ev yapımı yoğurt haberleri sayfasında ev yapımı yoğurt hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 711 ev yapımı yoğurt haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Havaların soğumasıyla birllikte hastalıklar ne yazık ki arttı ve probiyotiklerin kullanımı da önem kazandı. En doğal probiyotiklerden biri olaran ev yapımı yoğurt tercih edilenler arasında yer alıyor. Ev yapımı yoğurt hem güvenilirliği hem de daha sağlıklı olması bakımından özellikle kış aylarında ihtiyacımız olan vitaminleri almamızda önem taşıyor. Yoğurdu hazır almak yerine evde de kolayca yapabilirsiniz. Ev yoğurdu yaparkan birkaç noktaya dikkat edilmesi gerekiyor. Peki, taş gibi yoğurt nasıl yapılır? Evde yoğurt nasıl mayalanır? İşte, evde yoğurt yapımı ile bilinmeyen püf noktaları...
#Ev Yapımı YoğurtBağışıklık sistemini güçlendirmesinden sindirimi kolaylaştırmasına dek birçok faydası bulunan yoğurt, besin değeri açısından oldukça zengin bir besin. Beslenme ve Diyet Uzmanı Yeşim Özcan “Yoğurtta bağırsak sağlığını koruyan bakteri sayısı oldukça fazladır. Bu sayede bağışıklık sistemini güçlendirir. Araştırmalar probiyotiklerin soğuk algınlığı sıklığını, süresini ve şiddetini azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermektedir” diyor.
#YoğurtYoğurt pek çok insanın günlük beslenme listesinde yer alır, sofralarımızın vaz geçilmezidir, içeriğindeki zengin vitamin ve mineral sayesinde sağlığımız için sayısız faydası vardır. Sağlığa faydalı olduğu bir gerçek ama yoğurtla ilgili öyle şeyler duyuyoruz ki ‘gerçekten doğru mu acaba’ diye sorgulamadan edemiyoruz. Biz de İç Hastalıkları uzmanı Aytaç Karadağ’la yoğurtla ilgili duyduğumuz efsaneleri ve gerçekleri konuştuk
#YoğurtPeynir özellikle kahvaltılarda olmazsa olmazların başında geliyor. Marketlerde çeşit çeşit peynir bulmak mümkün ancak peynirini evde yapmak isteyenler için de çeşit çeşit seçenekler mevcut. İşte katkısız doğal peynirler yemek isteyenler için çökelekten kaşara çeşit çeşit peynir tarifleri…
#Evde Peynir Nasıl YapılırBebeklerin daha sağlıklı büyümesi için besin almaya ihtiyaçları bulunmaktadır. Bu besini bebeğe verirken uygun bir şekilde mamalar hazırlamak gerekmektedir. En yaygın mama türü ise pirinç unu maması olarak bilinmektedir. Sizler için pirinç unu maması nasıl yapılır, nasıl hazırlanır? Pirinç unu maması ne zaman verilir tüm detayları ile derledik.
#Pirinç Unu MamasıKahvaltı sofralarının olmazsa olmazı peynir, börek, açma, salata gibi pek çok tarife lezzet katıyor. Marketler çeşitleri bulunan peyniri evinizde de katkısız olarak yapabilirsiniz. Peki evde peynir nasıl yapılır? İşte mayalı, mayasız, yoğurt ve sirke ile ev yapımı peynir tarifi...
#Evde Peynir Nasıl YapılırBirçoğumuz yeni bir yıla girerken kendimizle ilgili kararlar alırız. Tam da ‘yeni bir ben’in arifesindeyken daha sağlıklı bir yaşam için doktorlara kulak vermeye ne dersiniz? Vücuda neyin yararlı, neyin zararlı olduğunu meslekleri gereği iyi bilen doktorlara beden ve ruh sağlıkları için ‘kullanmam, yapmam, yemem ve sürmem’ dediklerini sorduk. Ayrıca bağışıklıklarını güçlendirmek için hangi takviyeleri, ne kadar sıklıkla aldıklarını da anlattılar.
#Hazan Aköz IşıkHavaların soğumasıyla birllikte hastalıklar ne yazık ki arttı ve probiyotiklerin kullanımı da önem kazandı. En doğal probiyotiklerden biri olaran ev yapımı yoğurt tercih edilenler arasında yer alıyor. Ev yapımı yoğurt hem güvenilirliği hem de daha sağlıklı olması bakımından özellikle kış aylarında ihtiyacımız olan vitaminleri almamızda önem taşıyor. Yoğurdu hazır almak yerine evde de kolayca yapabilirsiniz. Ev yoğurdu yaparkan birkaç noktaya dikkat edilmesi gerekiyor. Peki, taş gibi yoğurt nasıl yapılır? Evde yoğurt nasıl mayalanır? İşte, evde yoğurt yapımı ile bilinmeyen püf noktaları...
