Ekmek Yapımı haberleri sayfasında Ekmek Yapımı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1664 Ekmek Yapımı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Türkiye'de artizan ekmeklerin yükselişte olduğu bir dönemden geçiyoruz. Özel fırınlarda satılanlar, evde yapılanlar, sosyal medyada paylaşılan görselleriyle aklımızı başımızdan alanlar derken, ekmek bir yaşam biçimine dönüştü adeta. Hele bir de üzeri oya gibi işlenmiş ekmekler var ki onları kesip de yemeye kıyamıyor insan. Peki ekmeğin üzerini çizme işleminin sadece dekortatif olduğunu mu sanıyorsunuz? İşte bu işlemin amacı ve faydaları...
#Ekmek YapımıKars'ın Arpaçay ilçesi kırsalındaki bir köyde el ele veren kadınlar, yıllardır 2 veya 3 haftada bir buluşup imece usulü birbirlerine ekmek pişirerek, fırına ihtiyaç duymadan sofralarının ihtiyacını gideriyorlar.
#Evde Ekmek YapımıTürkiye’de koronavirüs salgınının önlenmesi amacıyla hayata geçirilen karantina uygulaması, tüketim alışkanlıklarımızda da önemli değişikliklere neden oldu. Bu değişiklikler Google aramalarına da yansıdı. 30 Mart-5 Nisan aralığını kapsayan Google Arama Trendleri raporu dikkat çekici ipuçları içeriyor.
#GoogleEkmek vazgeçilmez besinler arasında yer alıyor. Sofralarında ekmeğe yer veren ve bunu evde yapmak isteyen vatandaşlar ekmek yapımına yoğun ilgi gösteriyorlar. Özellikle yeni tip koronavirüsle mücadele sürecinde evlerinden çıkmak istemeyen vatandaşlar ekmek tarifini araştırmaya başladılar. Peki evde ekmek nasıl yapılır?
#Ekmek TarifiEvde ekmek yapımı, 30 büyükşehir ve Zonguldak ilinde sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından araştırılan konular arasında yerini aldı. Vatandaşlar temel besinlerden olan ekmek yapımına yoğun ilgi gösteriyorlar. İşte püf noktaları ile evde ekmek yapımı tarifi...
#Ekmek TarifiDoğala özdeş ya da yapay olan gıda katkı maddelerinin insan sağlığı açısından tehlikeler oluşturacağına vurgu yapan Dr. Öğr. Üyesi Jale Çatak, bu maddelerin ekmeklerde de bulunduğuna dikkat çekti. Çatak, katkı maddesi bulunmayan ekmekleri anlamanın püf noktalarını anlattı.
#Ekmek YapımıDoğala özdeş ya da yapay olan gıda katkı maddelerinin insan sağlığı açısından tehlikeler oluşturacağına vurgu yapan Dr. Öğr. Üyesi Jale Çatak, bu maddelerin ekmeklerde de bulunduğuna dikkat çekti. Çatak, katkı maddesi bulunmayan ekmekleri anlamanın püf noktalarını anlattı.
#EkmekGünde ne kadar tüketeceğimiz yüzyılın sorusu haline gelmiş olsa da ekmekten vazgeçemediğimiz bir gerçek. Üstelik şimdi birbirinden güzel tarifler ve kolay ulaşılabilir ekmek makineleriyle kendi ekmeğinizi yapmanız çok mümkün. O halde bilinçli tüketildiğinde sofranın kraliçesi olan ekmeği yeniden keşfedeceğiniz 3 güzel tarif size hediyemiz olsun.
#BeslenmeDünyanın en çok ekmek tüketen ülkelerinden biri olan Türkiye’de, yeni teknoloji trendleri arasına ekmek yapma makineleri de girdi. Her bütçeye uygun olarak teknoloji marketlerindeki yerini alan bu cihazlarla, 1 saatten az bir sürede kendi ekmeğinizi pişirebiliyorsunuz.
#EKMEK YAPMA MAKİNESİSağlıklı ekmek herkesin hakkı. Kendi pişirdiğiniz, içinde ne olduğunu bildiğiniz ekşi maya ekmekler için bu yazıyı sabırla okuyun ve korkmadan uygulayın. Hazır mayalı ekmekler de yapabilirsiniz tabii; isteyene sandviç, isteyene de pirinç ekmeği tarifim var.
