıyor. Ayrıca otelin kütüphanesinden faydalanmak, satranç ya da tavla oynamak da mümkün. Hafta içi iki kişi konaklama 125 TL, hafta sonu bu fiyat 150 TL oluyor. Kahvaltı bu fiyata dahil değil. Otelde iki çeşit peynir, hakiki bal, ev yapımı bahçe reçelleri, omlet çeşitleri, organik domates, salatalık ve özel polka pohçası ile limitsiz cay ve kahveyi içeren köy kahvaltısı yapmanın bedeli kişi başı 30 TL. Otelin Ala carte mönüsünde dünya mutfağından seçenekler bulabiliyorsunuz. (Tel: 0216 432 32 20)

1001 gece masalları eşliğinde Şam

Antonina Turizm, 26 Ağustos - 3 Eylül arasında İstanbul’dan Şam’a kadar trenle gidilecek ve 9 gece 10 gün sürecek bir tur düzenliyor. 1001 Gece Masalları Eşliği’nde Masal Treni İstanbul-Şam Expresi adındaki turun 2 bin - 3 bin 100 Euro fiyat aralığında olacağı öngörülüyor. Yarın saat 19.30’da Atlas Dergisi Yayın Yönetmeni Özcan Yüksek’in sunumuyla Sirkeci’deki Hoca Paşa Kültür Merkezi’nde bu turun tanıtımı yapılacak. Rezervasyon için Tel: 0555 760 06 80- 0507 768 67 22. Tur hakkında ayrıntılı bilgi www.masaltreni.net adresinde.

Uçak biletinizi 4 taksitle alın

Vetam Turizm, 31 Mart’a kadar, THY ile iç hat ve tüm dış hat uçak biletlerine, Maksimum kredi kartı sahiplerine, vade farksız 4 taksitle uçak bileti satıyor. (Tel: 0 216 473 92 92)

Butik Kapadokya turu

Hey Travel, her ayın ikinci ve dördüncü cumaları butik Kapadokya turu düzenliyor. Uçakla gidilecek turda 2 gece - 3 gün konaklama yapılacak. Gezilecek yerler arasında şunlar var: Kayseri, Nevşehir, Hacıbektaş, Hacı Bektaş Veli Türbesi, Balım Sultan Türbesi, Nadar Avlusu, Üçler Çeşmesi, Dergâh Avlusu, Aslanlı Çeşme, Hazret Avlusunu, Altılar Kapısını, Hasbahçe, Kırklar Meydanı, Çilehane, Deliklitaş, Ozanlar Anıtı, Avanos, Paşabağı (Rahipler Vadisi), Dervent Vadisi, Peri Bacaları, Uçhisar, Uçhisar Kalesi, Göreme Açık Hava Müzesi, St. Basil, St. Barbara, Elmalı, Yılanlı, Tokalı, Çarıklı Kiliseleri, Üç Güzeller, Asmalı Konak, Turasan Şarap Mahzenleri, Güvercinlik Vadisi, Kuş Sarayları, Derinkuyu, Narlıgöl, Mumyalar Vadisi, Ağaçaltı ve Yılanlı Kiliseleri. Bunların yanı sıra balon turu, Türk gecesi gibi etkinlikler de yapılacak. İki kişilik odada kişi başı fiyatı taksitli 550, peşin 495 TL. www.heytraveltrends.com

399 Euro’ya Prag Budapeşte Viyana turu

Pronto Tour, 6-13 Mart tarihleri arasında Orta Avrupa’nın üç başkenti Budapeşte-Viyana-Prag’a 7 gece 8 gün sürecek tur düzenliyor. Viyana’da Opera Binası, Güzel Sanatlar Müzesi, Parlamento Binası, Burg Theatre, tarihi şehir meydanı, üniversite, Schöenbrunn Sarayı, Belvedere Sarayı, Prag’da Kraliyet Sarayı, St. Vitus Katedrali, Loretta, Charles Köprüsü, Eski Şehir Meydanı Mustek Meydanı, Vaslavske Bulvarı, Karlovy Vary, Terezin Nazi Kampı, Budapeşte’de Kahramanlar Meydanı, Andrassy Caddesi, Opera Binası, Parlamento Binası, Zincirli Köprü, Gülbaba Türbesi, Buda Kalesi, Mathias Kilisesi, Elizabeth Köprüsü görülecek yerler arasında. Fiyatı 399 Euro’dan başlıyor. www.prontotour.com

Herşey dahil günlüğü 20 TL’ye tatil yapın

Odeon Tours Alanya, Antalya, İzmir, Side, Belek, Kemer, Bodrum gibi tatil yerlerindeki otellerde erken rezervasyonla yüzde 40’a varan indirimler sağlıyor. Alanya’da günlüğü herşey dahil 21.9, Antalya’da yarım pansiyon 19.8, Kemer’de herşey dahil 23.1 TL’ye varan alternatifler var. Bu erken rezervasyon fiyatları 28 Şubat’a kadar geçerli. (www.odeontatil.com)

False