GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

YOLCULUK

Karlı bir şáhikaya doğru çıkıyor yolum,

İster misin sevgilim el ele yürüyelim,

Her renkten çiçeklerle dolu bak iki kolum,

Yarısını sen taşı, çiçekleri bölelim.

Ekin tarlalarında gelinciklere selam,

Káinat büyük bir ev, dünya ışıklı odam,

Her an başka bir renkte görünen büyülü dam,

Yaşayan kızıllıklar pencerede, her akşam.

Hülyálarımla dolu bir testidir masallar,

Döküldükçe altın bir su gibi akar yollar,

Ve ıslak bir mendille gözlerimi bağlarlar,

Duyuyor musun? dağlar beni çağırıyorlar.

CEYHUN ATUF KANSU

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Girit Yemekleri, Bir Ege Lezzeti

Ayşe İpek Uraz

Asuman Burgucuk

Kara Kutu Yayınları


Ayşe İpek Uraz ve Asuman Burgucuk’un birlikte kaleme aldıkları "Girit Yemekleri, Bir Ege Lezzeti" sağlıklı, lezzetli ve yapımı kolay Ege lezzetlerinden oluşuyor. 184 sayfalık kitapta 140 yemek tarifi var. Yabani otların ve zeytinyağının bolca kullanıldığı yemek ve salatalar güzel fotoğraflar eşliğinde sunuluyor. Tarifler arasında radika, deniz börülcesi, sarmaşık, cibeze gibi yabani otla hazırlanan salatalarla kuzu etli arapsaçı ve kereviz gibi yemek tariflerini bulabilirsiniz.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

ARZU BALKAN BU KİTABI ÖNERİYOR

Murathan Mungan

Kullanılmış Biletler

Metis Yayınları


Oyuncu Arzu Balkan, doğal güzelliklerin bozulmadığı yerlere seyahat etmeyi seviyor. Çeşme’yi, sıcağı çok hissetmediği ve denizini temiz bulduğu için tercih ediyor. Amasra’nın taze balıkları hoşuna gidiyor. Alaçatı’yı otantik buluyor. Mardin ve Karadeniz’i merak ediyor. Amerika’nın her zevke hitap ettiğini söylüyor. İtalya’yı Akdeniz ruhu taşıdığı için kendine yakın buluyor. İspanya’nın sıcak kanlı halkı ve tarihi güzellikleri hoşuna gidiyor. İlk bulduğu fırsatta Güney Amerika’yı görmek istiyor. Arzu Balkan, Avare okuyucularına Murathan Mungan’ın "Kullanılmış Biletler" kitabını öneriyor.

NE DİNLEYELİM

AYÇA İNCİ BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Emre Aydın

Afili Yalnızlık

Sony BMG


Oyuncu Ayça İnci, fırsat buldukça seyahat etmeye çalışıyor. Bodrum’u hatıraları, değişmeyen güzellikleri, denizi ve tarihi özellikleri yüzünden seviyor. Antalya Olympos’un doğal güzellikleri hoşuna gidiyor. Kelebekler Vadisi’ni kelebeklerle dolu şelalesi ve trekking yapmaya uygun yapısı için tercih ediyor. Ölüdeniz’e bembeyaz kumları ve sıcak denizi için gidiyor. Uzunyayla ve Nemrut Dağı’nı görmek istiyor. Paris’i çok romantik bir şehir olarak tanımlıyor. Berlin’in kültürel etkinliklerini beğeniyor. Hindistan, Küba ve Jamaika’yı merak ediyor. Ayça İnci, Avare okuyucularına Emre Aydın’ın "Afili Yalnızlık" albümünü öneriyor.
False