Halk arasında gece yanığı olarak bilinen zona, ‘Varicella zoster’ isimli virüsün yol açtığı hastalığın yetişkinlikteki adıdır. Gece yanığı şiddetli ağrılara yol açabilir, bu nedenle belirtileri takip ederek tedavisi için harekete geçmek gerekir. Peki, gece yanığı nasıl olur, nedenleri nelerdir? İşte zona belirtileri ve merak edilenler...
#ZonaYaz aylarında doğru cilt bakımı yapmak oldukça önemlidir. Sıcak hava, güneş ışınları ve nem değişiklikleri cildinizi etkileyebilir ve korunmazsa çeşitli cilt sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle yaz mevsiminde cildinizi korumak ve sağlıklı tutmak için bazı önlemler almanızı öneririm.
#Dermatolog Dr. NesliToplum sağlığı bakımından çok önemli bir deri hastalığı olarak bilinen Zona, genellikle de 50 yaş üzerinde olan kişiler içinde ortaya çıksa da her yaşta rahatlıkla görülebilir. 70 yaşından sonra da dört kişiden birinde, 80 yaş üzerinde olan her iki kişiden biri için görülen zonanın en önemli nedeni de yaşlanma ile bağışıklık sisteminin baskılanması olarak bilinir. Gece yanığı (zona hastalığı) bulaşıcı mı ve nasıl bulaşır sizler için derledik.
ABD'nin Seattle şehri geçtiğimiz günlerde inanılmaz bir hayat kurtarma hikayesine sahne oldu. Genç bir kadın gittiği hokey maçında önünde duran görevlinin ensesindeki benin cilt kanser belirtisi olduğunu fark edip adamı uyararak erkenden teşhis ve tedavi edilmesini sağladı. Biz de bu hikayeden yola çıktık, benler ve cilt kanseri ilişkisini mercek altına aldık. Hangi benler risk taşır?
#Cilt KanseriJojoba yağı; nemlendirici, saç parlatıcı, makyaj temizleyici, yüz yıkama yağı, manikür bakımı, topuk yumuşatıcı ve dudak kremi olarak kullanılabilen çok amaçlı bir doğal yağdır. Peki bakım rutininize neden jojoba yağı eklemelisiniz? İşte jojoba yağının 8 faydası...
#Jojoba YağıZona, halk arasında kuşak hastalığı veya gece yanığı olarak da bilinir. Ender görülse de daha önce zona hastalığı geçirmiş hasta, direnci aşırı düşürecek bir durum karşısında yeniden bu hastalığa yakalanabilir. Peki, zona tam olarak nedir? Zona hastalığı nasıl anlaşılır?
#ZonaEn iyi deniz tatili nasıl yapılır? Otel araştırırken nelere dikkat etmeli? Güzel oda nasıl kapılır? Uçakta koltuk kolu kime aittir? Deniz manzaralı oda nasıl rica edilir? Güzel fotoğraf çekmenin bir sırrı var mı? Ve belki de en önemlisi: Cüzdan dostu bir tatil mümkün mü?
#Mükemmel Tatilin SırlarıBiz kendisini bu hafta vizyona giren “Babaların Babası” filminde her zaman olduğu gibi zevkle izleyeceğiz ama o sadece bir oyuncu değil, aynı zamanda bir iyileştirici. Annesinden geçtiğini söylediği bu özelliği sayesinde pek çok hastalığı dokunarak iyileştirmiş. Ama oyunculuğu, dokunuşu, anlattıkları da iyileştiriyor insanı. İşte Menderes Samancılar’la yaptığımız, hepinize iyi gelecek sohbetimiz...
#Menderes SamancılarNeden beş parmağımız var? Ölü taklidi yaparak köpekbalığı saldırısından kurtulma ihtimalimiz var mı? Bir gökdelenin boyunu nasıl ölçebilirim? Tavşanlar neden zıplar? Daha hızlı yüzmemizi sağlayacak mayo yapılamıyor mu? Kahverengi ve beyaz şeker arasındaki fark nedir? İşte bilim dünyasının ışık tuttuğu ve çok sorulan o soruların yanıtları...
#Neden Beş Parmağımız Var?Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.
Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.
Meme kanseri veya karın bölgesi kanserleri sonrası ya da doğuştan lenf sistemindeki yetersizlik nedeniyle ortaya çıkan kol ve bacaklardaki şişmeler, kompleks fiziksel terapi ile tedavi edilebiliyor. Meme kanseri olan hastaların yüzde 10-20’sinin kollarında ödem görülüyor. Daha çok kanser tedavisi ya da travma sonrası görülen lenf ödem, tedavi edilmediğinde hayatı felç ediyor.