Galette haberleri sayfasında Galette hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 41 Galette haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Tereyağlı hamuru iki kat yağlı kâğıt arasına alıp merdaneyle açıyoruz. Biraz yamuk mu oldu? Hiç dert değil... Tuzlu veya tatlı; o an canımız ne çekiyorsa hamurun ortasına sebze-meyve dilimleri, belki biraz peynir, kuruyemiş veya baharat... Hazırlaması kolay, üstelik bir o kadar lezzetli... Kahvaltıdan ana yemeğe her öğüne uyum sağlayabilen galette’lerin dünyasına dalalım.
#Tereyağİçine girdiği her şeyi güzelleştiriyor; zeytinyağlı taze fasulyeden bamyaya, hangi sebze olursa olsun bol domatesin suyuyla piştiğinde lezzeti artıyor. Bulgur pilavına nasıl yakışıyorsa pirinç pilavında da aynı performansı gösteriyor. Bugünlerde bol bol domates konservesi yapıyorum ki bu nefis tadı yılın her ayına taşıyabileyim. Sosundan bademli reçeline, çorbasından galette’ye pratik önerilerim var.
#DomatesÇıtır çıtır ağızda dağılan hamuruyla galette, son zamanların en çok aranan tariflerinden biri. Peki galette nasıl yapılır? Çay saatlerinden her zaman yerini almaya hazır olan galette tariflerinden en çok tercih edilenleri sizlerle paylaşıyoruz. İşte birbirinden leziz galette tarifi malzemeleri ve yapılışı.
#GaletteDeğerli vitaminler, sayısız mineral ve düşük kalorili içeriğiyle kuşkonmazı sağlıklı sebzeler listesinde enginarın hemen yanında görürsünüz. Peki alıp yer misiniz? Enginarın dönemdaşı, baharın nadide sebzesi kuşkonmazı hiç yemediyseniz bile deneyin diye hem marifetlerini hem de yaratıcılığa açık tariflerini yazdım.
#KuşkonmazYaz meyvelerinin albenisi ve tadı bir başka… Pitoresk bir manzara gibi dizilmiş pazar tezgâhları karşısında kayıtsız kalmak mümkün değil. Kimi zaman fazladan alınmış, kimi zaman görüntüsüne aldanılmış ama tadı olmayan meyveler buzdolabında kalabiliyor. Değerlendirmek için çeşit çeşit tarifler yazdım; deneyin, pişman olmayacaksınız.
#Gülay Barbaros AltanBuzdolabında güzelce soğutulmuş halini yemenin keyfi hiçbir şeye benzemese de taze kayısıyla sorbeden reçele, ters-yüz kekten crumble’a çeşit çeşit tatlı yapmayı çok seviyorum. Tezgâhlardan kalkana dek et yemeklerine ve salatalara katmayı da ihmal etmiyorum. İncik ve kuskusla yaptığım kayısı salsalı yemeğimi mutlaka deneyin.
#SorbeTereyağlı hamuru iki kat yağlı kâğıt arasına alıp merdaneyle açıyoruz. Biraz yamuk mu oldu? Hiç dert değil... Tuzlu veya tatlı; o an canımız ne çekiyorsa hamurun ortasına sebze-meyve dilimleri, belki biraz peynir, kuruyemiş veya baharat... Hazırlaması kolay, üstelik bir o kadar lezzetli... Kahvaltıdan ana yemeğe her öğüne uyum sağlayabilen galette’lerin dünyasına dalalım.
#TereyağTereyağlı hamuru iki kat yağlı kâğıt arasına alıp merdaneyle açıyoruz. Biraz yamuk mu oldu? Hiç dert değil... Tuzlu veya tatlı; o an canımız ne çekiyorsa hamurun ortasına sebze-meyve dilimleri, belki biraz peynir, kuruyemiş veya baharat... Hazırlaması kolay, üstelik bir o kadar lezzetli... Kahvaltıdan ana yemeğe her öğüne uyum sağlayabilen galette’lerin dünyasına dalalım.
#Elmalı GaletteYazın son demlerinde tezgâhlardaki erik çeşitleri de arttı. Anjelika, mürdüm, mirabelle... Kekten tarta, crumble’dan pestile erikler içine girdiği her şeyin lezzetini katlıyor. Yahnilere de çok yakışan bu nefis meyveyle Uzakdoğu usulü bir sos yapıp tavuk yemeklerinin veya böreklerin yanında sunabilirsiniz.
#Erikİçine girdiği her şeyi güzelleştiriyor; zeytinyağlı taze fasulyeden bamyaya, hangi sebze olursa olsun bol domatesin suyuyla piştiğinde lezzeti artıyor. Bulgur pilavına nasıl yakışıyorsa pirinç pilavında da aynı performansı gösteriyor. Bugünlerde bol bol domates konservesi yapıyorum ki bu nefis tadı yılın her ayına taşıyabileyim. Sosundan bademli reçeline, çorbasından galette’ye pratik önerilerim var.
