Güncelleme Tarihi:
Ekşi Kremalı Karidesli Kanepe
Malzemeler:
• 4 yemek kaşığı tereyağı
• ¼ çay bardağı karabuğday unu
• 1 su bardağı un
• Yarım çay kaşığı kabartma tozu
• 1 su bardağı süt
• 1 adet yumurta
• Yarım çay kaşığı tuz
• 1 paket krema
• 100 g labne peyniri
• 100 g karides
• 7-8 tatlı kaşığı havyar
• Bir tutam dereotu
Tarif:
1-Tereyağını Arçelik Ankastre Ocak’ta Soğumaya bırakın.
2-Kuru malzemeleri; un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırın.
3-Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesine tereyağını, yumurtayı ve sütü ekleyip çırpmaya başlayın.
4-Ardından kuru malzemeli karışımı yavaş yavaş ilave edin. Elde ettiğiniz hamur ince yapılı olacak.
5-Arçelik Ankastre Ocak’a aldığınız krep tavasını yağlayın ve ısıtın.
6-Kepçe yardımıyla karışımdan azar azar alıp tavaya dökün.
7-Küçük yuvarlaklar oluşan hamurun üzerinde kabarcıklar oluşunca diğer yüzünü çevirin.
8-Tüm hamuru bu şekilde pişirin.
9-Karidesler için Arçelik Ankastre Ocak’a aldığınız tavada tereyağını kızdırın.
10-Karidesleri kızgın tereyağında pişirin. Kenara alın.
11-Üstü için krema, labne peyniri ve incecik doğranmış dereotunu Arçelik Rose Gold Eternity Mikser ile iyice çırpın.
12-Pişirdiğiniz mini kreplerin üzerine krema koyun.
13-Kremanın da üzerine karides ve havyarı koyup dereotuyla süsleyin.
14-Afiyet olsun!
Füme Somonlu Yumurtalı Mini Atıştırmalıklar
Malzemeler:
• ¼ çay bardağı ılık su
• Yarım paket kuru maya
• 3 tatlı kaşığı şeker
• 2 adet yumurta
• 1 su bardağı un
• 1 su bardağı süt
• Çay kaşığının ucuyla tuz
• ¼ çay bardağı tuzsuz tereyağı
Üzeri için;
• 4 adet yumurta
• Yarım su bardağı labne
• 1 paket krema
• Somon füme
• Havyar
• Dereotu
Tarif:
1-Bir kasede ılık su şeker ve kuru mayayı karıştırın. Köpürüp mayalanması için 5 dakika bekletin.
2-Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesine un, tuz, süt ve yumurtaları ekleyip karıştırın.
3-Ardından mayalı karışımı ekleyip yoğurma aparatıyla karıştırın.
4-Arçelik Ankastre Ocak’ta ısıttığınız tavayı tereyağı ile yağlayın.
5-Hazırladığınız karışımdan küçük kepçeler alarak tavada her yüzeyi altın sarısı olana kadar pişirin.
6-Kreması için labne peyniri ve kremayı Arçelik Rose Gold Eternity Mikser ile iyice çırpın.
7-Yumurtaları Arçelik Ankastre Ocak’ta haşlayıp soyun, ikiye dilimleyin.
8-Pişirdiğiniz mini kreplerin üstüne kremayı koyun.
9-Birer tatlı kaşığı havyar koyduktan sonra somon fümelerden birer parça koyun.
10-Üzerine yarım yumurtaları koyduktan sonra dereotu ile süsleyin.
11-Afiyet olsun!
Somonlu Kremalı Blini Tarifi
Malzemeler:
• 2 adet yumurta
• Yarım su bardağı süt
• 100 g un
• 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
• ¼ çay kaşığı tuz
• 100 g somon füme
• 3 yemek kaşığı labne peyniri
• 1 paket krema
• 2-3 dal maydanoz
• 4 yemek kaşığı havyar
Tarif:
1-Derin bir kaseye yumurta, süt, yağ ve tuzu alıp Arçelik Rose Gold Eternity Mikser ile çırpın.
2-Un ve kabartma tozunu da azar azar ekleyip karıştırın.
3-Arçelik Ankastre Ocak’a tavayı alıp ısıtın.
4-Hamurdan birer yemek kaşığı alıp tavaya dökün. İki tarafını da kızarana kadar pişirin.
5-Kreması için labne peyniri ve kremayı Arçelik Rose Gold Eternity Mikser ile çırpın.
6-Karışımın içine somon füme parçalarını ekleyip karıştırın.
7-Pişirdiğiniz mini kreplerin üzerine somonlu kremalı karışımı paylaştırın.
8-Üzerine birer tatlı kaşığı havyarı koyup maydanoz yaprağı ile süsleyin.
9-Afiyet olsun!
Sponsorlu içerik