Filistin'de ramazan mutfağının aranan lezzeti firik
Hem çorbası hem de pilavı yapılan ayrıca çiğ olarak da tüketilen firik, Filistin mutfağında özellikle ramazan sofralarının olmazsa olmaz lezzetleri arasında yer alıyor.
Filistin mutfağının vazgeçilmezleri arasında bulunan, yapımının birkaç aşamadan meydana geldiği firik yemeği, özellikle ramazan sofralarının olmazsa olmaz lezzetleri arasında yer alıyor.
Firik mevsiminin nisan ortasından mayıs sonuna kadar devam ettiğini söyleyen Mesud, bu dönemde 20 işçiyle çalışarak ürünü satışa hazır hale getirdiklerini ifade etti.
Mesud, ilk aşamada belli uzunlukta kesilen tonlarca yeşil buğday başağını harman yerine yayarak güneş altında yaklaşık 2 saat beklettiklerini ardından da pürmüz ile yaktıklarını belirtti.
Mesud, bu yıl yağışların çok iyi gitmesi nedeniyle verimin de iyi olacağı yönünde beklentilerinin oluştuğunu dile getirdi.
Ailesinin firik ve zeytinyağı üretimi ile uğraştığını söyleyen Süleyman, babasının yıllık yaklaşık 500 ton firik ürettiğini kaydetti.
Filistin hükümet birimlerinde görev yapan 33 yaşındaki işçi, her yıl bu dönemde yıllık izne çıktığını ve firik işçiliği yaptığını söyledi.