Halikarnas Balıkçısı haberleri sayfasında Halikarnas Balıkçısı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 640 Halikarnas Balıkçısı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Cevat Şakir Kabaağaçlı veya tanınan adıyla Halikarnas Balıkçısı (17 Nisan 1890[1], Girit – 13 Ekim 1973, İzmir), Bodrum'a olan aşkı ile tanınan ünlü roman ve hikâye yazarıdır.
Cevat Şakir Kabaağaçlı nam-ı diğer Halikarnas Balıkçısı, Şakir Paşa Ailesi dizisinin yayınlanmaya başlamasıyla birlikte en çok merak edilip araştırılanlar isimler arasında yer alıyor. Bodrum denince akla ilk gelen Türk Edebiyatı2nın ölümsüz isimleri arasına adını yazdıran Halikarnas Balıkçısı ile ilgili merak edilenleri haberimizde derledik. Peki, Halikarnas Balıkçısı kimdir? İşte merak edilip araştırılan ayrıntılar...
#Halikarnas BalıkçısıNow TV ekranlarında başlayan Şakir Paşa Ailesi: Mucizeler ve Skandallar dizisi büyük dikkat topladı. İlk bölümüyle 15 Aralık Pazar akşamı başlayan dizide Cevat Şakir Kabaağaçlı ve Mehmet Şakir Kabaağaçlı'nın hayatı izleyicileri meraklandırdı. Şakir Paşa dizisindeki Şakir Paşa ve Cevat Şakir karakterinin kim olduğu da izleyiciler tarafından merak ediliyor. Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın hikayesine odaklanan dizi ekran karşısındakilerin dikkatini çekmeyi başarıyor. Dizide Cevat Şakir Kabaağaçlı ve Mehmet Şakir Kabaağaçlı'nın hayat hikayeleri ele alınıyor. Peki, Şakir Paşa dizisindeki Mehmet Şakir Paşa ve Cevat Şakir gerçekte kim? Halikarnas Balıkçısı kimdir, ne zaman yaşadı ve öldü? Halikarnas Balıkçısı babasını neden öldürdü?
#Şakir PaşaCevat Şakir Kabaağaçlı veya tanınan adıyla Halikarnas Balıkçısı, ölüm yıl dönümünde unutulmadı. Konularını Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi kıyı ve açıklarında gelişen, denize bağlı olaylardan çıkaran Cevat Şakir Kabaağaçlı, günümüzde hikayeleriyle genç nesillere ulaşmaya devam ediyor. Peki, Halikarnas Balıkçısı kimdir, ne zaman öldü? İşte Cevat Şakir Kabaağaçlı hakkında detaylar
#Halikarnas BalıkçısıTanışma şansı bulduğum, çok değerli biridir Cevat Şakir Kabaağaçlı, namı diğer Halikarnas Balıkçısı... Meltem Ulu’nun kitabı ailenin trajik tarihinden başlayarak ünlü yazarın hayatının dönüm noktalarına uzanan kapsamlı bir inceleme...
#Cevat Şakir Kabaağaçlı‘Halikarnas Balıkçısı’ Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın Bodrum’da uzun yıllar oturduğu evin köfteci olarak kullanılması yeniden gündeme geldi. Bodrumlular, sosyal medyada eski ve yeni fotoğrafları paylaşılan evin müze olarak kullanılması için Bodrum Belediyesi’ne çağrıda bulundu.
#Halikarnas BalıkçısıCevat Şakir Kabaağaçlı’nın yaşamını birçok okur bilir ama özellikle onun Bodrum’u yoktan var ettiğini bir kez daha anımsatmak gerekir. Demircan Türkdoğan’ın derlediği, ‘Anılarla Balıkçıya Merhaba’ kitabını, Halikarnas Balıkçısı’nı yeniden gündeme getirdiği için sözünü etmeye değer buldum.
#Cevat Şakir Kabaağaçlı‘Halikarnas Balıkçısı’ Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın 127’nci doğum günü ceşitli etkinliklerle kutlanıyor. Ünlü yazarın Bodrum Deniz Müzesi’nde sergilenen aile albümünden seçilmiş özel fotoğrafları ve kişisel eşyası ziyaretçilerin yoğun ilgisini görüyor.
#Halikarnas BalıkçısıGoogle, Halikarnas Balıkçısı olarak bilinen Cevat Şakir Kabaağaçlı'yı doodle yaptı. 125. doğum günü olan 17 Nisan gününe özel bir doodle yayınlayan Google Cevat Şakir Kabaağaçlı'yı unutmadı. Halikarnas Balıkçısı (Cevat Şakir Kabaağaçlı) kimdir? O, denizle özdeşleşen insanların doğasını, çarpıcı ve parıltı bir anlatımla romanlaştırırken, gerçekte yaşamın da kendisini sunmuştu. (1886- 1973) Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın edebiyat ve gazetecilik dünyasındaki adıdır. Dostları arasında yalnızca "Balıkçı" diye de anılırdı. Halikarnas Balıkçısı yaşamının büyük bir bölümünü, eskiden Halikarnassos ya da Halikarnas denen Bodrum'da geçirdi.
