Güncelleme Tarihi:
FLAOUNA TARZI SICAK ÇÖREK
Malzemeler:
-500 gram beyaz ekmek unu (ayrıca serpmek için biraz daha ayırın
-7 gram kurutulmuş maya
-50 gram toz şeker
-1 ½ çay kaşığı tarçın
-3 çorba kaşığı zeytinyağı
-250 gram hellim
-150 gram kuru üzüm
-2 çorba kaşığı kıyılmış nane
-1 yumurta
-2 yemek kaşığı susam tohumu
-50 gram un
Hazırlanışı:
-Ekmek unu, maya, şeker, tarçın, yağ, 2 çay kaşığı deniz tuzu ve 350 mililitre ılık suyu bir kâsede önce bir kaşıkla, sonra da ellerinizle karıştırın.
-Doğranmış hellim, kuru üzüm ve nane ekleyin ve daha az yapışkan olana kadar yaklaşık 10 dakika boyunca yoğurun.
-Bir top oluşturun ve üzerini örtün.
-Yaklaşık 1 saat süreyle veya iki katına çıkıncaya kadar beklemeye bırakın.
-Hamurun havasını alın.
-Unlanmış bir yüzeyde sekiz parça çöreğinizi elinizle şekillendirin.
-Çörekleri pişirme kâğıdı yağlı bir fırın tepsisine aralarında 2 santimetre olacak şekilde dizin.
-1 saat boyunca sıcak bir yerde kabarmalarını bekleyin.
-Fırını 220 derecede ısıtın.
-Çöreklerin üstüne fırça ile yumurta sürün ve üzerlerine susam tohumlarını serpin.
-Unu su ile karıştırıp bir krema torbasına koyun ve çöreklerin üzerine artı şeklinde sıkın.
-25-30 dakika boyunca ya da altın rengine gelinceye kadar fırında pişirin. Sıcak servis edin.
Malzemeler:
-200 gram tereyağı
-250 gram esmer şeker
-2 yumurta sarısı
-½ çay kaşığı vanilyalı ekstraktı
-275 gram un
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-150 gram çikolata
-100 gramlık diğer çerez dolguları, örneğin; çubuk kraker, ezilmiş fındık, marshmallow parçaları, isteğe göre servis ederken kullanılmak üzere vanilyalı dondurma.
Hazırlanışı:
-Fırını 180 dereceye ısıtın.
-Tereyağı ve şekeri büyük bir karıştırma kabına koyun, iyice dövün, sonra yumurta sarılarını ve vanilyayı karıştırın.
-Un, kabartma tozu, çikolatalı cips, bir tutam tuz ve eklemeyi istediğiniz diğer dolguları ekleyin.
-Bir hamur oluşana kadar karıştırın.
-25 santimetrelik kızartmaya dayanıklı bir tavayı yağlayın ve karışımı içine atıp bir kaşık yardımıyla düzleştirip yayın.
-Fırında 20 dakika pişirin.
-Piştikten sonra 5 dakika bekletin ve kurabiyeyi ters çevirerek tavadan çıkarın. İsterseniz dondurma ile servis yapabilirsiniz.