Merkel göçmenleri onore edecek

Güncelleme Tarihi:

Merkel göçmenleri onore  edecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2008 18:20

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 1 Ekim Çarşamba günü, göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer ile birlikte, aralarında 2 Türk kadının da bulunduğu bazı birinci nesil göçmenleri kabul ederek çalışmalarından dolayı kendilerini onore edecek.

Tempelhof-Schöneberg ilçesi uyum sorumlusu Gabriele Gün Tank tarafından yapılan yazılı açıklamada, Huzur adlı yaşlılar buluşma merkezinde düzenli olarak çalışan Neriman Özdinçer (64) ile Cemile Ünsal'ın (69) Merkel ve Böhmer tarafından kabul edilecekleri bildirildi.

Esperanto adlı dernek ile Tempelhof-Schöneberg belediyesinin Okul, Eğitim ve Kültür Dairesi'nin ortak projesi olan Huzur buluşma merkezinde 2005 yılından bu yana yaşlı göçmenlere çeşitli hizmetlerin sunulduğu ifade edilen açıklamada, "Almanya'nın kalkınmasında erkek göçmenlerin yanı sıra özellikle kadınların payı da çok büyüktür. Onlar bu yolda çoluk çocuğunu, ailelerini uzak vatanda bırakıp, ikinci vatanları olan Almanya'nın kalkınmasında büyük bir fedakarlık göstermişlerdir" denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!