#BodrumCevat Şakir Kabaağaçlı nam-ı diğer Halikarnas Balıkçısı, Şakir Paşa Ailesi dizisinin yayınlanmaya başlamasıyla birlikte en çok merak edilip araştırılanlar isimler arasında yer alıyor. Bodrum denince akla ilk gelen Türk Edebiyatı2nın ölümsüz isimleri arasına adını yazdıran Halikarnas Balıkçısı ile ilgili merak edilenleri haberimizde derledik. Peki, Halikarnas Balıkçısı kimdir? İşte merak edilip araştırılan ayrıntılar...
#Halikarnas BalıkçısıNow TV ekranlarında başlayan Şakir Paşa Ailesi: Mucizeler ve Skandallar dizisi büyük dikkat topladı. İlk bölümüyle 15 Aralık Pazar akşamı başlayan dizide Cevat Şakir Kabaağaçlı ve Mehmet Şakir Kabaağaçlı'nın hayatı izleyicileri meraklandırdı. Şakir Paşa dizisindeki Şakir Paşa ve Cevat Şakir karakterinin kim olduğu da izleyiciler tarafından merak ediliyor. Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın hikayesine odaklanan dizi ekran karşısındakilerin dikkatini çekmeyi başarıyor. Dizide Cevat Şakir Kabaağaçlı ve Mehmet Şakir Kabaağaçlı'nın hayat hikayeleri ele alınıyor. Peki, Şakir Paşa dizisindeki Mehmet Şakir Paşa ve Cevat Şakir gerçekte kim? Halikarnas Balıkçısı kimdir, ne zaman yaşadı ve öldü? Halikarnas Balıkçısı babasını neden öldürdü?
#Şakir PaşaBAŞLANGIÇTA basit bir deniz ve güneş tatili değil, gerçek mekanlarında yapılan bir uygarlık tarihi dersiydi Mavi Yolculuk. Bodrum’da sürgün yaşayan Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın, bilinen adıyla Halikarnas Balıkçısı’nın Sabahattin Eyüboğlu ile birlikte başlattığı, döneminin önemli yazar ve çizerlerinin katıldığı, Mavi Anadoluculuk tezinin ispatlandığı bir yaz kampı.
#Cevat Şakir KabaağaçlıBu yazın en çok konuşulan konularından biri turizm başkentlerimizden Bodrum oldu; fiyatlarıyla, sahilleriyle, şezlonglarıyla, mekânlarıyla, esnafıyla, ziyaretçileriyle… 1930’larda eşeklerle ulaşım sağlanan bir ‘sürgün’ kasabası nasıl bugünkü mega tatil kenti haline geldi? Kendi ailesi de kentin tarihinin bir parçası olan kadim Bodrum’un genç belediye başkanı Tamer Mandalinci ile buluştuk; ‘Hey gidi Bodrum’ dedik.
#BodrumGeçmişi bin 700 yıl öncesine dayanan Bodrum süngerciliğinin yaşayan efsanesi, derin suların avcısı, Ege ve Akdeniz’de dalmadık deniz dibi bırakmayan, Halikarnas Balıkçısı’nın kitaplarında anlattığı ötelerin çocuklarından Aksona Mehmet, Bodrum’un değerine değer katıyor. Ama eski Bodrum’u özlediğini söylemeden de geçemiyor.
#1Dile kolay, tam 96 yıllık tecrübe, her sene üzerine koyarak ilerleyen bilgi birikimi ve değişmeyen lezzet... Bundan neredeyse 1 asır önce Bodrum’un ilk esnaf lokantası olarak açılan ve o günlerden bugünlere kadar gelebilmeyi başarmış, kalitesinden ödün vermemiş ve adını efsaneler arasına yazdırmış bir mekan... Dededen toruna uzanan bir hikaye... Körfez Restaurant...
#1Gözlerden uzak küçük bir balıkçı kasabasıyken bugün Türkiye’nin en popüler tatil duraklarından biri Akyaka. Bu güzel kasaba önce kitesurf tutkunlarının dikkatini çekti. Ağaçların yapraklarını uçuran, halk arasında ‘Deli Mehmet’ adıyla bilinen rüzgârı ve dünyanın çok az yerinde görebileceğiniz pırıl pırıl plajları günden güne ünleniyor. Güneye inmişken cazibesi kendinden büyük Akyaka’ya bir selam vermek isteyenlere rehber hazırladık.