#Ekşi MayaBu hafta Melike Şahin, BtcTurk Vadi Açıkhava’da; Melis Fis, Mask Beach’te sahneye çıkacak. Dünyaca ünlü İngiliz grup Massive Attack İstanbul’a geliyor. Ayrıca elektronik müzik sevenler için Adriatique ve Booka Shade de İstanbul’da olacak. Hafta sonu Babylon Soundgarden festivalcileri Bonus Parkorman’da ağırlayacak.
#KonserTürkiye'de artizan ekmeklerin yükselişte olduğu bir dönemden geçiyoruz. Özel fırınlarda satılanlar, evde yapılanlar, sosyal medyada paylaşılan görselleriyle aklımızı başımızdan alanlar derken, ekmek bir yaşam biçimine dönüştü adeta. Hele bir de üzeri oya gibi işlenmiş ekmekler var ki onları kesip de yemeye kıyamıyor insan. Peki ekmeğin üzerini çizme işleminin sadece dekortatif olduğunu mu sanıyorsunuz? İşte bu işlemin amacı ve faydaları...
#Ekmek YapımıMenemen her mevsim sofraların aranan lezzeti. Sadece kahvaltı da değil, her öğün keyifle tüketilen bir lezzet. Yazın güzel domatesler de kışlık menemen için oldukça uygun. Bol ve kıpkırmızı nefis domateslerle menemeni hazırladıktan sonra geriye kışın sadece ısıtıp üzerine yumurta kırmak kalıyor. Tercihe göre soğanlı veya soğansız olarak yapabilirsiniz. Peki konserve menemen nasıl yapılır? İşte kavanozda kışlık ve kahvaltılık menemen tarifi, malzemeleri ve yapımı
#Konserve Menemen Nasıl YapılırTürkiye’nin dört bir yanındaki meslek liseleri depremzedelerin ihtiyaç duyduğu ürünleri üretiyor. Gönüllü öğretmen ve öğrenciler, yaşanılan büyük acının açtığı yaraların sarılmasına katkıda bulunmak için depremin yaşandığı günün ardından okullarına gidip üretime başladılar. Okullarda eğitim öğretime ara verildiği halde onlar deprem bölgelerine ekmek, battaniye, soba ve hijyen malzemesi gibi birçok ürünü gönderebilmek için gece gündüz demeden çalışıyorlar.
#MTALEkşi maya ile yapılan ekmeklerin tadı ayrı güzel oluyor. Eğer ekmeğin ekşiliğini tercih etmiyorsanız, nohut mayayı deneyebilirsiniz. Tatlı maya olarak bilinen nohut mayasını evde kolayca hazırlamak mümkün. Peki nohut mayası nasıl yapılır, kaç saatte hazır olur? Nohut mayası nasıl saklanır? İşte evde nohut mayasından ekmek yapımı ve püf noktaları...
#Nohut Mayası Nasıl YapılırTürkiye gastronomisi ve turizminde çiftlikler artık daha popüler hale geliyor. Kimi sadece yemeli-içmeli, kimi konaklamalı, kimi de etkinlikli... Türkiye’nin meşhur tatil yörelerinde hatta İstanbul’un etrafında açılan çiftliklerden şef dokunuşlu mutfaklarıyla öne çıkanlardan bir seçki yaptım. Okullar kapandığında farklı bir tatil arayan ailelerin çok işine yarayacak ve her yaştan gurmeyi tam kalbinden yakalayacak önerilerim var.
#HürriyetBugün yarıyıl tatilinin ilk günü... Pandemi koşullarının da yorduğu öğrencilerin bol bol dinlenme zamanı... Damağına düşkün küçük ‘gurmeler’ ve çocuklarının faydalı aktivitelerle eğlenmesini isteyen ebeveynler için birlikte gezip lezzetli yemekler yiyebilecekleri yerleri seçtik. Yazarlarımız Ebru Erke, Gülay Barbaros Altan, şef Didem Şenol ve Big Chefs’in kurucu ortağı Gamze Cizreli’den tavsiyelerle; menüleri ve etkinlikleriyle de öne çıkan adresler bu rehberde…
#Yarıyıl TatiliTarihi, medeniyetlerin tarihi kadar eski olan ekmek, insanlığın en temel gıda maddesi. Sac üzerinde pişen yassı ekmekler, lavaşlar ve yufkalar bize özel ekmek türleri... Özbekistan süslü ve işlemeli ekmekleriyle meşhur, İtalya Puglia’da üretilen altamura ekmeği asırlardır aynı tarifle yapılıyor. 16 Ekim Dünya Ekmek Günü’nde ekmeğin dününden bugününe uzandık, hem çeşitlerine hem de son yıllarda tüketiminin artmasının nedenlerine baktık...
