Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• 2,5 su bardağı hazır ekmek unu
• 1 paket kuru maya
• 1 çay kaşığı tuz
• 75 g tereyağı
• 100 ml süt
• 100 ml portakal suyu
• 1 yumurta
• 2 yemek kaşığı tarçın
• Yarım çay bardağı esmer şeker
• 75 g iri çekilmiş ceviz içi
• 100 g kuru üzüm
Tarif:
1-Un, maya, tuz, tarçın ve şekeri Arçelik Profesyonel Mutfak Makinesi Multi Şef’e alıp karıştırın.
2-Arçelik Ankastre Ocak’ta erittiğiniz tereyağı, süt, portakal suyu ve yumurtayı ilave edip yoğurma aparatıyla yoğurun.
3-Hamur ele yapışmayan bir kıvam aldığında ceviz içi ve kuru üzümü ekleyip tekrar yoğurun.
4-Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika daha dinlendirin.
5-Mayalanan hamuru yağlı kağıt serili baton kek kalıbına yerleştirin ve 30 dakika daha dinlendirin.
6-Önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da 40 dakika pişirin.
7-Afiyet olsun!