Kayınvalidenizi bile etkileyecek 3 Anadolu lezzeti

Güncelleme Tarihi:

Kayınvalidenizi bile etkileyecek 3 Anadolu lezzeti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2017 09:53

Ne yapsanız ne etseniz kayınvalidenizin maharetine ulaşamayabilirsiniz. E ne de olsa yılların tecrübesi konuşuyor. Ancak aşağıdaki tariflerden biriyle pekala gözüne girebilirsiniz. İşte kayınvalideden ‘Ellerine sağlık’ övgüsü garantili Anadolu mutfağı tarifleri...

Haberin Devamı

KIYMALI ALİ NAZİK KEBABI

Kayınvalidenizi bile etkileyecek 3 Anadolu lezzeti

Malzemeler (6 kişilik)

1 kg patlıcan, 4 diş sarımsak, 50 ml süzme yoğurt, 30 g tereyağı, 900 g orta yağlı kıyma, 1 tatlı kaşığı, domates salçası, tuz, karabiber, kırmızı pul biber. Üzeri için maydanoz.

Hazırlanışı

Patlıcanları fırında ya da ocakta közleyip ince doğrayın. Sarımsakları ezip süzme yoğurda ekleyin. Patlıcanları da ilave edip karıştırın. Tereyağını eritip, kıymayı domates salçası ile birlikte kavurun. Pul biber, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Yoğurtlu patlıcanı servis tabağına alın ve üzerine kıymalı harcı yayıp kıyılmış maydanoz serpin. Yanında lavaş ekmeğiyle servis yapın.

FİRİK PİLAVI

Kayınvalidenizi bile etkileyecek 3 Anadolu lezzeti

Malzemeler (6 kişilik)

1 çay bardağı haşlanmış nohut, 2 su bardağı firik, 1 su bardağı bulgur, 1 soğan, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı biber salçası, 6 su bardağı su, tuz, kırmızı pul biber.

Hazırlanışı

Ayıklanmış firik ve bulguru kuruyken birbirleriyle iyice karıştırın. Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında kavurun. Biber salçasını ilave edin. Üzerine 6 bardak sıcak su, tuz ve kırmızı pul biber ekleyin. Firik ve bulgur karışımını ilave edip karıştırın. Yüksek ateşte kaynatıp haşlanmış nohudu ilave edin. Daha sonra kısık ateşe alarak pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. Demlendikten sonra yanında üzüm-elma suyu ile servis yapın.

KADAYIF DOLMASI

Kayınvalidenizi bile etkileyecek 3 Anadolu lezzeti

Malzemeler (8 kişilik)

300 g tel kadayıf, 2 su bardağı dövülmüş ceviz, 3 yumurta. Şerbeti için 4 su bardağı toz şeker, 4 su bardağı su, çeyrek limonun suyu. Kızartmak için ayçiçek yağı.

Hazırlanışı

Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin. Bir iki taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kadayıfları elinizle parçalayıp avucunuzun içinde 15x15 santimetrelik, her tarafı aynı kalınlıkta olacak biçimde kareler hazırlayın. Ortasına ceviz koyup, dolma şeklinde sarın. Kadayıf ve ceviz bitene kadar işleme devam edin. Yumurtayı derin bir kasede çırpın ve kadayıf dolmaları yumurtaya bulayın. Ayçiçek yağında kızartın ve soğuk şerbetin içine atıp 10 dakika bekletin. Ilık servis yapın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!