#EkmekİSTANBUL'daki üniversitenin gastronomi ve mutfak sanatları bölümünden 2016 yılında mezun olduktan sonra farklı işletmelerde aşçı olarak çalışan Osman Rutkay Gür (27), pandemiden dolayı lokantalar kapanınca memleketi Tokat'a gelerek, ekşi mayalı artizan ekmek yapmaya başladı. İçine zerdeçal, tam buğday, pancar, turp gibi doğal ürünler katarak, renklendirdiği ekmekleri sosyal medyadan gelen siparişler üzerine hazırlayan Gür, ilgiden memnun kaldığını belirtiyor.
#TokatKoronavirüs nedeniyle tüketim ve alışveriş alışkanlarımız değişti, daha önce hiç satın almadığımız ürünler aldık. Nadiren kullandığımız bazı şeyler birden baştacımız oldu. ‘Evde kal’ günlerinde popülerleşen ürünler, bitirmek üzere olduğumuz yılın da ufak bir muhasebesi gibi…
#GazetehaberleriMerhaba Sevgili Hürriyet Lezizz Okurları... Bundan sonra bu köşede sık sık tariflerim ve mutfakla teknikleriyle ilgili öğretici içeriklerimle karşınızda olacağım. Bugün ilk olarak pastacılık ve ekmekçilik konusunda temel bilgilerle başlıyoruz. Dilerseniz hemen başlayalım...
#EkmekKars'ın Arpaçay ilçesi kırsalındaki bir köyde el ele veren kadınlar, yıllardır 2 veya 3 haftada bir buluşup imece usulü birbirlerine ekmek pişirerek, fırına ihtiyaç duymadan sofralarının ihtiyacını gideriyorlar.
#Evde Ekmek YapımıSalgın döneminde bir furya haline gelen ‘evde ekmek yapımı’ mutfağa ilgi duymayanların dahi elini hamura bulaştırdı. Biz de gelecek cuma kutlanacak 16 Ekim Dünya Ekmek Günü vesilesiyle şeflere ve ünlü yazarlara özel ekmek tariflerini sorduk. Evinizin mis gibi ekmek kokması için malzemeleri alın, mutfağınızı hazırlayın...
#GazetehaberleriHer şeyin doğalını aradığınız, evde ekmeğinizi bile yapmaya başladığınız bu günlerde kendi ekşi mayanızı da yapabilirsiniz. Büyükannelerimizden gelen bu değerli teknik son zamanlarda yeniden hatırlanmaya başladı. Peki sofraların vazgeçilmezi ekmekler için en iyi ekşi maya nasıl yapılır? Ekmeğe gerçek kokusunu veren ekşi maya ve ekşi mayalı ekmek tarifi…
#Ekşi MayaTürkiye’de koronavirüs salgınının önlenmesi amacıyla hayata geçirilen karantina uygulaması, tüketim alışkanlıklarımızda da önemli değişikliklere neden oldu. Bu değişiklikler Google aramalarına da yansıdı. 30 Mart-5 Nisan aralığını kapsayan Google Arama Trendleri raporu dikkat çekici ipuçları içeriyor.
#GoogleKoronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkmayan vatandaşlardan birçoğu hem vakit geçirmek hem de daha hijyenik olması nedeniyle evde ekmek yapmaya başladı. Karbonhidrat tüketiminin artması üzerine uzmanlar, kontrollü tüketilmesi gerektiği ve başta obezite olmak üzere birçok hastalığa yol açabileceği konusunda uyardı.
#KoronavirüsEkmek vazgeçilmez besinler arasında yer alıyor. Sofralarında ekmeğe yer veren ve bunu evde yapmak isteyen vatandaşlar ekmek yapımına yoğun ilgi gösteriyorlar. Özellikle yeni tip koronavirüsle mücadele sürecinde evlerinden çıkmak istemeyen vatandaşlar ekmek tarifini araştırmaya başladılar. Peki evde ekmek nasıl yapılır?
#Ekmek Tarifi