Güncelleme Tarihi:
KÖZLENMİŞ DOMATES ÇORBASI
Ne lazım?
3 adet orta boy domates, 5-6 diş sarmısak, 6 dal taze kekik, birer
yemek kaşığı tereyağı ve un, 750 ml tavuk suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber
Nasıl yapılır?
Domatesleri ortadan ikiye bölün ve fırın tepsisine yerleştirin, içlerine birer diş sarmısak saplayın. Üzerlerine birer dal kekik, tuz, karabiber ve zeytinyağı gezdirin. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Fırından çıkan domatesleri kabuklarından ayırın. Bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Domatesleri ilave edin ve kavurmaya devam edin. Tavuk suyunu ekleyin ve kıvam alıncaya kadar kaynatın. Dilerseniz tadına bakıp tuz ve karabiber ilavesi yapabilirsiniz, sıcak servis edin.
BİR ÇORBA MALZEMESİ OLARAK....
Közlenmiş sebzeler
Havuç, patates, domates, kereviz, patlıcan, soğan gibi sebzelerin kimisi tezgâhlara yeni girdi kimisi son günlerini yaşıyor. Bu sebzeleri önce mangalda közleyin ya da önceden ısıttığınız fırında
közleyerek pişirin. Tabii közlemeden önce biraz tuz karabiber ve hatta biraz da sarmısakla lezzetlendirmenizde fayda var. Közlediğiniz bu sebzeleri lezzetli bir et veya tavuk suyuyla karıştırıp,
parçalayıcıdan geçirdiğinizde elde ettiğiniz lezzete inanamayacaksınız.