Berrin Bal Onur ve Neşe Biber’in Balıkesir’in peynirlerini ve zeytinlerini anlattıkları çalışmalarının ardından serinin üçüncü kitabının kahramanı ekmek oldu. ‘Ekmek Şehri Balıkesir’ adlı kitap kendi kategorisinde Gourmand Awards 2023’te birincilik ödülünü aldı. İkili “Neredeyse tüm köylerinde ekşi mayalı, dumanı üstünde lezzetli ekmekleriyle insanı karşılar Balıkesir” diyor.
#GİZEM DİNÇBAŞMürver Restaurant’ın menüsüne yeni tatlar eklendi. Dondurmacı Cremeria Milano, Cihangir’e yeni şube açtı. Sinop lakerdası coğrafi işaret tescili aldı. Sosyal medyada trend olan soğanlı milföy ve oyuncu-yemek programcısı Rıza Sönmez’in yemek kitabıyla yeme-içme dünyasından haberler burada...
#SinopDoğu’nun mutfağıyla, misafirperverliğiyle ve tarihiyle ünlü şehirlerinden biri olan Gaziantep’in ‘Gazi’ unvanı alışının 100’üncü yılı yarın kutlanacak. Yüzlerce yıllık hanları, kahveleri, camileri ve özgün evleriyle ziyaretçilerini karşılayan şehirde kebap ve tatlı dışında pek çok yöresel lezzet daha bulacaksınız.
#GaziantepAnadolu sofralarında yer tutan soğanlama, yöresel tatların vazgeçilmezlerinden. Bu lezzeti tatmak isteyip ilk kez soğanlama yemeği yapacak olanlar, internette soğanlama tariflerini araştırıyor. Peki, soğanlama yemeği nasıl yapılır? Soğanlama malzemeleri nelerdir? İşte,mercimekli ekmek aşı (soğanlama) tarifi ve malzemeleri..
#Soğanlama Nasıl Yapılır?Uğraştırıcı kebap tariflerine alternatif olarak pratik bir kebap arayanlar için şahane bir önerimiz var: Ekmek kebabı. Her evde bulunan malzemelerle yapabileceğiniz ekmek kebabı ile bayat ekmekleri değerlendirebilirsiniz. Peki, ekmek kebabı nasıl yapılır? Pratik ekmek kebabı tarifi
#Ekmek KebabıDoğasıyla kendine hayran bırakan Adana Tabiat parkları, ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor. Adana Tabiat Parkları şehrin gürültüsünden kaçıp doğanın içinde dinlenmek isteyenler için tam bir cennet. Peki Adana Tabiat Parkında ne yenir, ne içilir, nerede kalınır, neresi gezilir tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik. İşte detaylar…
#ADANATek Tek Dağları Milli Parkı, Şanlıurfa’da bulunuyor. Flora, fauna zenginliği, kültürel, tarihi ve arkeolojik özelliklerinin korunabilmesi ve ulusal servet olarak geleceğe sağlıklı biçimde taşınabilmesi amacıyla 2007 yılında Milli Park ilan edilmiş. İşte size medeniyetin doğduğu coğrafyada bir vaha olan Tek Tek Dağları Milli Parkı gezi rehberi…
#Tek Tek Dağları Milli ParkıFırında yapılan yemekler daha az yağlı, pratik ve çok lezzetli! Fırın kullanarak hem muhteşem görünen hem de sağlıklı yemekler yaratabileceğiniz tarifleri sizin için derledik… İşte tadına doyamayacağınız 16 fırın lezzeti!
#Tadına Doyamayacağınız 16 Fırın LezzetiEkmek israfını önlemeye yönelik olarak, bayat ekmekleri birbirinden lezzetli tatlı ve yemeklere dönüştürmek için çok sayıda tarif bulunuyor. Zengin fakir tüm sofraların vazgeçilmezi ve genellikle ne olur olmaz endişesiyle fazladan satın alınan, sonra tüketilemediğinden bir kısmı çöpe atılan ekmeğin israfını önlemek için başlatılan kampanya, yoğun ilgiyle ülke genelinde devam ediyor.
Yazdım ama benimki öyle İstanbul’un Boğaz’a nazır, kapısı gorilli, derin yırtmaçlı “mekânlarından” değil. Bildiğimiz, babadan, dededen kalma bir Türk lokantası. “Sen de mi be Serdar! Ulan gidince iyi ağırlasınlar diye değil mi...” Vallahi değil... Zaten benim yolum Bolu’ya kaç kere düşer ki?
TÜRK sinemasının ve magazin dünyasının 1980’li yıllardaki en önemli figürlerinden biriydi Ahu Tuğba. ABD’nin Miami kentindeki evinde 1 Eylül’de yaşamını yitirmesinin ve cenazesinin Türkiye’ye getirilip toprağa verilmesinin ardından yazılan yazılar biraz da yurtdışında yaşamasından kaynaklanan ihmal edilmişliğini, vefasızlığı hatırlattı.
#Ömer UluçNazan Kesal oynadığı her filme, oyuna müthiş kalite katan, karizması, aurası, oyunculuğu dünya standartlarında olan bir sanatçı. Mesleğinin ciddi bir emekçisi olarak sanatını hayatının merkezine koyan Nazan Kesal, eşi Ercan Kesal ile yıllarının emeği ile kazanılmış birikimleriyle kurdukları kültür-sanat merkezi olan Urla Dam’da bir birinden değerli isimlere, konserlere, sergilere ev sahipliği yapıyorlar. Bir sene önce kurdukları sanat merkezinde Nazan Kesal’in her anında ve metrekaresindeki emeğini gözlerimle şahit olunca, başarının şansa bağlı olmadığını bir kez daha gördüm.
#SPONSORLU İÇERİKNazan Kesal oynadığı her filme, oyuna müthiş kalite katan, karizması, aurası, oyunculuğu dünya standartlarında olan bir sanatçı. Mesleğinin ciddi bir emekçisi olarak sanatını hayatının merkezine koyan Nazan Kesal, eşi Ercan Kesal ile yıllarının emeği ile kazanılmış birikimleriyle kurdukları kültür-sanat merkezi olan Urla Dam’da bir birinden değerli isimlere, konserlere, sergilere ev sahipliği yapıyorlar. Bir sene önce kurdukları sanat merkezinde Nazan Kesal’in her anında ve metrekaresindeki emeğini gözlerimle şahit olunca, başarının şansa bağlı olmadığını bir kez daha gördüm.
#1Pankreas kanseriyle mücadele eden Tanyeli’yle evinde bir araya geldik. 11 Şubat’ta Cahide Palazzo’da düzenlenecek moral gecesinde yeni yaşını kutlayacak olan Tanyeli ile sağlık durumunu ve kendisi için kenetlenen sanatçı dostlarıyla ilgili hislerini konuştuk.
#TanyeliPide, Türk mutfağının öğün fark etmeksizin zevkle tüketilen olmazsa olmaz lezzetlerinden biri…Haliyle bu kadar sevildiği için her yörede ayrı bir pideyle karşılaşıyoruz. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Pidelerin izinde yola çıkılacak adresler nereler?’ diye sorduk. Çok geniş olan listeden 8 şehrin uğruna yola düşmeye değer lezzetli pidelerini önerdiler.
#Rota