hamur işi haberleri sayfasında hamur işi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1831 hamur işi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, kendine has mutfağı ve özgün tarifleriyle aslında tam bir gastronomi turizmi noktası. Yeme-içme alışkanlıkları coğrafyanın sıcaklığı nedeniyle sebze-meyve-et ağırlıklı olsa da Türkiye’den ortak mirasımız hamurişleri de çok özgün ve lezzetli.
#Kuzey Kıbrıs Türk CumhuriyetiHamur işi ve türleri dünyanın neresine giderseniz gidin sofraların vazgeçilmezidir. CNN Travel da bazı kültürlerde “ekmek” olarak nitelendirilen “Dünyanın en iyi 50 hamur işi” lezzetini seçti. Listede Türkiye’den simit, Ermenistan’dan lavaş var. Yunanistan’da yaşayan ve haberi gören gazeteci arkadaşım aradı ve dedi ki: “Hayırdır! Baklavadan sonra simidimize de mi göz diktiniz!” Onu kapadım bu kez de Adana’dan ciğerci Mehmet abimiz aradı: “E bizim lavaşa Ermenistan lezzedi demişler, bir şey yaz da demesinler.” Osmanlı’nın hayli geniş bir coğrafyada yüzyıllarca hüküm sürmesi ve akabinde yaşanan savaşlar, göçler, değişen sınırlar “Bu yemek kime ait” tartışmalarını da beraberinde getiriyor sıklıkla. Bu tartışmalara şimdi simit ve lavaş da eklendi. Simit Yunanistan, lavaş da Ermenistan’ın mı yoksa ikisi de Türklerin mi?
#CNN TravelKavılca unu, kavılca buğdayının ruşeym ve kepeği ile birlikte bir bütün olarak öğütülmesi ile elde edilen bir undur. Ülkemizde yetiştiriciliği hala devam eden ve genetiği korunmuş olan son iki buğday türünden birisidir. Kavılca unu nedir, nerede yetişir sizler için derledik.
#Kavılca UnuMutfağımda vazgeçemeyeceğim iki ana malzemeden biri tereyağı. İkincisiyse özellikle sonbahar ve kış aylarında hemen her tarifimde kullandığım bitter çikolata. Bu ikiliye sonbaharda en çok yakışan eşlikçinin de armut olduğunu düşünüyorum. Bu meyveyi çikolatalı tarifler kadar hamur işlerinde ve marmelatlarda da kullanıyorum...
#Hamur İşiTariflerimize lezzet katan şeker aslında birçok şekilde kullanılabilir. Genellikle önceliğimiz beyaz toz şekerden yana olsa da pudra şekeri, esmer şeker gibi farklı çeşitler de malzeme listesinde karşımıza çıkabilir. Bunları doğru tarifte kullanmanız ise hamur işi ve tatlılarınızı bir üst seviyeye taşır. İşte hangi şekeri ne zaman kullanacağınıza dair öneriler…
#Toz ŞekerHepimizin mutfaklarının vazgeçilmezi olan fırınlarda pişen her şeyin tadı bir başka güzel olur. Börekler, kekler, çeşit çeşit hamur işleri… Ama çoğu zaman pişirme süresini düşününce ilk tercihimizi fırından yana kullanmayız. Peki size fırında aynı anda 4 farklı tarifi pişirebileceğinizi söylesek? (Sponsorlu İçerik)
#HtvnasılPek çoğumuz hamurumuzun yumuşacık, puf puf kabarmasını ve kıyır kıyır olmasını isteriz. Bu yüzden poğaçadan kurabiyeye pek çok tarifte sirke kullanarak güzel sonuçlar alabileceğimizi düşünürüz. Peki, hamur yoğururken sirke kullanarak dilediğimiz sonucu elde edebiliyor muyuz? Bakın, hamura sirke ekleyince neler oluyor...
#SirkeBeslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Ender Saraç, kadınların kendi aralarında düzenledikleri günlerin adeta "hamur işi ve karbonhidrat günü"ne dönüştüğünü belirterek, 'Ben kadınların kabul günlerini bir intihar günü olarak yorumluyorum' dedi.
