Hamur işi yaparken işinizi kolaylaştıracak 10 tavsiye
Hamur işi yaparken uygulayacağınız bazı ipuçları mutfakta işlerin çok daha hızlı ilerlemesini sağlayabilir. İşte mutfakta işlerinizi kolaylaştıracak 10 tavsiye...
Mutfakta uygulanan bazı pratik bilgiler hem yemeklerin daha kolay yapılmasına hem de daha lezzetli olmasına yardımcı oluyor. İşini bilenlerin una, kek kalıbına ya da fırına yaptığı küçük müdahaleler hem hayatlarını kolaylaştırıyor hem de pişirdiklerinin lezzetine lezzet katıyor.
Hamur açmak zahmetli bir iştir. Bu işi daha kolay hale getirmek için merdane kullanabilirsiniz. Hamuru naylon poşet içine koyarak bu yöntemi denediğinizde daha kolay açıldığını ve kıvamının bozulmadığını göreceksiniz.
Hamur açıldıktan sonra mutfak tezgâhınız kirlenecektir. Tezgâhınızı kolayca temizlemek için üzerine biraz tuz dökün ve sonrasında nemli bir bez yardımı ile silin. Böylece unun kalıntılarından daha kolay kurtulabilirsiniz.
Yeni pişmiş kurabiyeleri tepsiden çıkarmak için beklerseniz dağılabilirler. Bu nedenle kurabiyeleri ya çok sıcakken çıkarın ya da tepsi soğuduğunda tepsiyi tekrar fırına vererek birkaç dakika tekrar ısınmasını sağlayın. Bu sayede daha sonra kurabiyeleriniz parçalanmaz.
Kekin dağılmadan çıkması için bir diğer yöntem de kalıbı fırından çıkardıktan sonra yaklaşık 10 dakika kadar nemli bir bez üzerinde soğutmaktır. Bu işlemden sonra bıçak yardımı ile biraz havalandırdığınız kekin rahatlıkla kalıptan çıktığını görebilirsiniz.
Önceki günden kalmış makarnalarınızı tekrar ısıtmak istediğinizde tavaya koyarken ortasını boş bırakarak ısıtırsanız makarnanızın daha nemli ve daha kolay ısındığını görebilirsiniz.