Paylaş
Malzemeler
Üzeri için;
Yapılışı
Etlerin üzere su ekleyerek düdüklü tencerede güzelce haşlayalım daha sonra etleri kemiklerinden ayırarak bir kenara alalım.
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayalım .
Pişireceğimiz tenceremize tereyağının yarısını ve sıvıyağı alıp kızdıralım doğradığımız soğanları ekleyerek soteleyip karamelize edelim. Tuz şeker ve karabiber ekledikten sonra güzelce karıştıralım ve üzerine bir kat gelecek şekilde haşladığımız nohutları daha sonra bir kat daha etleri dizelim.
Ayrı bir tencereye de kalan tereyağını kızdıralım ve bulgurları hafif kavuralım toz fıstığı ekleyerek dizdiğimiz etlerin üzerine alalım ve kalan et suyunu ekleyerek kısık ateşte pişirelim.
Bulgur iyice suyunu çektikten sonra ters çevirelim üzerine kavurduğumuz bademleri dökerek servis edelim. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun 😊
Beni instagram ‘dan takip etmek isterseniz @cheffyildiz
Paylaş