Yazın her şeyi soğuk yemek istiyoruz. Fazla ağır olmayan, pratik ve az çeşitli yaz sofralarınıza baş tacı edeceğiniz soğuk pilavları denemediyseniz şimdi tam zamanı... İçinde sebzesi de olduğu için tek tabakta tam karın doyurma garantili, zeytinyağlı olduğu için de ılık ya da soğuk yemeye uygun yaz pilavları dosyamızı açalım...
#PilavMustafa Kemal Atatürk, hayata gözlerini yummadan önce yaverinden daha önce hiç tatmadığı bir yiyecek olan Enginar istemiştir. Bazı söylentilere göre İzmir'den, bazı söylentilere göre de Hatay'dan özel olarak getirilen Enginarı maalesef Mustafa Kemal Atatürk tadamadan vefat etmiştir.
#EnginarEtli ve tavuklu sultan kebabı akşam yemeği hazırlıklarına başlayanlar tarafından merak ediliyor. Yufka kullanılarak hazırlanan Sultan kebabı garnitür ve beşamel sosla da lezzetlendiriliyor. Peki, sultan kebabı nasıl yapılır, püf noktaları neler? İşte, Gelinim Mutfakta sultan kebabı tarifi ve malzemeleri...
#Sultan KebabıGelinim Mutfakta Manisa bohça kebabı izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Manisa bohça kebabı etli ve tavuklu olarak farklı şekillerde hazırlanabiliyor. Peki, evde kolay Manisa bohça kebabı nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta Manisa bohça kebabı tarifi ve malzemeleri...
#Manisa Bohça KebabıNeli olduğu çok da mühim değil... Bazen kıymalısı süsler soframızı, bazen peynirlisi, bazen patateslisi, bazen ıspanaklısı... İçine ne koyarsak koyalım, nasıl pişirirsek pişirelim hepimiz onu günün her saati yemeyi çok seviyoruz! Ramazan yaklaşırken hem sahur hem iftar için hazırlayabileceğiniz, ailemin kadınlarından öğrendiğim birbirinden nefis börek tariflerini paylaşmak istedim. Özellikle tel kadayıflı böreği mutlaka yapın.
#BörekDünyanın gıda kaynakları azalıyor. Devir ‘atıksız mutfak’ devri! Geleneklerimizde bir ürünün sapını, kökünü, yaprağını ayrı ayrı değerlendirmek zaten var. Biz de biraz özenle kendi atıksız mutfağımızı yaratabiliriz. Örneğin turunçgillerin kabuklarını reçel yapabilir, asma yaprağının sapını tencerenin dibine yayarak sarmanın lezzetine lezzet katabiliriz. Tasarımcı Gönül Paksoy, şef Aylin Yazıcıoğlu, yemek programları yapan Şerife Aksoy ve şef Pelin Çakar’dan konuya yaklaşımlarını dinledik, tarifler aldık, çeşitli püf noktaları öğrendik...
#YemekAkşam sofranızda sultan kebabına da yer açın. Tercihe göre tavuk etiyle de hazırlanan bu yemek beşamel sosu ve kaşar peyniri ile lezzetini katlıyor. Ayrıca iç harcı ile oldukça doyurucu. Eğer bu lezzete bir şans vermek isterseniz tarifini sizin derledik. Peki sultan kebabı nasıl yapılır? İşte denemek isteyenler için sultan kebabı tarifi... Şimdiden afiyet olsun...
#Sultan Kebabı Nasıl YapılırBulmaca çözenler bilir, en popüler kelimelerden biridir ‘iri taneli bir tür bezelye’, araka... Bugünlerde pazarlarda bollaştı; kimi yerlerde ‘yaprak bezelye’ de denen, mevsimi kısacık ‘sultani’ninse son günleri... Bu güzel sebzenin farklı çeşitleriyle en leziz yemekleri yapmanın de tam zamanı..
#BezelyeYüksek protein içeren yemekler özellikle sporcuların gözdesi. Ancak hazırlanmasının kolay olması da bu tür tariflerde önemli bir kriter. İşte hazırlaması beş dakikanızı alacak, lezzeti ile damaklarınıza hitap edecek yüksek proteinli yemekler…
#Protein İçeren YiyeceklerSağlığın her alanında olduğu gibi kilo sorununda da sonuca değil, sebebe odaklanmak gerekiyor. Eğer bu yapılmazsa sürekli tekrarlayan sonuçlara (verilen kiloların yeniden geri alınmasına) veya sorunun içinden çözülmez bir karmaşa haline gelmesine katlanmak zorunda kalınıyor.
#Osman MüftüoğluDenizlerimiz kirli. Özellikle Marmara ve Karadeniz’de kirlilik çanları yıllardır çalıyor. Balıklar işte bu kirli denizlerde yetişen ürünlerle beslenip gelişiyor, denizde ne varsa onların bünyelerinde de o var. Sorun sadece cıva ile de sınırlı değil. Kurşun ve diğer ağır metaller, klorlu bifeniller ve daha pek çok toksik madde bulunabiliyor balıkların bünyelerinde.
#Osman MüftüoğluHamuruyla bizdeki gözlemeyi andırsa da, Sanskritçe ‘ekmek’ anlamına gelen roti Sri Lanka’da yapıldığı şekliyle daha dolgun ve hacimli bir börek. Açılan hamura bol iç doldurulup her tarafı kapatılıyor ve oluşan dikdörtgen prizma şeklindeki böreğin alt yüzü döküm ya da teflon tavada kızartılıyor. Bense rotilerimi, biraz defne yaprağı ve baharatla çeşnilendirdiğim etlerle hazırladığım içle pişirdim
Tanıdığım en özgüveni yüksek kadınlardan biri. Ben bu hayata haz almak için geldim, diyerek yaşıyor sanki. Haz alırken bir taraftan haz dağıtmayı ihmal etmiyor. Şahane bir aşçı olduğunu belki biliyorsunuz; peki bu özelliğini sarayda cariye olan anneannesinden aldığını biliyor muydunuz? Hatta diyebiliriz ki, uzun yıllardır kafasında olanı gerçekleştiriyor, TürkMax’te bir yemek programı yapıyor. Serra Yılmaz’la yalnızca yemek üzerine bir röportaj yaptık.