#Ev Yapımı YoğurtYeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 12 aylık bebek ne kadar uyur, 12 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 12 aylık bebek kilosu, 12 aylık bebek bakımı, 12 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 12. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekYeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 11 aylık bebek ne kadar uyur, 11 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 11 aylık bebek kilosu, 11 aylık bebek bakımı, 11 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 11. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekYeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 10 aylık bebek ne kadar uyur, 10 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 10 aylık bebek kilosu, 10 aylık bebek bakımı, 10 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 10. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekYeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 9 aylık bebek ne kadar uyur, 9 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 9 aylık bebek kilosu, 9 aylık bebek bakımı, 9 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 9. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekHeyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Gün geçtikçe de büyüyor ve 8 aylık oldu bile! Aklınızda pek çok soru olabilir: 8 aylık bebek ne kadar uyur, 8 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 8 aylık bebek kilosu, 8 aylık bebek bakımı, 8 aylık bebek aşısı, 8 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 8. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekHeyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Gün geçtikçe de büyüyor ve 7 aylık oldu bile! Aklınızda pek çok soru olabilir: 7 aylık bebek ne kadar uyur, 7 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 7 aylık bebek kilosu, 7 aylık bebek bakımı, 7 aylık bebek aşısı, 7 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 7. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekHeyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Gün geçtikçe de büyüyor ve 6 aylık oldu bile! Aklınızda pek çok soru olabilir: 6 aylık bebek ne kadar uyur, 6 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 6 aylık bebek kilosu, 6 aylık bebek bakımı, 6 aylık bebek aşısı, 6 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 6. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekTürkiye'nin sevilen şehirlerinden birisi olan Osmaniye oldukça iddialı bir mutfağa sahiptir. Sizler için Osmaniye Yemekleri - Osmaniye'de ne yenir ve neyi meşhur? Osmaniye mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? Tüm detayları ile derledik.
#Osmaniye Yemekleri“Ortalık virüs kaynıyor, virüs saldırısı mı var hocam?”, bugünlerde en çok karşılaştığım soru zannediyorum budur ve itiraf edeyim, bu kadar çok grip, soğuk algınlığı ya da RSV enfeksiyonuna yakalanmış insan görünce “Bu soru da nereden çıktı?” demek bence de mümkün değil.
#HastalıkCOVID-19 salgınını çok şükür az çok kontrol altına aldık. Ama ne var ki bu yıl kış sağlığı gündemimize -beklenmedik bir şekilde- grip/influenza, rhino virüs/parainfluenza ve RSV virüsleri gibi çok sayıda kış virüsü ekleniverdi. Üstelik kış varlığını hissettirdikçe grip ve benzeri hastalıkların yoğunluğu daha da artacak gibi görünüyor.
#GripYazdan sonbahara geçişte ani sıcaklık değişimleri ve okulların açılması bağışıklık sistemini etkileyen faktörlerin başında geliyor. Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Bürge Köker,“Mevsim geçişlerinde yapılan en büyük beslenme hataları kişilerin abur cubur gibi yüksek kalorili besin seçimi yapmaları ve gece yemek yenilmesi. Bu nedenle gün içinde doğru ve sağlıklı beslenmeli ve vücudunuzu aç bırakmamaya gayret etmelisiniz” diyor.
#Diyetisyen Bürge KökerYaz mevsiminin gelmesiyle birlikte deniz, kum ve güneş üçlüsünü özleyenler, şimdiden şezlonglarda yerini almaya başladı. Ancak bilinçsiz bir şekilde güneşlendiğiniz taktirde sizleri güneş yanığı ve lekeli bir cildin beklediğini de unutmamanız gerekiyor. Bu istenmeyen sonuçlarla karşılaşmamak içinse özellikle güneş kremlerini nasıl kullanmanız gerektiğini ve hangi ürünün size uygun olduğunu bilmeniz çok önemli. Bunun yanı sıra yazın yıpranan cildinize iyi gelebilecek ve evinizde de kolaylıkla hazırlayabileceğiniz doğal bakım kremlerinin ne olduğunu merak edenlerdenseniz, bu haftaki yazımız tam da size göre...
#ANKARAKandaki iltihap, Septisemi ismi ile de bilinir. Septisemi, bir tür kan dolaşımı enfeksiyonudur. Bu hastalık ise, kan zehirlenmesi olarak da bilinir. Septisemi, vücudun herhangi bir bölgesinde, deri üzerindeki bir yarada ya da akciğer enfeksiyonu bakteriyel bir enfeksiyon oluşması sonucunda enfeksiyonun kanda dolaşıma girdiği anda ortaya çıkar. Kanda iltihap neden olur, zararları nelerdir sizler için derledik.
#Kanda İltihap