Ülkemizde yemek yapmaya olan ilginin büyük oranda arttığına ve yemek yapmanın bir hobiye, sosyal bir aktiviteye ya da terapiye dönüştüğüne, daha önceki yazımlarımda değinmiştim. Her ne kadar, pandemi sürecinde evde kalmak, bu ilginin artmasını ivmelendirmiş olsa da; son dönemlerde oldukça popüler olan yemek programlarının, yarışmaların ve tarifleri, sunumları ile örnek teşkil eden şeflerin de bu süreçte önemli etkisi olduğunu düşünüyorum.
#HürriyetThe Taste Türkiye'nin jüri üyeleri arasında yer alan Esen Hünal'ın kim olduğu ve kariyeri, yarışmayı ilgiyle takip eden vatandaşlarca sorgulanıyor. Yarışmanın kadrosuna bu yıl dahil olan Esen Hünal'ın babası ünlü bir gastronomi yazarı ve işletmeci. Peki, The Taste Türkiye jüri üyesi Esen Hünal kimdir?
#Esen Hünal Kimdir?12 yarışmacının kıyasıya rekabet ederek şampiyonluğa ulaşmaya çalışacağı The Taste Türkiye'de heyecanla beklenen 2. sezon başlıyor. Alanında uzman isimlerin jüri koltuğunda oturacağı The Taste Türkiye'nin kadrosuna bu yıl yeni isimler katıldı. Peki, The Taste Türkiye jüri üyeleri kimler?
#The Taste Türkiye Jüri Üyeleri11 yıl önce gazeteciliğe paydos dedi Behzat Şahin. Belki de iyi yaptı. Çünkü bu sayede sadece Türkiye'de değil, dünyada bir nam salmış Cibalikapı Balıkçısı'nı açtı. En taze malzemelerle mevsimine göre sunduğu 200 çeşit mezenin tariflerini de 'Cibalikapı Balıkçısı'ndan' adlı kitabında topladı
ISTANBUL - The 28th International Istanbul Film Festival, launched April 3, is in full swing. With the festival centered on İstiklal Street in Beyoğlu, there are plenty of dining options for hungry moviegoers eager to discuss the latest Argentinean independent movie over a glass of wine, California sushi rolls or lamb kebabs.
ISTANBUL - Istanbul's restaurant scene has been in need of a brasserie for a long time and last year La Brise swept in to fill the gap. With a relaxed atmosphere, a great menu and mulled wine service throughout the holiday season, La Brise is a standout dining experience
Sayın üstadım damağınıza düşkünlüğünüzü biliyorum. Onun için size bu hafta çok özel lokantadan bahsedeceğim. Keşke buralara dönme imkannız olsa da bu lokantanın yemeklerinin tadına bakabilseniz. Çiya Sofrası, Kadıköy çarşısının içinde, her zamanki yerinde, Türkiye'nin ve bitişik coğrafyaların tatlarını sunmayı sürdürüyor. Ahmet Rasim bey size Çiya ve onu yaratanları tanıtmak istiyorum. Bu "lezzet laboratuvarı" çok yazıldı çizildi. İstanbul'da oturanların çoğunun artık malumu oldu. Hatta şöhreti yerli medyayı aştı, okyanusları geçti, taa Amerika'ya, Japonya'ya ulaştı.
Yemek için seyahate çıkmak, lezzetli keşifler yapmak bu yılın da yükselen trendlerinden. Benim de bu yıl ajandam oldukça kalabalık. Hangileri için seyahat edebileceğimi henüz kestiremiyorum ama gönlüm hepsine katılmayı istiyor. Listeye göz atın. Belki birinde karşılaşırız.
#2020 Yemek FestivalleriA gorgeous woman and a man with gray in his temples clink glasses as the sun sets. She looks straight into his eyes and murmurs something soft, her eyes gleaming with unpronounced hints of promise. She looks across the Bosphorus, her suntanned shoulder gently touching that of the man.
ISTANBUL - As Gaja, the restaurant/bar with Istanbul’s most beautiful spots under one’s feet, welcomes the summer, Swissotel The Bosphorus Istanbul is certain its guests will be able to enjoy the flavor of the food, taste of cocktails, and view of the breathtaking metropolis.