Dilimize Yunancadan geçen dramatik kelimesi, acıklı ve elem verici anlamına gelir. Antik Yunan döneminde dram tiyatrosu, trajedi ve komedi türlerinin harmanlanmasıyla ortaya çıkmıştır. Bu tür oyunların giriş kısmında okunan ve oyunu özetler nitelikte olan manzum eserlere didaktik şiir denir. Didaktik şiirin özellikleri örneklerle derledik.
#EğitimBir Zamanlar Osmanlı dizisinin dün akşam ekrana gelen bölümüne Sultan ahmet Han ile kız kardeşi Hatice Sultan arasındaki konuşma damga vurdu. Ahmet Han'ın konuşması sırasında söylediği "Fermanımıza karşı gelmişsin. Biz devlet değil miyiz? Yeniçeri kaygılanır savaş ister, sen kaygılanırsın fermanımıza karşı gelirsin. Nedir bütün bunlar? Biz bu devleti idare etmesini bilmez miyiz? Nedir yaptığımız? Ne sanırlar, haremde cariyleyle mi oynaşırız" sözleri halvet sahneleri nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olan Muhteşem Yüzyıl'a gönderme olarak yorumlandı.
#HtvmagazinOsm@n ve H@rem markalarının yaratıcısı Sedef Çalarkan en büyük hayalini gerçekleştirdi ve Ten’le işbirliği yaparak dört yıldır üzerinde çalıştığı iç giyim markası H@lvet’i yarattı. Pornografik değil erotik tasarımlar yaptığını söyleyen Çalarkan’ın ilhamı beklendiği üzere Muhteşem Yüzyıl değil Kıvanç Tatlıtuğ.
Bahar rotalarına doğru yola çıkmanın tam zamanı. Size kılavuz olsun diye dört seyahat yazarına en sevdikleri bahar rotalarını sorduk: Mehmet Yaşin, "Her döndüğünüz virajda farklı bir tablo var" diye Kapıdağ yarımadasını anlattı. Reyan Tuvi, "Akdeniz ile Ege buluşur da, baharı güzel olmaz mı?" diyerek Datça’yı işaret etti. Saffet Emre Tonguç, "Aşk tanrısı, aşk mevsiminde sizi bekliyor" dedi ve Afrodisias’a gitmeniz için kışkırttı. Fatih Türkmenoğlu, "Ben her bahar aşık olurum, Kaz Dağları’nı turlarım" dedi.