Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
•Yarım paket yaş maya
•1 yemek kaşığı şeker
•1,5 su bardağı ılık su
•4 yemek kaşığı zeytinyağı
•Bir tatlı kaşığı kaya tuzu
•6 su bardağı siyez unu
Tarif:Maya, şeker ve ılık suyu Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesinde karıştırın ve 15 dakika maya köpürene kadar bekletin.
1-Ardından üzerine zeytinyağı ve kaya tuzunu ekleyip karıştırın.
2-Üzerine yavaş yavaş unu ekleyip yoğurma aparatıyla yoğurmaya başlayın.
3-Yaklaşık 10 dakika yoğurmalısınız.
4-Hafif ele yapışan bir hamur olunca üzerini nemli bir bezle örtüp oda sıcaklığında 2-3 saat dinlendirin.
5-Hamuru dinlendirdikten sonra baton kalıba yağlı kağıt yerleştirin ve kabaran hamuru söndürmeden kalıba dökün.
6-Ardından bir saat kadar da kalıbın üzerine nemli bez örtüp içinde mayalanması için bekletin.
7-Önceden ısıttığımız Arçelik Ankastre Fırın’da 180 derecede 40-50 dakika kadar pişirin.
8-Afiyet olsun!
Sponsorlu içerik