Solidara Partisi resmen kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Solidara Partisi resmen kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2007 19:06

Hollanda'da SP'den (Sosyalist Parti) ihraç edilen Türk kökenli senatör Düzgün Yıldırım, yeni siyasi oluşumu Solidara ile ilgili olarak, "Özgürlük, eşitlik ve dayanışmayı savunan, bütün toplumu kucaklayan bir parti olacağız" dedi

Haberin Devamı

Hollanda’da görevinden feragat etmesi yönünde aylardır süren baskıya boyun eğmemesi üzerine geçtiğimiz eylül ayında SP’den (Sosyalist Parti) ihraç edilen Türk kökenli senatör Düzgün Yıldırım, yeni siyasi oluşumu Solidara’nın resmen kurulduğunu duyurdu.
Yapay bir dil olan Esperanto’da ’Dayanışma’ anlamına gelen Solidara’nın kuruluşu yönünde daha önce kendisine destek amacıyla oluşturulan SP’yi Demokratikleştirme Komitesi üyeleriyle birlikte yürütülen çalışmaların tamamlandığını açıklayan Yıldırım, partinin noter kaydının yapıldığını söyledi. Yıldırım, senatodaki çalışmalarını yeni partisinin adı altında yürüteceğini belirtti.

FARKLI OLACAÐIZ

SP’den (Sosyalist Parti) ayrılan Zwolle, Emmen ve Deventer’li yerel politikacılarla birlikte teşkilatlanma çalışmalarının yürütüldüğünü ve önümüzdeki günlerde üyelik başvurularının değerlendirilmeye başlanacağını ifade eden Düzgün Yıldırım, Solidara’nın toplumsal sorunlara çözüm üreten bir parti olacağına dikkat çekerek, "SP’den kesinlikle farklı olacağız. Bazı konularda PvdA’ya (İşçi Partisi), bazı konularda da GL’ye (Yeşil Sol Partisi) daha yakın olabiliriz. Örneğin belediye başkanlarının göreve seçilerek gelmesinden yanayız. SP’nin (Sosyalist Parti) demokratikleşmesi yönündeki istemlerimizi partimizde uygulayacağız" dedi.
Esperanto dilinin dünyadaki insanların birbirleriyle eşitlik temelinde iletişim kurmalarını amaçlaması nedeniyle seçildiğine işaret eden Yıldırım, "Hem Solidara kelimesi hem de Esperanto dilini ortaya çıkaran noktalar Solidara’nın amaçlarını sembolize etmektedir" diye konuştu.


ÖZGÜRLÜK VE EŞİTLİK

Parti sloganın "Özgürlük içinde bütünlük ve dayanışma" olacağını belirten Yıldırım, şunları söyledi: "Partimizin hedefi toplumun tüm çeşitliliği ile bir bütünlük oluşturmasıdır. Herkesin daha iyi bir yaşam sürme imkanına sahip olmasını istiyoruz. Özgürlük, eşitlik ve dayanışmayı savunan, bütün toplumu kucaklayan bir parti olacağız. Hepimiz birbirimizin aynısı değiliz ama, eşit muamele görmek istiyoruz."
Düzgün Yıldırım, senatonun yanı sıra geçtiğimiz mart ayında seçildiği Overijssel Eyalet Meclisi’nde de Solidara Partisi’nin temsilcisi olarak yer alacağı söyledi. Yıldırım, önümüzdeki yılın sonunda yapılacak kongreye kadar Solidara’nın genel başkanlığını yürüteceğini kaydetti.





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!