Emin Nedret İşli haberleri sayfasında Emin Nedret İşli hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 87 Emin Nedret İşli haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İSTANBUL Beyoğlu’nun kıdemli sahaflarından Emin Nedret İşli, 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olmuş ancak bu yıllardan sonra tamamen profesyonelleşerek kitap alım satımıyla uğraşan bir sahafa dönüşmüş.
#Emin Nedret İşliGörgü kurallarının tarihini okumak, ister sivil ister askeri olsun, bugün için bile öğretici bilgiler taşır. Böyle kitapların okunması şarttır, kalan özelliklerle değişen özellikleri bunlardan öğrenebiliriz. Eski kuşaklar yeni kuşaklara sofra adabını, görgü kurallarını öğretirlerdi. Bugün bu ne oranda uygulanıyor acaba...
#Görgü KurallarıYaklaşık 40 yıldır sahaflık yapan Emin Nedret İşli’nin en büyük özelliği belgelerle, kitaplarla, yitti yitecek her şeyle göz kamaştırıcı ilgideşliği. ‘Sahafnâme’si son dönemler edebiyatımıza yakınlık duyanlar için unutulmayacak, tekrar tekrar okunacak bir eser.
#Emin Nedret İşliKoç Topluluğu’nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç sıradışı bir profile sahip. Kendi deyişiyle ‘çaresiz bir hastalık’ olan koleksiyonculuğa tutkun. Kültür ve eğitim alanlarındaki çalışmalarıyla da önemli işlere imza atan Koç’un kişisel dünyasına göz atalım...
#Ömer KoçÜsküdar Meydanı’nda düzenlenen Sahaflar Festivali’nde yaklaşık 43 sahaf stant açtı. İzmir, Ankara, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Erzurum olmak üzere farklı bölgelerden okuyucular festivale akın etti. Sahaflar Birliği Derneği’nin Başkanı Emin Nedret İşli, “Sahaflar olarak bu etkinlikten çok memnunuz. Kitap fiyatlarının yükselmiş olması kitap ticaretini etkilemiş durumda fakat sahaflara dair bu biraz daha iyimser bir tablo çiziyor. Çünkü sahaflarda bazı kitaplar, özellikle ikinci el, baskısı olmayan kitaplar; yeni kitap piyasasındaki oluşmuş fiyatlara göre biraz daha ekonomik ve daha ucuz. Gençlerin, özellikle öğrencilerin ve kitaba düşkün olanların sahaflara olan ilgisi daha fazla artmaya başladı” dedi.
#Sahafİstanbul Beylikdüzü’nde sahaf festivali düzenleniyor. Festivalde yer alan Sahaflar Birliği Derneği Başkanı Emin Nedret İşli, “Festivalde mevcut depolarımızda ya da çeşitli kaynaklardan aldığımız güzel kitapları, edebiyat kitaplarını, baskısı tükenmiş kitapları burada meraklıya, gençlere, öğrencilere, araştırmacılara, okuyucuya sunuyoruz. Böylelikle sahaf festivalleri hem sahafların güçlenmesi, çoğalması adına iyi bir etkinlik oluyor. Hem de yeni ve genç müşteriler, dostlar edinmemizi sağlayan önemli bir etkinlik” diye konuştu.
#BeylikdüzüİSTANBUL Beyoğlu’nun kıdemli sahaflarından Emin Nedret İşli, 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olmuş ancak bu yıllardan sonra tamamen profesyonelleşerek kitap alım satımıyla uğraşan bir sahafa dönüşmüş.
#Emin Nedret İşliBeyoğlu’nun kıdemli sahaflarından Emin Nedret İşli, sahaflık mesleğine olan ilgisinin 1970’li yıllarda başladığını ve kitaba olan sevgisinin hiç bitmediğini ifade ederek iyi bir sahaf olmanın kurallarını anlattı. Demirören Yayınları'nın tıpkıbasımını yaptığı Fossati albümünü çok beğendiğini söyleyen İşli, “Bir sahaf olarak roman boyutu ve akademik boy kitapları daha çok seviyor ve tercih ediyorum ama bazı prestij kitaplar da çok özel" ifadelerini kullandı.
#Emin Nedret İşlSelçuk Altun’un ‘Kitap İçin’leri esas olarak günlük görünümünde. Ama tarihlerden değil Cemal Süreya’dan ilhamla numaralı bölümlerden oluşuyor. Bir bibliyofil yazarın günlükleri olarak okuyorum o maddeleri. Yeni çıkan ‘Kitap İçin 5’ de önceki ciltlerde olduğu gibi ‘Herkes kitap sevsin’ diye yazılmış. Hayli keyifli ve bilgilendirici.
#Selçuk AltunFulya İbanoğlu, Filiz Dığıroğlu ve İsmail Kara’nın hazırladığı ‘Sahaflar Kitabı-Son İstanbullu Sahaflarla Konuşmalar’, Sahaflar Çarşısı dışında mekân tutan yeni nesil sahafların hikâyelerini kayıt altına alıyor. Kitap, bu dükkânlardaki atmosferi ustaca bize aktarıyor.
#Fulya İbanoğluAntik dönemlerden günümüze pek çok gezgin, araştırmacı, diplomat, asker, tüccar İstanbul’a ilgi duymuştur. Bunlar ya kısa bir yolculuk ya da görev icabı İstanbul’a yollarını düşürmüşlerdir. Bu yüzden İstanbul üzerine pek çok seyahatname, yolculuk günlüğü, hatırat kaleme alınmıştır.
#SeyahatnameBulgaristan’da generaller, atanmış başbakan ve bakanlar artık olabileceklerin farkına varabildiler gibi. Bilen zaten bilir, sokak gevezeliği, tutukla-salıver, ceza kes, tekmele, kakala, vur şeklindeki gelişmelerden sonra bir de ‘volkan patlaması’ var. Korkunç bir şey; hele iktidarda olanlar için. Biz Bulgaristan’da şimdi sanki fasıl arasındayız.
#YazarSalgın döneminde kitap satışları e-ticarete kaydı. Kitap satışının yüz yüze gerçekleştiğinde ortaya zengin bir kültür çıkardığını söyleyen sahaflar ise kısıtlamanın kalkması ile birlikte ‘Sahaflara bekleriz’ çağrısında bulundu. Onlara göre dükkânlardan yapılan alışverişte daha fazla kitap satışı gerçekleşebiliyor.
#Gazetehaberleri