Kendinize ödül vermek için Crete Tuzu Biberi’ne gidin

ÇEŞME Marina’da bu yıl açılan Crete Tuzu Biberi Kahvaltı ve Yemek Evi, çekim merkezlerinden oldu.

Haberin Devamı

Ailesinin, Karşıyaka’nın en eski ve ünlü pastanelerinden Şenay’ın sahibi olması nedeniyle 9 yaşından beri sektörde olan Güner, Bostanlı’da Tuzu Biberi Kahvaltı ve Yemek Evi’ni açmış. Daha sonra vizyonunu genişletmek isterken çocukluk arkadaşı Nehir Sipahi Kayadelen ile ortak olmuş. Nehir Hanım, daha çok finansla ilgilendiğinden Ayhan Bey kendisini gönül rahatlığıyla yemek ve lezzete verebilmiş.
Gün, geleneksel ev kahvaltısıyla başlıyor. ‘Geleneksel ev kahvaltısı’ derken, tarif edilemez. Herşeyin en lezzetlisi, kalitelisi bulunuyor. Ezine beyaz peyniri, Tire tulumu, Marmaris çam balı, Tire karadutu gibi yöresel tatlar ön planda. Yumurta ise cezaevinden alınıyor. Böylelikle önemli katkı yaptıkları gibi ticari kaygılardan uzak üretilen doğal yumurtalar alabiliyorlar. Çemeni kendileri yapıyor. Tadından önce renginin güzelliğinden ev yapımı olduğu hemen anlaşılıyor zaten.

Kahvaltıda mıhlama

Haberin Devamı

 Ayhan Bey ailesi Karadenizli olduğundan, yöresel lezzet mıhlamayı da kahvaltıda sunuyor. Ama mıhlamayı Ege’ye adapte etmişler. Karadeniz peynirleri Egelilere ağır gelmiş. Bölge peynirleriyle yapıyorlar. Bize biraz fazla uygun olmuş. Çünkü, suçluluk duygusuyla, tavanın dibini sıyırırken buldum kendimi. Gerçi Ayhan Bey anneannesinin, mısır unu, tereyağı, süt ve peynirden yapılan mıhlamayı hemen hergün yemesine rağmen 106 yaşına kadar sağlıklı yaşadığını söyledi. Ama ben bir daha buraya gelmeden önce 2 gün aç kalmayı düşünüyorum.

Cinayet sebebi tost

‘Cinayet Sebebi Tost’ da var. İçinde yok yok. Zaten adı da bu nedenle ‘Cinayet Sebebi...’ Zeytinyağlılar da çok iddialı. Adından da anlaşılacağı gibi, Girit tatlarını ilk elden sunuyorlar. Çünkü aşçıları Mahinur Hanım, Giritli. Mahinur Hanım her sebzeyi, otu beğenmiyor. Sabah erkenden Ayhan Bey’le Ovacık’ta tarlalara gidip en güzel patlıcanı, biberi, domatesi seçiyorlarmış. Girit yemekleri zeytinyağlılarla sınırlı değil. Girit usulü balık, tavuk ve bonfile de var. Akşam menüsündeki Ahtapot tava, levrek kebabı ve balık kokoreç de ilgimi çekti.
Bu güzel tatları, mekanın müthiş manzaralı terasında içkinizle keyifle yiyebilirsiniz. Ayhan Bey ve Nehir Hanım şöyle diyor: ‘Kendinize ödül vermek istediğiniz zaman Crete Tuzu Biberi’ne gelin’. Ben ödülümü aldım, sıra sizde...

Yazarın Tüm Yazıları