2020 ve 2021’i koronavirüs salgınının gölgesinde geçiren turizm sektörü, önlemlerin gevşetilip rahatlamanın sağlandığı 2022 sezonunda eğlenceye, kültür, sanat ve spor aktivitelerine odaklandı. Turizmciler, bu yılın turizm stratejisini Hürriyet’e anlattı.
#ANTALYAMevcut durum sebebiyle değişen tatil anlayışı elbette gurme seyahat tercihlerini de etkileyecek. Bu yıl daha ıssız yerlerdeki az bilinen mekânları keşfedeceğiz. Bizi şaşırtmayı hedefleyen gurme destinasyonları arasında Hanya’dan Slovenya’ya, Finlandiya’dan İskoçya’ya çok farklı yerler var.
#SeyahatSon yıllarda popüler tatil beldeleri arasında adı pek geçmese de Side’de çok güzel şeyler oluyor. Yörenin antik mirasını öne çıkaracak olağanüstü çalışmalar yapılırken kaliteli yeme-içme mekânlarının sayısı da her geçen gün artıyor. Side yerlilerinin izinde, şehrin turistik yüzünün arkasında kalmış gerçek mutfağını keşfe çıktık.
#Ebru ErkeHipster aşçıların jilet gibi mutfaklarda hazırladığı, dekoratif olarak duvara asılabilecek görüntüler veren yemekleri sevdiğimiz kadar doğal ortamlardan edinilen bilgilerin de meraklısıyız. Takipçisi çok olan bu mutfaklarda son model mutfak aletleri, döküm tavalar, tencereler yok!
#YazarBODRUM Dans Kulübü tarafından 6'ıncısı düzenlenen 'Türk-Yunan Dostluk ve Kültür Buluşması'nın Bodrum ayağı Delfi Arena Otel'de gerçekleştirildi. Gecede Türk ve Yunan sanatçılar, şarkılar söyledi, birlikte halay çekildi, sirtaki ve çökertme oynanıp, dostluk mesajları verildi.
Türkiye’nin en çok konuşulan ve konuşturan ili neresi diye bir araştırma yapsalar İzmir açık ara önde çıkar. İzmirli olsun olmasın herkes, kızını, yazını, zeybek havasını, kumrusunu, çiğdemini, Kemeraltı’nı, Kordonboyu’nu, Levanten ailelerini, gávur olup olmadığını, 35,5’unu, körfez kokusunu konuşur durur. Bugüne kadar hakkında çok yazı yazıldı. Ama son noktayı bundan yaklaşık iki ay önce yazdığı yazıyla Yılmaz Özdil koydu.