Firik Pilavı haberleri sayfasında Firik Pilavı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 120 Firik Pilavı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Ailece bir araya geldiğimiz, günler öncesinden babaannemin hazırlıklara başladığı, uzun ve kalabalık sofraların kurulduğu, akrabalarımızla hasret giderdiğimiz mutluluk anlarıydı benim için bayram. Bütün sevdiğim yemekler sofrada olurdu kuzenlerimle o gün akşama kadar sohbet eder, bayramlaşır, tıka basa sevdiğimiz yemekleri yer, sofrada dedemin anılarını, hikayelerini dinlerdik ve zaman nasıl geçerdi anlamazdık. Bugün sizlere beni güzel bayram anılarıma götüren çok sevdiğim bir lezzeti, Fıstıklı Firik Pilavı tarifini paylaşacağım. Tekrar sevdiklerimizle bir araya geleceğimiz, büyüklerimizin ellerini öpebileceğimiz, sevdiklerimizle hasret gidereceğimiz nice güzel bayramlara .
#Firik PilavıDünyaca ünlü mutfağıyla UNESCO tarafından gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"nda bulunan Gaziantep'in binbir emek sonucu sofralara ulaşan firik pilavı, tarihi mekanın çatısı altındaki lezzet durağından sadece cuma günleri sunulan vazgeçilmez tatlar arasında yer alıyor.
#GaziantepFirik pilavı tarifi sofralarında farklı ve değişik lezzet katmak isteyenler tarafından internette sıklıkla araştırılıyor. Ülkemizde de gittikçe tüketimi artan firik pilavı, lezzeti ve doyurucu olmasıyla da sofraların iddialı lezzeti olmaya aday gibi görünüyor. Peki, firik pilavı nasıl yapılır? Firik ne demek? İşte, adım adım firik pilavı tarifi
#Firik NedirNe yapsanız ne etseniz kayınvalidenizin maharetine ulaşamayabilirsiniz. E ne de olsa yılların tecrübesi konuşuyor. Ancak aşağıdaki tariflerden biriyle pekala gözüne girebilirsiniz. İşte kayınvalideden ‘Ellerine sağlık’ övgüsü garantili Anadolu mutfağı tarifleri...
#Ali Nazik8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde 6 ünlü kadın şef, Hodan Restaurant ve Food in Life dergisi işbirliğiyle ‘Kadın Şeflerin Dayanışma Yemeği’ adlı bir etkinlik düzenledi. Yemekte afet bölgesindeki kadınlara gönderilmek üzere 180 bin lira gelir elde edildi.
#Savaş ÖzbeyHer yıl aşağı yukarı birbirine benzer lezzetlerle donattığınız bir sofraya oturmaktan sıkıldıysanız veya bugün ne pişireceğiniz konusunda hâlâ biraz kararsızsanız işinin ehli bir şeften yardım almanın tam sırası... Aila* restoranın yetenekli şefi Kemal Can Yurttaş bizim için sunumları şık ve bir o kadar leziz bir yılbaşı menüsü hazırladı. Kuzu kaburgadan firik pilavına, kök pancardan Tarsus humusuna hepsi çok pratik tarifler veren şef, hindi ve tavuk pişirecekleri de unutmadı...
#Yılbaşı YemekleriKoyun tereyağı ve Konya obruk peyniriyle yapılan Konya yağ somununu düşününce bile ağzım sulanıyor. Balık ekmekteki levrek çok iyi pişirilmiş, altına tarama sürülmüş, sadece dereotu ve kırmızı soğanla lezzetlendirilmiş; küçük ama doğasına aykırı olmayan dokunuşlarla gastronomik açıdan zirveye çıkmış. Tatlılar da çok iyi. Özellikle içi çikolata musla doldurulmuş Kale biberi bir başyapıt. Şef Murat Deniz Temel işini seviyor ve kendini geliştirmeye çalışıyor. Umarım bu yolda devam eder.
#Murat Deniz TemelRamazan boyunca aileyle bir araya gelinen iftar saati iple çekilir. Bütün gün hayal edilen geleneksel lezzetlere kavuşmak için özenle kurulmuş o sofralara oturmak ister herkes. Peki, en güzel iftariyelik seçkisi hangi mekânda, neresi atmosferi ve lezzetleriyle memnun eder? Jürimiz iftar için favori adreslerini paylaştı.