#Hazan AKÖZ IŞIKYOKUŞ başına geldiğinde / Bodrum’u göreceksin / Sanma ki sen / Geldiğin gibi gideceksin / Senden öncekiler de / Böyleydiler / Akıllarını hep Bodrum’da / Bırakıp gittiler. ‘Halikarnas Balıkçısı’ Cevat Şakir Kabaağaçlı o kadar güzel anlatmış ki adeta üzerine söylenecek söz bırakmamış. Gerçekten de Bodrum, 3 bin 500 yıllık tarihi, kadim medeniyetlerden miras aldığı kültürü, sanatı, doğal güzellikleri, özgün mimarisi, muhteşem koyları, sabaha kadar süren eğlence hayatı, ziyaretçilerin her ihtiyacına cevap veren farklı konseptteki nitelikli konaklama tesisleri, gastronomisi ile cennetten farksız. Ve her köşesi keşfedilmeyi bekliyor. Ben de sizi bu hafta tarihin hemen yanı başında hizmet veren bir lezzet durağına götürmek istiyorum: Tyro...
#1ÇOCUKKEN getirildikleri bir yaz tatilinde Bodrum’a ilk görüşte aşık olan ve sonrasında bolca seyahat edip dünyanın en güzel yerlerini görmüş olmalarına rağmen akıllarının bir köşesinden hiç çıkaramadıkları, “Keşke bir gün biz de Bodrum’a yerleşebilsek” dileğini pandemi dönemiyle birlikte gerçeğe dönüştüren; Bodrum’un cam göbeği mavisine, bembeyaz ikonik evlerine ve baharla birlikte iyice coşan begonvillerinin pembesine hayran, Yokuşbaşı’ndan Halikarnas Balıkçısı’nı selamlamadan geçmeyen ve bir anda karşılarına çıkan Bodrum Kalesi manzarasıyla her seferinde içi huzur ve mutlulukla dolan bir çift hayal edin... Ama bir yandan da gezmeyi tozmayı, keşfetmeyi çok seven ve sosyallik genlerinden de ödün vermeyen, gerçek manada İstanbullu bir çift...
#1İzmir'de Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda Selanik’ten İzmir’e göç eden Fahrettin-Hüsnü kardeşlerin 1913 yılında kurduğu Yavuz Kitabevi, bu yıl 110’uncu yaşını kutluyor. Soyadı Kanunu ile bizzat Atatürk tarafından ‘Kitapçı’ soyadı verilen ailenin mirasını ikinci kuşak olarak bugüne kadar getiren Ragıp (80) ve Birgül (85) Kitapçı kardeşler, babalarından devraldıkları mirasa sahip çıkıyor.
#Balkan Savaşlarıİzmir'de yaşayan Birgül (85) ve Ragıp (80) Kitapçı kardeşler, 1913 yılında babaları ve amcaları tarafından kurulan, bu yıl 110'uncu yaşına ulaşan kitapçı dükkanını, gelişen teknolojiye rağmen ayakta tutuyorlar. 'Soyadı Kanunu' sonrası Atatürk tarafından aileye verilen 'Kitapçı' soyadını taşımaktan gurur duyduklarını belirten Kitapçı kardeşler, ilerleyen yaşlarına rağmen her gün dükkanlarına gelip, kitapları raflara yerleştiriyor ve müşterileriyle ilgileniyor.
#Kitapçı Kardeşler‘Edebiyatta Denizcilik, Denizcilikte Edebiyat’ mavi gerçekçiliğin süvarilerini anımsattığı için bile çok değerli... Denize açılırken okunması gereken neredeyse tüm seyahatnameleri, kutsal metinleri, biyografileri ele aldığı için kılavuz, karada boğulanları denize, mavi Türkçeye çağırdığı için de deniz feneri sayabileceğimiz bir mavi hazine.
#Edebiyatta Denizcilik Denizcilikte EdebiyatYazar Buket Uzuner, son yüzyılda gezegene, doğaya, hayvanlara, çocuklara, kadınlara gösterdiğimiz saygısız tavra duyduğu öfkeyle 2008 başında yazmaya başladığı ‘Tabiat Dörtlemesi’nin son romanı ‘Ateş’ ile karşımızda. Yazar “İnsan haksızlıklara karşı isyan etmez, çığlık atmazsa çıldırıyor. Benim çığlığımsa yazarak anlatmak” diyor.
#Buket UzunerPastırma yazının sonunu Bodrum’da kutlamak isterseniz siz de bir gününüzü müzelerine ayırın. Biz Zeki Müren Sanat Müzesi’ni gezdikten sonra bankta oturan Halikarnas Balıkçısı heykeline selam verip Bodrum Kalesi’ne uzandık. Son durağımız Bodrum Mausoleium Anıt Müzesi ve ardından Ege güneşinin son demleri oldu…
#Seyahat