#DomatesCOVID-19 salgının Omicron’a evrilmesinin ardından dünya çapında yeni önlemler alınırken, eğitim açısından da birçok farklı yol deneniyor. Ülkemizde Cumhurbaşkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yüz yüze eğitime ara verilmeyeceği belirtildi. Dünya geneline ise özellikle Noel tatilinin neden olduğu etkinin ardından farklı yollar izleniyor.
#OmicronYaz mevsiminin gözde meyvelerinden incirler Ağustos ayıyla birlikte tezgahlarda bolca yerini aldı. Bize de tadına doyamadığımız incirleri taze taze yemenin yanı sıra hangi tariflerde kullanacağımızı düşünmek kaldı. Günümüzde çoğu meyveyi her mevsimde bulmak mümkün oluyorken incir konusunda aynı şansa sahip olamıyoruz ne yazık ki. İncir mevsiminin de sonlarına yaklaşırken tadına doyabilmek için sizinle enfes bir tarif paylaşmak istedim.
#Taze İncirli GaletteZuhal Topal'la Sofrada birincisi cuma günü belli oldu. Hafta içi her gün ekranlara gelen yarışmada bir final günü daha geldi çattı. Final heyecanının yaşandığı Zuhal Topal'la Sofrada'nın 9 Nisan tarihli bölümünde en yüksek puanı alan yarışmacı 15 bin TL'yi kazanırken, dört gelin para ödülünü kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı. Bu haftanın yemeği olan galetteyi en iyi yapan gelin Eda Hanım seçildi. Gün sonunda ise Zuhal Topal'ın açıkladığı haftanın puanları Zuhal Topal'la Sofrada birincisi kim oldu? sorusunu yanıta kavuşturdu. İşte, 9 Nisan Zuhal Topal'la Sofrada kazananı ve bu haftanın puan durumu...
#Zuhal Topal'la Sofrada BirincisiÇıtır çıtır ağızda dağılan hamuruyla galette, son zamanların en çok aranan tariflerinden biri. Peki galette nasıl yapılır? Çay saatlerinden her zaman yerini almaya hazır olan galette tariflerinden en çok tercih edilenleri sizlerle paylaşıyoruz. İşte birbirinden leziz galette tarifi malzemeleri ve yapılışı.
#GaletteÖzel günlerden biri daha geldi çattı ve biz maalesef restoranlar kapalı olduğu için Sevgililer Günü'nü evlerde kutlayacağız. Ben her zaman evde hazırlanmış sofraları tercih eden taraftayım aslında. O yüzden hiç moralimizi bozmadan, sizlere şahane bir sevgililer günü menüsü oluşturdum. Uçuk kaçık olmayan, ama kutlama havası olan lezzetleri bir arada kullanmaya çalıştım, en güzel tarafı da ilk defa mutfağa girecekseniz bile rahatlıkla uygulayabileceğiniz kolaylıkta tarifler seçtim. Umarım dener ve beğenirsiniz, güzel bir akşam geçirmeniz dileğiyle, şimdiden hepinize afiyet olsun.
#Yemek TarifleriAhh ah yaz, ne güzel bir mevsimsin sen… Sıcak kumlardan serin sulara atlamaksın, sahilde içilen soğuk bir içeceksin, mangal keyfisin, güneşlenmeksin, şortsun, mayosun, bu liste uzar da gider. Söylerken bile insanın içi ferahlıyor değil mi? Gerçi çocukken ve gençken sanki daha bir anlamlıydı. Uzun yaz tatilleri, deniz, güneş, kum, sokaklarda akşamları oyunlar, çekirdek çitletmeler, hamak-salıncak sefaları, balık avı, yaz diskoları, ilk öpüşmeler, ilk flörtler, bahçe sohbetleri, yaz aşkları veee elbette yaz yemekleri… Hatıramda kalan pek çok şey var, hepsini burada anlatmasam daha iyi 😊
#Şeftalili GaletteFransa Bretonya çıkışlı krep, aslında akıtma ya da katmer dediğimiz türleriyle bize hiç de uzak olmayan bir halk yemeği. İyisini denemek isterseniz Kadıköy Moda’daki OD46 doğru bir seçenek. Tatlı ve tuzlu çeşitleriyle Fransız tarzını ülkemize uyarlayan güzel krepler yapıyor.
#Kadıköy ModaSon yılların jet hızıyla yükselen eğitimi gastronomi. İyi de bu bölümlere kapağı atmak iyi bir şef ya da yemek bilirkişisi olmayı garantiliyor mu? Bu işi hakkını vererek yapan örnekler var tabii ama müfredatın olmadığı, eğitmenlerin yetersiz kaldığı, bazılarında mutfak bile bulunmayan bölümlerden iyi eğitim beklemek mümkün mü? İşte mutfakta son durum...
#Gastronomi