#Ender Saraç‘Blini’ adındaki bu mini lezzetler geleneksel Rus mutfağındaki leziz krepler! Misafirlerinize görsel şölen yaşatacak kremalı atıştırmalıkları; ister karidesli-somonlu isterseniz de yumurtalı yapabilirsiniz. Sizin için 3 farklı tarifi bir araya getirdik.
#Mucize LezzetlerHamur işini iyi yapabilmek marifetli olmanın altın kurallarından biridir. Ancak klasik tarifler artık biraz sizi de sıkmaya başlamadı mı? Onları herkes yapabiliyor. İşte hamur işine fark katacak, sizi komşular arasında bir adım ileriye taşıyacak tarifler.
#Hamur İşiYumurta mutfaklarımızın, özellikle de hamur işlerinin en önemli malzemelerinden. Hatta yumurtasız tarif bulmak neredeyse imkânsız. Peki bu tariflerde yumurtalar için neden genellikle "oda sıcaklığında" uyarısı yapıldığını hiç düşündünüz mü?
#YumurtaMasterChef ödülü kim kazandı 29 Kasım 2024, dün akşamki bölümde yanıtını buldu. Adım adım büyük finale yaklaşan MasterChef Türkiye'nin dün akşamki son bölümünde, yarışmacılar, para ödülünü kazanmak için düelloda mücadele etti. Bu sezon ilk kez 'Bıçaklar' konseptiyle yayınlanan MasterChef'in ilk etabında takımlar, dil balığı, kuzu kol, kereviz, hamur işi ve bonfile etiyle yaratıcı tabaklar çıkarmaya çalıştı. ilk etabı geçen 6 isim ikinci turda bu kez 'süt helvası' hazırladı. Gecenin finaline ise Onur ve Erim kaldı. Öte yandan Emre ve Eda'nın etleri bulaşık kaplarına atması nedeniyle şeflerden yaptırım kararı geldi. Peki, dün gece MasterChef ödül oyununu kim kazandı, Erim mi Onur mu ödülü aldı? İşte, MasterChef ödül oyununu kazanan yarışmacı ve son bölümde yaşananlar...
#Masterchef Ödül OyunuMasterchef volovan tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Volovan Fransız mutfağında bulunan ve milföy hamuru kullanılarak yapılan bir hamur işi türüdür. Atıştırmalık veya meze olarak kullanılan Voloran hem tatlı hem de tuzlu olarak yapılabilir. Volovan Fransızca "rüzgarda uçan" anlamına gelir. Tarifin orijinal adı "vol-au-vent" olarak bilinir. Volovan nasıl yapılır, volovan hangi yöreye aittir? İşte MasterChef vol au vent (volovan) tarifi ve malzemeleri
#Masterchef VolovanKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, kendine has mutfağı ve özgün tarifleriyle aslında tam bir gastronomi turizmi noktası. Yeme-içme alışkanlıkları coğrafyanın sıcaklığı nedeniyle sebze-meyve-et ağırlıklı olsa da Türkiye’den ortak mirasımız hamurişleri de çok özgün ve lezzetli.
#Kuzey Kıbrıs Türk CumhuriyetiRamazan Bayramı’nda beslenme ve kalp sağlığına ilişkin bilgiler veren TOBB ETÜ Tıp Fakültesi, Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bozbaş, ‘Bugün bayram, bugün bir şey olmaz’ algısının son derece yanlış olduğunu vurgulayarak “Ağır yemek sonrası kan şekerimiz aniden yükselir ve buna cevap olarak vücudumuzda yüksek oranda insülin salgılanır. Bu yaşanılan şekerdeki yükselme kalp sağlığımızı olumsuz etkiler” uyarısında bulundu. Prof. Bozbaş, şu bilgileri verdi:
#Ramazan Bayramı5 Nisan cuma günü çocuklar hem ara tatili hem de bayram tatilini kapsayan 9 günlük bir tatile başladı. Yoğun ders temposundan uzaklaşmak ve dinlenmek isteyen öğrenciler için güzel bir ara olacak. Bu tatil hem bayramı sevdiklerimizle kutlamak hem de farklı aktiviteler yapabilmek için iyi bir fırsat.