#RamazanŞef Kaan Sakarya, Beyoğlu’ndaki Nicole’de Aylin Yazıcıoğlu’yla birlikte harikalar yaratmıştı. Sonra şef Derin Arıbaş’la Basta!’yı, ardından da Basta! Neo-Bistro’yu açtılar. Buradaki tarama ve minekobu üst düzey buldum. Ceviche, ülkemde yediğim en iyi ceviche’ydi. ‘Kuzu karski’yle de turnayı gözünden vurmuşlar.
#Kaan SakaryaRamazan ayının sonlarına yaklaşırken sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler iftar menülerini özenle oluşturmaya devam ediyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirmi dokuzuncu gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 11 Mayıs Salı, Ramazan'ın 29. günü için iftar menüsü...
#İftar MenüsüAilece bir araya geldiğimiz, günler öncesinden babaannemin hazırlıklara başladığı, uzun ve kalabalık sofraların kurulduğu, akrabalarımızla hasret giderdiğimiz mutluluk anlarıydı benim için bayram. Bütün sevdiğim yemekler sofrada olurdu kuzenlerimle o gün akşama kadar sohbet eder, bayramlaşır, tıka basa sevdiğimiz yemekleri yer, sofrada dedemin anılarını, hikayelerini dinlerdik ve zaman nasıl geçerdi anlamazdık. Bugün sizlere beni güzel bayram anılarıma götüren çok sevdiğim bir lezzeti, Fıstıklı Firik Pilavı tarifini paylaşacağım. Tekrar sevdiklerimizle bir araya geleceğimiz, büyüklerimizin ellerini öpebileceğimiz, sevdiklerimizle hasret gidereceğimiz nice güzel bayramlara .
#Firik PilavıOğlum doğduğundan beri her fırsatta bazen anne-oğul, bazen de çekirdek aile seyahat ediyoruz. Seyahatler çocuğun yeni şeylere ilgi duymasına, insanları anlayıp farklılıkları görerek saygı duymasına, daha sabırlı, uyumlu ve anlayışlı olmasına yardım ediyor. Çocuğumun Türkiye’yi ve insanını anlaması, sahip olduğu değerleri fark etmesi için mutlaka yapmasını istediğin seyahatler var. İşte o rotalar ve nedenleri…
#Çocukla Gidilecek YerlerDünyaca ünlü mutfağıyla UNESCO tarafından gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"nda bulunan Gaziantep'in binbir emek sonucu sofralara ulaşan firik pilavı, tarihi mekanın çatısı altındaki lezzet durağından sadece cuma günleri sunulan vazgeçilmez tatlar arasında yer alıyor.
#Gaziantepİftar menülerinizi renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 22 Mayıs Cuma iftar menüsü...
#İftara Ne PişirsemRamazanda aile üyeleriyle birlikte iftar sofrasının başında toplanmak büyük bir keyif. Hele bir de o sofralar leziz yemeklerle donatıldıysa iftarın tadı bir başka oluyor. Ramazanın beşinci gününde orucunuzu açmanız için sağlıklı ve lezzetli tarifler hazırladık. İşte 28 Nisan iftar menüsü…
#İftar MenüsüTürkiye'nin yemek konusunda öncü illerine bu hafta da devam ediyoruz. Türkiye’nin “lezzet başkenti” Gaziantep’in mutfağı UNESCO tarafından tescilli. Binlerce yıl öncesine dayanan geçmişini zengin Anadolu gelenekleri ve mutfağıyla harmanlayarak bir araya getirmiş Gaziantep, şu anda sofralarımızdaki birçok ünlü lezzetin çıkış noktası olan bir gastronomi şehri. Gaziantep’e gittiğinizde nokta atışı yapabileceğiniz en nefis lezzetlerin ve en ünlü mekanların listesini aşağıda sizler için derledim.
#Gaziantep14 Şubat Sevgililer Günü’ne çok az kaldı. Birçok kişi planlarını çoktan yaptı ama siz henüz ne yapacağınıza karar veremediyseniz bu önerilerimize bir göz atın. İşte herkese uygun seçeneklerle Sevgililer Günü tavsiyelerimiz...
#Sevgililer Günü