CNN Travel, dünyadaki en iyi 20 çorbayı listeledi. Nijerya'dan Fransa'ya Çin'den Meksika'ya kadar birçok ülkeye ait çorbanın yer aldığı listeye, ülkemizden yayla çorbası dahil edildi. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza 'Ülkemizde çorbaların peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. İşte 8 şehirden birbirinden lezzetli 8 öneri...
#RotaMide için iyi gelen çorbaların başında mercimek gelmektedir. Ayrıca sebze çorbalarının da iyi geldiği bilinmektedir. Mideye iyi gelen yemekler grubunda ise patates ve ıspanak yemekleri doğru tercih olmaktadır. Sindirimi daha kolay olan haşlama tavuk ve et yemekleri, brokoli ve patates püresi, közleme patlıcan mideye iyi gelen yemeklerden bazılarıdır. Mide dostu daha fazla yiyecek, çorba ve yemek çeşitlerini ayrıntıları ile derledik.
#MideGazeteci-yazar Celal Özcan’ın Türk yemek kültürü üzerine kaleme aldığı yeni kitabı ‘Hep Kebap Olmaz’, Almanca ‘Es muss nicht immer Kebap sein” Türkçe ve Almanca olarak Almanya’nın saygın yayınevlerinden dtv Verlag’dan çıktı. Kendisiyle yeni kitabı üzerine konuştuk: “Niye kebap olmaz?”
#Turkey HenDiyetisyen Fatma Hallaç, sınavlarda başarıyı etkileyecek hiçbir besinin tek başına mucizevi etkisinin olmadığının altını çizerek, sağlık problemlerinden korunmak ve başarıyı artırmak için yeterli ve dengeli bir beslenme programı uygulanması gerektiğini söyledi.
#Eğitimİlk yazı zordur. Herhangi bir yayına yazı yazmaya başlarken ne yazacağına karar vermek bir yazar için gerçekten zordur. “Nereden başlasam?” “okurlar ne ister?” gibi sorulara cevap aranır. Benim için de bu ilk yazıya giriş yapmak, kafamda uçuşan başlıklardan seçim yapmak hiç kolay olmadı.
#Gülhan KaraTürkiye’ye gelen yabancılar yemeye doyamıyor, yurtdışına giden Türkler en çok onları özlüyor. Döneri, kebabı, çiğköftesi, lahmacunu bir yanda, kuru fasulyesi, mantısı, karnıyarığı öbür yanda… Her biri başlı başına ülkeyi sevme sebebi... Peki en iyisi hangisi? Hurriyet.com.tr okurlarına sorduk. Oylamaya 45 bin kişi katıldı, birinci yaprak sarma oldu. Bununla yetinmedik, yemek yazarlarımız Mehmet Yaşin ve Vedat Milor’dan favorileri öğrendik, Türkiye’nin önde gelen şeflerinden görüşlerini aldık. Yemeksepeti.com rakamlarına baktık. Akademisyenlerden, yemek yazarlarından Türk mutfağını neyin özel kıldığını öğrenmeye çalıştık. İşte Hürriyet Pazar’ın dev yemek dosyası…
#ÇiğköfteKURUTMA yöntemiyle içindeki sıvı maddelerden arındırılan dana ve tavuk etlerini, soya ve mısır nişastasıyla yoğurduktan sonra köfteye dönüştüren firmalar, 165 milyon TL’lik hazır çorba pazarını 200 milyon TL’ye çıkarmanın hesaplarını yapıyor. Yöresel tatları poşete sokan firmalar, piyasaya yeni sürdükleri soğuk çorbalarla da kavurucu sıcaklarda satış rekoru kırmayı başardı.
Heyecanlı, coşku dolu, planlı, programlı, sakin, enerjik? İçlerinden biri mutlaka sizi tanımlıyordur. Peki kişiliğinizin bu belirgin özelliklerinin sofranıza yansımasına ne dersiniz? Böylece sağlıklı beslenmenin ve kilo vermenin en "kişisel" yolunu keşfedeceksiniz. Yazımızdan önce profilinizi bulabilir ardından da buna uygun diyeti ve beslenme düzenini takip edebilirsiniz.
#Zayıflama / Diyet