#Konuk YazarHafta sonu birçoğumuz için uzun uzun oturulan kahvaltı sofraları ve bol bol tüketilen çeşit çeşit lezzetler demek. Hafta sonu kahvaltılarında olmazsa olmaz görülen şeyler var: Rengarenk reçeller, yumurta, sucuk ve tabii ki hamur işleri. Siz de aynı fikirdeyseniz hafta sonu sofralarınızı şenlendirmesi için derlediğimiz bu hamur işi tariflerini sakın kaçırmayın. Hepsine ayrı ayrı bayılacaksınız…
#Hamur İşi TarifleriÇankırı Türkiye'nin en güzel şehirlerinden bir tanesidir. Yaz aylarında özellikle yerli turistlerin gezmek istediği bir şehir haline gelmiştir. Çankırı'ya gelenler bu şehir hakkında özellikle yemekleri ile ilgili araştırma yapmaktadırlar. Peki Çankırı'nın en iyi yemekleri nedir? Çankırı mutfağına ait olan en güzel yemekler hangileridir? İşte Çankırı'da denemeniz gereken lezzetler.
#Çankırı YemekleriMardin çöreği olarak da bilinen kiliçe tarifi, yiyenleri kendine hayran bırakıyor. MArdin'in yöresel hamur işi tariflerinden olan kiliçe, tarçın, yenibahar ve mahlep gibi keskin aromaları bir araya getiriyor. Peki, kiiliçe nasıl yapılır? İşte, yöresel kiliçe tarifi ve malzemeleri...
#KiliçeÖzellikle Kayseri yöresine ait bir hamur işi tarifi olan mantının, aslında Sinop mantısı, Tepsi mantısı, Boşnak mantısı, kolay mantı, çıtır mantı gibi pek çok çeşidi bulunuyor. Bugün sizlere en çok aranan Kayseri mantısının evde kolay yapımı için püf noktalarından ve lezzetli mantı sosunun hazırlanışından bahsedeceğiz. Eğer siz de akşam yemeğinde sofralarınızı şenlendirmek istiyor ve mantı nasıl yapılır, nasıl pişirilir merak ediyorsanız, işte sizlere evde kolay Kayseri mantısı tarifi ve yapımı için püf noktaları.
#Mantıİzmir ile ilgili üç şey saymak gerekse bunlardan biri de boyoz olur. Ege Bölgesi’nin incisi İzmir’in bize armağanı olan boyozu evde de yapabilmek mümkün. Peki, nasıl? İşte, 500 yıllık bir geçmişi olan boyoz için gerekli malzemeler ve boyozun yapılış aşamaları
#Boyoz NedirHepimizin başına en az bir kez gelmiştir. Canınız bir şey çeker, çok heveslenir hemen yapıp yemek istersiniz. Ama kollarınızı sıvayıp mutfağa girdiğiniz anda bir şeylerin eksik olduğunu görürsünüz. Ya dolapta yumurta kalmamıştır, ya kavanozun dibindeki un yeterli değildir. Bu durumda yapabileceğiniz en kolay şey eksik malzemeleri evde olanlarla telafi etmektir. İşte bu konuda işinizi kolaylaştıracak birkaç ipucu...
#Mutfak TüyolarıYemek özellikle de hamur işi yaparken daha lezzetli bir sonuç için tarifi eksiksiz uygulamak önemli. Özellikle de toz malzemeleri kullanırken, kullanacağınız malzemelerin ölçüsünü birebir uygulamadığınız takdirde yaptığınız yemeklerde dilediğiniz kıvamı ve lezzeti yakalamak pek mümkün olmuyor.
