Güncelleme Tarihi:
Dominik Büyükelçisi Elvis Antonio Alam Lora’nın eşi Hala Alam’ın ev sahipliğinde gerçekleşen yemek atölyesine Portekiz, Guatemala, Panama, Lübnan gibi ülkelerin sefireleri katıldı. Şefler Bahar Açıkgül, Hazar Alıcı, Ceren Bayram ve Sibel Gurur tarafından verilen atölyede iftar sofrası için bir menü hazırlandı. Sefireler, önlük ve bonelerini takarak erişteli mercimek çorbası, sırın, kuzu tandır, kuru patlıcan dolması, firik pilavı, reyhan şerbeti ve güllaç hazırladı. Yemekler daha sonra katılımcılar tarafından tadıldı.
Etkinliğin ev sahibi Dominik Sefiresi Hala Alam, Türk mutfağının dünyanın en zengin ve önemli mutfaklarından biri olduğunu belirterek, “Türkler, mutfaklarıyla gurur duyuyor. Hangi baharatlar, hangi pişirme teknikleri kullanılıyor, bizim de bu mutfağı öğrenmemiz gerekiyor. Türk insanları ülkelerini ve kültürlerini anlatmakta çok istekliler ve biz bundan büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.