Tarihi bir yapımın seçmeleri için gittiği Cinecittà Stüdyoları’nda filmin yıldızı tarafından beğenilen ve bir gün içinde farklı bir dünyanın içinde gezinen genç bir kız. Saverio Costanzo imzalı ‘Şafak Sökerken’, 50’ler İtalya’sında geçen ve sinema dünyasındaki yıldızların parlak görünen ama gerçekte ikiyüzlü, sorunlu hayatlarına ayna tutan bir çalışma.
#Uğur VardanEsperanto dili, basit bir dil olması amacıyla uydurulan ve günümüze kadar süregelen diller arasında yer almaktadır. Esperanto dili dünyanın her köşesinde iki milyon kişi tarafından konuşuluyor. Esperantistler her yıl kongre yapıyor, okullarda dersleri ve kursları bulunmaktadır. Peki, Esperanto nedir, hangi ülkenin dili? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#EsperantoBilindiği üzere kripto paralar herhangi bir sorunu çözmeye yönelik teknolojileri bünyelerinde barındıran sistemlerdir. Blockchain olarak adlandırılan bu teknoloji genellikle resmi kurumların yürütmüş olduğu doğrulama işlemini yapabilmek için farklı bir yöntem kullanır. Daha uygun maliyetler ile daha kısa sürede çözüm geliştirdiğinden kripto paralar geleceğin teknolojisi olarak görülüyor. Monero da yakın zamanlarda piyasaya sürülen ve Bytecoin tekniği kullanılarak geliştirilen kripto paralar arasında bulunuyor. Monero nedir, ne zaman çıktı ve nasıl alınır hepsini sizler için derledik.
#Monero Nedir Ve Ne Zaman Çıktı?Doğan Grubu’nun bir yıl önce başlattığı ‘Türkiye’nin Ortak Değerleri-Müştereklerimizi Keşfedelim, Geleceğe Birlikte Yürüyelim’ projesinde farklı kesimlere yönelttiğimiz “Sahi nedir bizim müştereklerimiz” sorusuna verilen yanıtları yayımlamaya devam ediyoruz. Proje, ortak değerlerimizin, müştereklerimizin yeniden konuşulmaya başlanmasını, geliştirilmesini amaçlıyor. İsteyen okurlarımız, görüşlerini proje için açılan sosyal medya hesaplarına gönderebilir.
#Doğan GrubuPera Müzesi’ndeki retrospektif sergi, ünlü fotoğrafçı Nickolas Muray’ın 162 yapıtına yer verirken, hayli ilginç ve pek çok erkeğin kıskanacağı bir yaşamöyküsü de aktarıyor. Muray’ın Marilyn Monroe’dan büyük aşkı Frida Kahlo’ya kadar pek çok arzu edilen kadınla geçen renkli hayatını...
Adana’da yaşayan Mert Selçuk Köseoğlu henüz 15 yaşında. Ama çoğunu kendi kendine öğrendiği 24 dil biliyor. Hepsinin birikimiyle üç yıl önce kendi dilini de oluşturmaya başladı: Olesi yani sevgi dili. Hollanda’daki 4. Dil Konferans’ından olumlu eleştiriler alan Köseoğlu’nın en büyük hayaliyse bu dilde kitap yazmak. Şimdilik sadece muhabbet kuşuna öğretmiş
Hiçbir şehri gerçekten görüp tanımak için iki gün yetmez elbette. Aynı şey Viyana için de geçerli. Fakat iki gece ve iki gününüzü ayırırsanız ve bu geziden ne beklediğinizi de biliyorsanız, az zamanda çok işler başarabilirsiniz. Viyana’ya gitmenin pek çok nedeni olabilir: Tarih, kültür, müzik, muhteşem saraylar, zengin sanat koleksiyonları, bir döneme damgasını vurmuş mimari akımlar, damak tadı, alışveriş... Siz önce haftasonunu bunlardan hangisine ayıracağınıza karar verin.
122 yıl önce evrensel ve basit bir dil olsun diye uydurulan Esperanto bugün dünyanın her köşesinde iki milyon kişi tarafından konuşuluyor. Esperantistler her yıl kongre yapıyor, okullarda dersleri ve kursları var. Bu dilde kitap ve dergiler çıkıyor. Esperanto’nun en sosyal yanı ise bu dili konuşanların evinde kalarak bütün dünyayı gezebilmeniz.
Konukseverlerlerle gezginleri buluşturan uluslararası gruplar yardımıyla dünyanın en uzak noktalarında bile karşılıksız dostluğa, ücretsiz sunulan yatağa, sevgiyle ağırlanacağınız aile sofrasına kavuşabilirsiniz. Geçmişi 60 yıla ulaşan sivil toplum örgütleri üyelerini seçerek alıyor, gezginleri risklere karşı uyarıyor. Gizem Altın, eşi Bryan’la çıktığı dünya turunda Fransa’da bir kır evinde, Özbekistan çölleri ve Kazakistan’ın ücra bir şehrinde dost sofrasında ağırlandı.
İnsanın aklını başından alan şehirlerden biri olan Stockholm, bana göre İskandinavya’nın en güzel başkenti. Ülkesinde sorun yaşayan herkese kucak açmış olan iki milyonluk şehir o kadar kozmopolit ki Türkiye’den izleri değişik yerlerde görmek mümkün.
Yüz alfabesinin tam 10 bin sözcüğü ya da ifadesi var. Bizler tüm bu ifadeleri yüzümüzde çizebilecek kapasiteye sahibiz! Yüzümüzün sahip olduğu tüm bu denklemler arasında yalnızca küçük bir bölümü benzerlerimizle iletişim kurmamızı sağlayacak gerçek anlamda bir mesaj iletiyor.