Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
1 küp şeker
2 çay kaşığı tuz
2 yumurta
1 çay bardağı ayçiçek yağı
3-5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
3 su bardağı buğday unu
Üzeri için zeytinyağı, beyaz haşhaş tohumu
Hazırlanışı:
Mayayı, ılık sütü yoğurma kabında tamamen eriyene kadar karıştırıp 15 dakika bekletin. Yumurta, tuz, ayçiçek yağı, şeker, kekik ve ezdiğiniz sarımsağı elediğiniz una katıp yoğurun. Hamurunuzun üstünü nemli bezle örtüp 30 dakika bekletin. Mayaladığınız bu hamuru tezgahta tekrar yoğurup yuvarlak ekmek haline getirin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine koyun. Bu ekmekleri 25 dakika dinlendirin. Hamurların üstüne fırçayla zeytinyağı sürün ve beyaz haşhaş tohumlarını serpin. Isıttığınız fırınınızda 180 derecede 30 dakika pişirin.
2 çay kaşığı instant maya
180 ml ılık su
300 g buğday unu
300 g çavdar unu
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
60 g ince rendelenmiş gravyer peyniri
2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu.
Hazırlanışı:
Su ve mayayı karıştırın ve 15 dakika bekletin. Yoğurma kabına unları, tuzu, şekeri ve rendelediğiniz gravyer peynirini alıp üzerine ince ince kıydığınız dereotunu da ekleyip karıştırın. Karıştırırken mayalı suyu da ilave edip yoğurmaya başlayın. Bu hamuru üzerine nemli bir bez örterek bekletin. Daha sonra hamura rulo şekli verin ve bu ruloyu içeriye doğru kıvırarak gül şekline getirin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinde üzerini örterek 40 dakika daha bekletin. Önceden ısıttığınız fırında 180 derecede 35 dakika pişirin.
Malzemeler:
1 su bardağı kepekli un
2 su bardağı tam buğday un
1 paket kuru maya
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1+1/4 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3/4 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi.
Hazırlanışı:
Unlar, tuz, şeker ve mayayı harmanlayın. Ceviz dışındaki malzemeyle yoğurun. Üzerini nemli bir örtüyle kapatıp bir saat bekletin. Mayaladığınız hamura cevizleri ekleyin ve yoğurun. Elinizle şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üzerini nemli bir bezle örtün ve bir saat daha bekletin. Ekmeğinizi önceden ısıtılmış 220 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.
[fotogaleri=2142,2901]