#Mutfak ÖlçüleriYemek yaparken malzemeleri, özellikle de yağ, tuz, biber gibi malzemeleri ölçüyle değil de göz kararıyla ekliyorsanız zaman zaman ayarını kaçırıyor olabilirsiniz. Böyle zamanlarda sonucun hüsran olmasını önlemek için yapabileceğiniz çok basit müdahaleler var. İşte fazla yağlı, fazla tuzlu ve fazla sulu yemeklerinizi kurtarmak için yapabileceğiniz düzeltmeler…
#Yemeğin Tuzu Fazla Olunca Ne YapılırTürk mutfağına özgür bir tepsi böreği olan su böreği, yapımı özen gerektiren hamur işi tariflerimizdendir. MasterChef su böreği yapımının ardından, geleneksel yemeğimiz yeniden gündeme geldi. Peki, el açmnası su böreği nasıl yapılır? İşte, orjinal su böreği tarifi ve tüyoları...
#Masterchef Su BöreğiPide sokak lezzetlerimiz arasında en vazgeçilmezlerin başında geliyor. Son dönemde yabancıların da keşfetmeye başladığı pideyi çok güzel yapan mekanlar var elbette. Ancak siz kendi pidenizi evde kendiniz yapmak istiyor olabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken güzel bir pide hamuru yoğurmak ve yaratıcılığınızı kullanarak bu hamuru dilediğiniz malzemelerle birleştirmek. Pide hamuru nasıl yapılır? İşte nefis bir pide hamuru tarifi ve çeşit çeşit pide tarifleri…
#Pide Nasıl YapılırMaya hamur işlerinin kabarık ve lezzetli olması için en önemli unsurlardan. Pamuk gibi bir poğaçanın, güzelce kabarmış tazecik bir ekmeğin olmazsa olmazıdır maya. Fakat diyelim ki evde maya yok ve bunu son anda fark ettiniz. İşinizi güvünüzü bırakıp maya almaya koşmak yerine ne kullanabileceğinizi biliyor musunuz?
#MayaÇarşaf böreği hem kolayca hazırlanmasıyla hem de görüntüsüyle diğer böreklerden farklılaşıyor. Hamuru diğer böreklere göre daha kolay açıldığı için özel günlerde birçok insanın ilk tercihi çarşaf böreği yapmak oluyor. Üstelik çarşaf böreğinin iç harcını da dilediğiniz malzemelerle değiştirebilirsiniz. Peki çarşaf böreği nasıl yapılır? Çarşaf böreğinin püf noktaları nelerdir? Çarşaf böreği için hamur açarken nelere dikkat edilmelidir? Bu soruların cevapları ve çarşaf böreği yaparken dikkat etmeniz gereken bütün püf noktaları, çarşaf böreği tarifimizle birlikte hemen aşağıda…
#Çarşaf Böreği Nasıl YapılırSigara böreği hem lezzetiyle hem de yapılışıyla en popüler böreklerin başında geliyor. Hazır yufkayla yapıldığı için kolay börek tarifi arayanlar için de birebir. Ancak bütün kolaylığına karşın yine de sigara böreği yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. İşte çok lezzetli sigara böreğini yapmanın ve kızartmanın püf noktaları…
#Sigara BöreğiHamur işleri kahvaltılarımızın vazgeçilmezleri. Özellikle yağda kızarmış sıcacık yumuşacık hamur işlerine bayılıyoruz. Sizin için pişiden lalangaya böyle hamur işi tarifleri derledik. Kimi çok kolay, kimi biraz daha usta işi olan tariflerimiz arasında kendinize göre bir şeyi mutlaka bulabilirsiniz...
#Hamur İşi TarifleriMantının en önemli unsuru hamurudur. Mantı yapılacak hamurun iyice yoğurulması ve doğru kalınlıkta açılması şarttır. Siz de evinizde mantı yapmayı düşünüyorsanız, mantı hamuruyla ilgili ipuçlarımıza mutlaka bir göz atın. İşte mükemmel bir mantı için mantı hamuru tarifi ve püf noktaları…
#Mantı Hamuru Nasıl Yapılır